reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

Wiem o czym mówisz. Też chciałam małą różnicę wieku, a tu też już będzie z 5 lat... na początku mnie to dołowało, bo zakładałam, że jak zaczniemy się starać to od razu się uda, jak za pierwszym razem, a tu niestety nie... już pogodziłam się, że różnica będzie. Staram się dostrzegać tego dobre strony, bo są.
No też masz rację. Podobno to wychowanie robi swoje i charakter dziecka a nie wiek. Mam znajomych co są rok po roku a wymianiaja że sobą jedynie zwykle przyjemności a kontaktu nie mają wcale.. A z kolei znam takich co jest 14 lat różnicy i się przyjaźnią. Niby nie ma reguły a człowiek cały czas myśli.. No ja też myślałam że się uda nam jakoś szybko.. Z pierwszym 5 miesięcy a teraz już 13 i nic

reklama
No tak wiem ale infekcje mam od 21.09 A owu była 7-10 więc chyba raczej nie powinno się przesunąć [emoji853] już naprawdę nic nie wiem ale poczekam jeszcze
Spróbuj zrobić test, niektóre dziewczyny pierwsze objawy ciąży mają podobne do przeziębienia/grypy. A nóż zaskoczyło skoro trochę czasu od owu minęło. Sprawdzić nie zaszkodzi :)

Ojaaa to świetnie! Może też zacznę o tym tak myśleć ☺ na razie było by 3 i 7 miesięcy.. I ja już nysle że to tak dużo. Strasznie mam w głowie bałaganm może dlatego że. I nie każdy dzieci niemal rok po roku i kazdy tak sobie chwali i gdzie nie idziemy to wszędzie Ci najmniej dwójka a moja córeczka taka sama
Ja Matka Kwoka chcę być tylko dla jednego dziecka choć przez te pierwsze 3 lata ;) Dlatego nigdy nie marzyła mi się mała różnica wieku. Jakoś miałabym wyrzuty sumienia, że jedno z dzieci zaniedbuję. Ale wiem, że jest mnóstwo zwolenników takiego rozwiązania. Co kto woli :) Obecnie mój starszy Syn ma 10lat i ciągle dopytuje o rodzeństwo, Mały nie chce nawet słyszeć hahaha

Przytulam i czuję dokładnie to samo. Wiesz co jest najlepsze, że za 2-3 dni znowu będziesz na tyle silna, żeby zacząć starania od nowa. Dziś trzeba przeżyć swoją porażkę. Głowa działa cuda, zobaczyłam negatywny test rano i juz @ jest. Chociaż wina można się z mężem napić.
Kurcze dziewczyny ja chyba tez swoją nadzieje tracę,ech... kiedyś nie bylo
Ja miałam owulacje 16dc a dzisiaj mam 28 dc więc mamy identycznie:-) czekam do soboty z testem:-)
ja tak samo, owu między 15a 16 dc i czekam do soboty, ale nie liczę na nic. Nie wierze, ze się udało.

Hej dziewczyny. Ale mam dzień dzisiaj. Masakra. A jeszcze myślałam że taki będzie jutro więc na dzisiaj umówiłam się do fryzjera i głupio mi odmówić a czuje się fatalnie. Jakoś się dzwigne może. Czy która z was ma takie okres z ogromnymi skrzepami? Ludzie, biorę Apap i nospe więc nie boli teraz ale skrzepy takie że aż mi słabo jak czuje jak leci ze mnie..... Czy to jest normalne? Miałam torbiel 4 cm więc to może ona co? A czy grubośc Endo też wpływa na okres? W końcu musi się to złuszczać nie?

Ja Matka Kwoka chcę być tylko dla jednego dziecka choć przez te pierwsze 3 lata ;) Dlatego nigdy nie marzyła mi się mała różnica wieku. Jakoś miałabym wyrzuty sumienia, że jedno z dzieci zaniedbuję. Ale wiem, że jest mnóstwo zwolenników takiego rozwiązania. Co kto woli :) Obecnie mój starszy Syn ma 10lat i ciągle dopytuje o rodzeństwo, Mały nie chce nawet słyszeć hahaha
Ojaaa to faktycznie każdy inaczej. Muszę zmienić myślenie. Do tego praca mnie tak dobija że najchętniej bym stąd uciekła zaraz

Hej dziewczyny. Ale mam dzień dzisiaj. Masakra. A jeszcze myślałam że taki będzie jutro więc na dzisiaj umówiłam się do fryzjera i głupio mi odmówić a czuje się fatalnie. Jakoś się dzwigne może. Czy która z was ma takie okres z ogromnymi skrzepami? Ludzie, biorę Apap i nospe więc nie boli teraz ale skrzepy takie że aż mi słabo jak czuje jak leci ze mnie..... Czy to jest normalne? Miałam torbiel 4 cm więc to może ona co? A czy grubośc Endo też wpływa na okres? W końcu musi się to złuszczać nie?
Ja. Takie mam skrzepy co miesiac a jestem pod stałą kontrola ginekologa i nie mam żadnych miesniako ani torbieli
A okres mam taki obfity że leci jak z kranu

Współczuje. Ja też czasami mam takie okresy że mam wrażenie że z zarżniętej świni lecimniej krwi niż leci ze mnie... także łącze się w bólu, bo wiem co przechodzisz.

reklama
Ojaaa to faktycznie każdy inaczej. Muszę zmienić myślenie. Do tego praca mnie tak dobija że najchętniej bym stąd uciekła zaraz
Mnie chyba też najbardziej nakręca fakt odpoczynku od pracy, nigdy jeszcze nie byłam tak wypalona.

KiedyPytam u mnie takie @ to niestety norma, endometrium duże to i ma się co złuszczać. Ginka tylko na nie spojrzała i powiedziała, że bardzo współczuję. Przy @ tylko ketonal trochę pomaga, apap może przy owulacji coś by pomógł.

Ale na pewno nie przy tej! Znowu lekkie krwawienie, test owu pozytywny na 100% a ostatnie staranka 11dc przez te bóle podbrzusza :/ Może 2 pęcherzyki pękły ;)

Do góry