reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

To ja się trochę podłącze pod pytanie KiedyPytam, czy w początkowym etapie ciazy można iść do dentysty na leczenie? Nie zadne kanałowe... W necie czytałam, że można a nawet trzeba przed lub na początku ciazy zrobić porządek z zębami. A Wy co sądzicie?
Można, można, wrecz nawet trzeba :)
:OOOO i weź się teraz nie nakręcaj... hahha :D może jutro zatestuję... bo jestem umówiona na jutro na wyjście ze znajomymi, a tak będę wiedziała, czy mogę spokojnie coś wypić z % czy nie :D ale kurde, boję się rozczarowania
Zrób, zrób test dla pewności. Nie bój się rozczarowania, bo to może być a wcześnie jeszcze, ile po owu jesteś??
No i tak jak podejrzewałam .. 1dc
Ten cykl musi być Nasz bo jeśli się nie uda to dopiero w czerwcu wracamy do staranek.
Trzymam nieustannie kciuki [emoji110]

reklama
Ja idę na przegląd bo już dawno nie byłam ale też nie czuję żebym miała jakieś ubytki. Pewnie coś się znajdzie do wyleczenia. Kanałowego na szczęście nigdy nie miałam. Jak się okaże że jestem w ciąży to poświęcę się i zrobię bez znieczulenia :p
Przykro mi, że w tym cyklu się nie udało, zaciskam za kolejny!
No wlasnie ja byc moze pójdę po weekendzie a testować mam za tydzień. Więc mogę jeszcze nie wiedzieć że jestem. Ale powiem dentyście że mam podejrzenia i już. No lepiej tak nic nie mówic nic

Można, można, wrecz nawet trzeba :)
Zrób, zrób test dla pewności. Nie bój się rozczarowania, bo to może być a wcześnie jeszcze, ile po owu jesteś?? Trzymam nieustannie kciuki
emoji110.png

aktualnie 26 dc, @ zaplanowana na poniedziałek, owulacja według testów była 03.09, no a dzisiaj 13.09

To ja się trochę podłącze pod pytanie KiedyPytam, czy w początkowym etapie ciazy można iść do dentysty na leczenie? Nie zadne kanałowe... W necie czytałam, że można a nawet trzeba przed lub na początku ciazy zrobić porządek z zębami. A Wy co sądzicie?
Można, ale najlepiej tylko w II trymestrze, ze znieczuleniem bez adrenaliny. Chyba, ze bez znieczulenia, to wtedy chyba nie ważne, który trymestr :)
Tak właśnie jest :/

A co do farbowania włosów, ja już jakis czas temu przerzucilam się na farbę, która można farbować włosy w ciąży bo jest bezpieczna a do tego włosy po niej są super odzywione :) Myślę, że jak się znajdzie odpowiedni produkt to i farbowanie w ciąży nie zaszkodzi.
Co to za farba?

@KiedyPytam myślę że w dniu spodziewanej @ najlepiej[emoji23]
To ja taki niecierpliwiec byłam... Z resztą źle się czułam i mąż też już miał tego dość i kazał mi zrobić test. I wyszło. :D

Można, ale najlepiej tylko w II trymestrze, ze znieczuleniem bez adrenaliny. Chyba, ze bez znieczulenia, to wtedy chyba nie ważne, który trymestr :)

Co to za farba?
Ja idę na początku października a koniec cyklu przypada mi 24go więc pierwszy tydzień by był jakby się udało. Muszę poczytać o tym znieczuleniu, czy rzeczywiście szkodzi.
A farba to Loreal Inoa. Jest świetna tyle, że niestety szybko sie wyplukuje :( Cóż, coś za coś...

Hej dziewczyny!
U mnie dziś temperatura wzrosła do 37.2, ale na teście wciąż blady bladzioch :p
Na domiar złego doczytałam na ulotce, ze jeśli na teście pojawi się blada kreska lub nic się nie pojawi, to wtedy test jest negatywny :O
Pierwszy raz coś takiego widzę, na facelle, na którym tez wyszedł mi cień cienia było napisane, ze nawet słaba kreska może oznaczać ciąże. I teraz bądź tu mądry... :p
Jeśli do poniedziałku nie będzie @, to już na 100% idę na betę, bo się wykończę :D

słyszalam ,że facelle to najbardziej wadliwe testy.....ale odkąd pamiętam dwie nie ważne jak blade kreski zawsze oznaczały ciążę. Na kiedy masz termin @?

reklama
To ja 10 dni po miałam pierwszy pozytywny test, ale ten o czułości 10 :)
Tak mi teraz też 10 dni po O wyszedł blady pozytywny.
Dziś kupię następny i jutro zrobię z samego rana ,żeby sprawdzić czy kreska ciemnieje. W poprzedniej ciąży kreski własnie nie ciemniały a ostatniego dnia zbladła. Więc na betę codziennie jeździć nie będę ale choć tak skontroluję sytuację

Do góry