reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

Ja idę na początku października a koniec cyklu przypada mi 24go więc pierwszy tydzień by był jakby się udało. Muszę poczytać o tym znieczuleniu, czy rzeczywiście szkodzi.
A farba to Loreal Inoa. Jest świetna tyle, że niestety szybko sie wyplukuje :( Cóż, coś za coś...
Poczekaj na wizytę. Każdy lekarz ma inne znieczulenie. Mój np w ogóle nie ma zastrzyków tylko przykłada jakaś szpileczke podłączona pod jakiś komputer i tak znieczula. Jakieś mikro coś tam...

reklama
Nie wiem. Ale jak zapytałam lekarki po owu czy jest ciało żółte to powiedziała że będzie jak będzie ciąża.... Mhhhhmmmm
Kochane ciałko żółte powstaje po owulacji. Dlatego jeśli idziecie do gina po owulacji to jest w stanie potwierdzić że była, właśnie widząc ciałko żółte. Jeśli jest ciąża to ma za zadanie ja utrzymać.

słyszalam ,że facelle to najbardziej wadliwe testy.....ale odkąd pamiętam dwie nie ważne jak blade kreski zawsze oznaczały ciążę. Na kiedy masz termin @?
Tez to czytałam, ale wydaje mi się, ze to nie do końca chodzi o wadliwość. Chyba po prostu są bardzo czule i wykrywają nawet małe stężenie bhcg we krwii. Później okazuje się, ze to wczesny biochem, przychodzi @ i zwala się winę na wadliwy test. Tak to niestety widzę...
Termin @ mam teoretycznie na niedziele (w sobotę 31DC), ale zdarzały mi się w tym roku cykle jeszcze dłuższe, raz nawet 36dni...
Jeśli dostanę @ to tez w pierwszej kolejności pomyśle, o biochemię, a nie wadliwych testach. Mam wielkie, bolesne piersi, pryszcze, szyjkę wysoko, twarda i zamknięta, a temperatury całkiem wysokie jak na mnie. Bety póki co nie chce robić przed terminem @.
Tak mi teraz też 10 dni po O wyszedł blady pozytywny.
Dziś kupię następny i jutro zrobię z samego rana ,żeby sprawdzić czy kreska ciemnieje. W poprzedniej ciąży kreski własnie nie ciemniały a ostatniego dnia zbladła. Więc na betę codziennie jeździć nie będę ale choć tak skontroluję sytuację
Moje kreski nie ciemnieją, pierwsza wyszła w środę i mam wrażenie, ze w ciągu tych trzech dni ich kolor jest nadal bardzo delikatny i blady, trzeba się przyjrzeć, żeby to zobaczyć.

Dziewczyny, a czy zdarzyło Wam się po owu, że pęcherzyk się nie zapadł? Mój niby pęķł, ale dziwnie urósł aż do 3cm, a w poniedziałek miał 19mm i wieczorem zrobilam zastrzyk Ovitrelle... mógł pęknąć przy za dużej wielkości niestety... teraz mam brać Duphaston 10 dni, bo endometrium tylko 7.5 mm.

Kochane ciałko żółte powstaje po owulacji. Dlatego jeśli idziecie do gina po owulacji to jest w stanie potwierdzić że była, właśnie widząc ciałko żółte. Jeśli jest ciąża to ma za zadanie ja utrzymać.
No to czemu moja lekarka powiedziała że narazie jest torbiel krwotoczna i to jest pozostałość po pęcherzyku i była owu. O ciałku nic nie mówiła :(

Moja gin tez tak powiedziała, ze to ciałko krwotoczne powstaje po owu. KiedyPytam a mówiła Ci jaką wielkość miało torbiel/ciałko krwotoczne?

Sorry ale mam tego dosc. Forum jak sama nazwa mówi jest dla Staraczek a nie dla tych ktore juz sie wystaraly...
Pozdrawiam was serdecznie. Ale ja w takim razie musze odejsc. I mimo ze sie ciesze bardzo ciezko oglada mi sie kazde wasze usg lub pozytywne testy.
Powodzenia!
Uwierz, że mi też nie jest łatwo patrzeć na takie fotki. Za każdym razem odp dziewczyną, że im zazdroszczę. Też jestem tu krótko , ale w ciężkich chwilach zawsze idzie znaleźć pocieszenie. Wsparcie mimo obcych dziewczyn daje siłę. Każda z nas pewnie chciałaby się podzielić dobrymi informacjami. Także rozumiem i Ciebie i te które się chwalą.

Już kiedyś był zgrzyt ze którejś dziewczynie nie pasowało ze te które zaszły w ciąże piszą na tył wątku i wogole ze piszemy o wszystkim wiec został założony nowy wątek i jeśli któraś chce może tam dołączyć , niema na tamtym wątku zgrzytów i się rozumiemy

reklama
Do góry