reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania 2019!

reklama
Nie robiłam bety bo nie miałam jak iść do labolatorium:-/ ale po 3 dniach test już nie pokazał 2 kreski więc musiała bardzo szybko spaść albo ten pozytyw był wogóle błędny.
Tak,nie mam zamiaru się poddawać,ale już nie robię żadnych testów,sama znam już na tyle swój organizm ze rozpoznam owulacje (mam to potwierdzone monitoringiem:-) więc wystarczy nam tak naprawdę jeden złoty strzal:-) A czas pokaże kiedy jest nam pisane drugie bobo:-)
Ja też już na luzie. Zrobie tylko testy owu żeby zobaczyć kiedy owu bo cykl przesunął mi się o 4 dni. Postaram się o przytulanki ale nie będę się doszukiwać żadnych objawów przed terminem @.

A ja wlasnie zrobiłam test owu i kreska druga wyraźna ale jeszcze nie tak jak powinna. I mam mieszane uczucia, bo jajnik boli, z obserwacji śluzu też wychodzi ze owu a tu mi pokazuje że nie ma ¿? ¿

A ja wlasnie zrobiłam test owu i kreska druga wyraźna ale jeszcze nie tak jak powinna. I mam mieszane uczucia, bo jajnik boli, z obserwacji śluzu też wychodzi ze owu a tu mi pokazuje że nie ma ¿? ¿
Test owu nie pokazuje że owu będzie czy się odbyła czy jest po owu. Tylko test owulacyjny ma za zadanie wykryć najwyższy pik LH ale to że test owu wykryje pik LH nie oznacza że na 100% pęcherzyk graafa pęknie i uwolni komórkę jajowa do zapłodnienia. Jedynym i najlepszym rozwiązaniem na potwierdzenie owulacji jest monitoring a jeśli nie ma takiej możliwości to można robić testy owu i jednocześnie mierzyć temperaturę ale ani testy ani temperatura nie daje żadnej z nas pewności że owu się odbędzie w danym cyklu.

U mnie dzisiaj okropny dzien:-/
Płacze od rana i mam cały czas łzy w oczach:-/
Tak bardzo się cieszyłam że się udalo i nawet przez myśl mi nie przeszło że dzisiaj obudzi mnie @
Los splatal mi naprawdę okropnego figla:-/ najpierw pozytywny test, a po 3 dniach test negatywny i @ przecież to są jakieś jaja:-//// nawet nie traktuje tego jako ciąży biochemicznej tylko poprostu błędy testu.no nie sądziłam że tak bardzo to we mnie uderzy-myslalm że jestem silniejsza.
Staran nie zaprzestane:-) bo dzisiejszy dzień pokazał mi jak bardzo pragnę tego dziecka ale nie zrobię testu szybciej niż około 35-40 dc bo nie chce widzieć tych dwóch kresek z których nic nie wynika.
Nawet nie wiesz jak bardzo Cię rozumiem, czułam dokładnie to samo, pozytywny test z blada kreska, pewność że jestem w ciąży, po czym w tym samym dniu kiedy poszłam na bete, szczęśliwa że tylko potwierdzę ciążę, dostałam @. Dzień po zrobieniu testu. Rano jeszcze powtórzyła test A tam już nie było kreski ale myślałam że to przez to że nie z pierwszego siusiu. Ale cieszę się, że jesteś dobrej myśli i że nie zalamalas się, teraz potrzeba Ci dużo sily i wiary, że wszystko co dobre jeszcze przed Tobą. Trzymam za Ciebie kciuki Kochana

@Dzasta moze rano sprobuj:)))) fajnie mialabys z kolezanka :))
@KociaMatka znam ten bol... tez wymiotuje przed @ i mam migrene... i blagam o @... nie zawsze tak mialam ale od ok.roku. Takze wspolczuje Ci ogromnie :***... i boje sie juz ze ja bede przechodzic znow masakre w weekend :/

reklama
Test owu nie pokazuje że owu będzie czy się odbyła czy jest po owu. Tylko test owulacyjny ma za zadanie wykryć najwyższy pik LH ale to że test owu wykryje pik LH nie oznacza że na 100% pęcherzyk graafa pęknie i uwolni komórkę jajowa do zapłodnienia. Jedynym i najlepszym rozwiązaniem na potwierdzenie owulacji jest monitoring a jeśli nie ma takiej możliwości to można robić testy owu i jednocześnie mierzyć temperaturę ale ani testy ani temperatura nie daje żadnej z nas pewności że owu się odbędzie w danym cyklu.
Monitoring czyli co dokładnie? Ja dopiero 2 cykl się staram, raczkuje w tym temacie.

Do góry