reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

reklama
Jak masz dopiero 2 cykl starań to bym tak nie " swirowala". Poczekalabym i dałabym sobie jeszcze 4 miesiące jeśli do pół roku nie zajdziesz w ciążę wtedy bym zaczęła się konkretnie badać a przede wszystkim wysłać męża na badanie nasienia i hormony i jak u męża wyjdzie wszystko ok to zacząć siebie badać. 2 cykl starań to mi się wydaje że nie ma co panikowac. Nie każda ze tak powiem wskoczy facetowi do łóżka i już jest w ciąży. Czasami potrzeba czasu.

Jestem świeżo po wizycie u endo. Nie swiruję póki co, to nasze 3 dziecko by było ale prosiłam męża o nie bardzo długi czas i stąd takie pragnienie by to stało się jak najszybciej. Wcześniej nie chorowałam na tarczyce i faktycznie zachodzilam za 1wszym razem. Dużo rzeczy już nie pamiętam,minęło 7 lat od ostatniej ciąży.

Jestem świeżo po wizycie u endo. Nie swiruję póki co, to nasze 3 dziecko by było ale prosiłam męża o nie bardzo długi czas i stąd takie pragnienie by to stało się jak najszybciej. Wcześniej nie chorowałam na tarczyce i faktycznie zachodzilam za 1wszym razem. Dużo rzeczy już nie pamiętam,minęło 7 lat od ostatniej ciąży.
Doskonale cię rozumiem. Sama bardzo długo się starałam aż w końcu zrezygnowałam bo 4 ciąże i każda stracona. I teraz z każdym miesiącem modlę się by miesiączka przyszła.

Jeśli mogę radzić wyluzuj trochę nie nakręcaj się nie naciskaj. Jak ma być to będzie. Nie sprawdzaj póki co niczego kochajcie się z mężem z miłości dla przyjemności co 2-3 dni. Masz dwujke dzieci o świadczy o tym że możecie mieć dzieci jesteście plodni. Póki co nie ma czym się martwić.

Nie robiłam bety bo nie miałam jak iść do labolatorium:-/ ale po 3 dniach test już nie pokazał 2 kreski więc musiała bardzo szybko spaść albo ten pozytyw był wogóle błędny.
Tak,nie mam zamiaru się poddawać,ale już nie robię żadnych testów,sama znam już na tyle swój organizm ze rozpoznam owulacje (mam to potwierdzone monitoringiem:-) więc wystarczy nam tak naprawdę jeden złoty strzal:-) A czas pokaże kiedy jest nam pisane drugie bobo:-)
Mi kiedyś to powiedział gin, dopóki nie minie 7,8 tydzień i serduszko ładnie bije na usg, dopiero można mówić o początku ciąży, a po 12 tyg można mówić o pewnej stabilności...
Może było zapłodnienie ale się nie powiodło zagnieżdżenie, podział itd..
Trzymaj się

Po długim opóźnieniu @ się rozkręca. Przy takich nieregularnych cyklach to ciężko będzie się wstrzelić. Na monitoring nie mam możliwości. Zostają testy owu. Doradźcie w którym dniu zacząć robić. U mnie @ długo się ciągnie, ok 8 dni.

Po długim opóźnieniu @ się rozkręca. Przy takich nieregularnych cyklach to ciężko będzie się wstrzelić. Na monitoring nie mam możliwości. Zostają testy owu. Doradźcie w którym dniu zacząć robić. U mnie @ długo się ciągnie, ok 8 dni.
Jeśli masz cykle nieregularne to najlepiej robić zaraz po miesiączce i do tad póki nie wyjdzie pozytywny test.

reklama
Hej dziewczyny. U mnie dziś plamienie i mega sluz plodny czyli domyślam się że owulacja bo bol też się pojawił. Jak myslicie, przytulalismy się w poniedziałek wieczorem, ciekawa jestem jak dlugo plemniki mogą przetrwać:) oczywidcie dzisiaj też będziemy ale nie wiem czy to już nie będzie za późno ..

Do góry