reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Dziewczyny chyba coś mnie rozkłada, sama nie wiem czy to choroba czy od leków ale mam takie straszne bóle mięśni, dreszcze, temp podniesioną 37.3. Akurat teraz jak zaczęłam stymulacje i robiłam wszystko żeby nie spieo... jakości komorek😫😥 zawsze coś nie tak, pewnie już nie mam co liczyć że w tej procedurze się uda coś wyhodować😫 Myślicie, że paracetamol mogę wypić ? Nie wiem czy pisać do lekarza /kliniki? Kompletnie nie wiem jak się zachować w tej sytuacji...

reklama
Ja na rekordowych dawkach progesteronu i tak plamiłam praktycznie cały pierwszy trymestr (łącznie z krwawieniem, sorem i krwiakiem po drodze). Także tak też bywa i cóż, trzeba przetrwać.
Ty to będziesz w ogóle błogosławiona bo tej ciąży, naprawdę Cię to dużo stresu, nerwów kosztowało ale i wycieńczenia organizmu.
Połóg to mam nadzieję że Cię juz oszczędzi.

Dziewczyny chyba coś mnie rozkłada, sama nie wiem czy to choroba czy od leków ale mam takie straszne bóle mięśni, dreszcze, temp podniesioną 37.3. Akurat teraz jak zaczęłam stymulacje i robiłam wszystko żeby nie spieo... jakości komorek😫😥 zawsze coś nie tak, pewnie już nie mam co liczyć że w tej procedurze się uda coś wyhodować😫 Myślicie, że paracetamol mogę wypić ? Nie wiem czy pisać do lekarza /kliniki? Kompletnie nie wiem jak się zachować w tej sytuacji...
Jak temperatura podskoczy do 38 bierz paracetamol, i skontaktuj się z lekarzem czy nie powinnaś przerwać procedury. 37.3 to jeszcze nie temperatura więc spokojnie. A może to być wszystko od nerwów. Zawsze możesz zrobić badanie krwi aby wykluczyć stan zapalny chociaż przy tych lekach to nie wiem czy sam od leków nie wyjdzie. Nie bierz tylko ibuprofenu.

Dzień 6/7/8 ☺️
IMG_5071.jpeg

U nas też in vitro że względu na czynnik męski i brak zarodków po pierwszym podejściu. Prawdopodobnie że względu na kiepskie parametry plemników chociaż na 100 proc nikt tego nie określi. Po 2 miesiącach terapii hormonalnej partnera coś drgnęło i będziemy próbować dalej. W środę wizyta, zobaczymy co powiedzą.
A mogę podpytać jakie to były te parametry? U nas identyczna sytuacja, a jesteśmy właśnie w trakcie stymulacji i obawiam się, że możemy nie mieć żadnego zarodka po punkcji.

Ja też jestem przeziębiona i akurat wyszło to w trakcie stymulacji, na szczęście bez temperatury, jedynie co biorę to leki na gardlo i piję niezliczone ilości herbat z miodem i cytryną. Mam małe obawy, że może mieć to wpływ na jakość komórek. Wiecznie pod górkę:(

reklama
Jak temperatura podskoczy do 38 bierz paracetamol, i skontaktuj się z lekarzem czy nie powinnaś przerwać procedury. 37.3 to jeszcze nie temperatura więc spokojnie. A może to być wszystko od nerwów. Zawsze możesz zrobić badanie krwi aby wykluczyć stan zapalny chociaż przy tych lekach to nie wiem czy sam od leków nie wyjdzie. Nie bierz tylko ibuprofenu.
Właśnie zmierzyłam ponownie i rośnie mi mam 37,8 😭 wzięłam już paracetamol

Do góry