reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

reklama
Niestety wyrzuciłam, po 1 cyklu starań spóźnił mi się okres więc zrobiłam test również wyszła blada kreska, po kilku dniach przyszła miesiączka i wielkie rozczarowanie, wtedy nie czułam żadnych dolegliwości, teraz jest troszkę inaczej, więc mam nadzieję że tym razem będę mogła się cieszyć 2 ciemnymi kreskami [emoji6]
Bardzo mi przykro [emoji17][emoji17] a ile masz lat?
25 skończyłam 3 miesiące temu.

Jejku taka młoda jesteś i tyle już przeszłaś [emoji17] koleżanka mojej siostry też długo się starala gdy już dopuścili, stracili wszelką nadzieję, wtedy zaszła w ciążę. Uda Ci się, zobaczysz, będę trzymać mocno kciuki [emoji847]
Dziękuję bardzo. Ale ja się teraz strasznie boję zajść w ciążę. Nie myślę o tym a jak okres długo nie przychodzi to siedzę i ryczę że znowu ciąża i znowu stanie się to samo. Jak nigdy w życiu nie bałam się że okres nie przyjdzie tak teraz się strasznie boję a myśl o tym że może być ciąża mnie przeraża.

A jak z Twoja tarczycą? Może tsh za wysokie? Mnie endokrynolog ostrzekala że jak zajde w ciążę to żebym do niej od razu przyszła by nie stała się żadna tragedia
Moja tarczyca była 2.1 w marcu. Wyniki bieżące w poniedziałek. W marcu brałam euthyrox n125 na przemian z 150 a od maja biorę sama 150 7dni w tygodniu więc powinna się obniżyć jeszcze ale to się okaże za 3 dni.

Dziękuję bardzo. Ale ja się teraz strasznie boję zajść w ciążę. Nie myślę o tym a jak okres długo nie przychodzi to siedzę i ryczę że znowu ciąża i znowu stanie się to samo. Jak nigdy w życiu nie bałam się że okres nie przyjdzie tak teraz się strasznie boję a myśl o tym że może być ciąża mnie przeraża.
Może warto znaleźć terapeutę? Głowa robi robotę, wszystkie to tu wiemy. Wyrzucilabys z siebie wszystkie emocje, żale i ból. Popracowalibyscie nad tym strachem, o którym piszesz. I może faktycznie nawet krótka przerwa w staraniach zdzialalaby cuda. Żeby odzyskać siebie, dystans i perspektywe, mieć lżejsza głowę.

Może warto znaleźć terapeutę? Głowa robi robotę, wszystkie to tu wiemy. Wyrzucilabys z siebie wszystkie emocje, żale i ból. Popracowalibyscie nad tym strachem, o którym piszesz. I może faktycznie nawet krótka przerwa w staraniach zdzialalaby cuda.
Zgadzam się z Tobą. Jak już u mnie mija 40dc a nadal miesiączki nie ma to już ryczę boję się stresuję się wypieram z głowy możliwość ciąży a jak dostaje już miesiączki to łzy lecą ze szczęścia i emocje opadają.

Moja perspektywa jest teraz żeby znaleźć pracę rzucić się w wir pracy i nie przebywać dłuższego czasu w mieszkaniu. Nie myśleć o niczym innym jak tylko o pracy i swoich obowiązkach.

reklama
Do góry