reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

Paraply ale tylko w ciąży ;) I chodziłam co 2 tygodnie do końca ciąży na czyszczenie kanałów bo nie mógł mi ich wypełnić bez rtg ;) Naprawdę nie bolało :) Za to teraz wszystko wróciło do normy i nawet przy przegladzie panikue haha

KiedyPytam oddychaj ;) Wszystko będzie ok :)
Wiem. Dlatego jutro wrzucam na luz i robię sobie hybrydke :D ale dzisiaj zrobiłam zakupy i kupiłam na przyszły tydzień dwa testy :D

reklama
To ja się trochę podłącze pod pytanie KiedyPytam, czy w początkowym etapie ciazy można iść do dentysty na leczenie? Nie zadne kanałowe... W necie czytałam, że można a nawet trzeba przed lub na początku ciazy zrobić porządek z zębami. A Wy co sądzicie?
Oczywiście że tak:-)!są bezpieczne znieczulenia razie potrzeby,a zdrowa jama ustna jest bardzo istotna w przebiegu ciąży!
Wiem co mowie:-)

Kochane ciałko żółte powstaje po owulacji. Dlatego jeśli idziecie do gina po owulacji to jest w stanie potwierdzić że była, właśnie widząc ciałko żółte. Jeśli jest ciąża to ma za zadanie ja utrzymać.
Tak bo na podstawie ciała żółtego lekarz jest w stanie potwierdzić że była owu,A na jakiej podstawie stwierdza że nie było?po jego braku? Ile ono jest?aż do miesiączki?

Rozmowy o wszystkim i o niczym . Tam tez się staramy ale tez już dużo dziewczyn jest w ciąży i nikt nie robi z tego problemu
Rozumiem obydwie strony, ale prawda jest taka, że nie da się wykluczyć ze swojego życia ciężarnych albo mam z wózkami... im szybciej się z tym pogodzimy tym lepiej dla nas, i dla starań.

Jestem na etapie, że totalnie opadł mi entuzjazm. Nawet nie zerkam do aplikacji, nie robię testów owu, nie chcę chodzić na minitoring póki co. Badania mam ok. Cykle regularne. Czekam aż mąż zdecyduje się na badanie nasienia.

Coraz częściej sobie myślę, że jak się ma zajść w ciążę to się zajdzie. Tak było z moim synem... powiem Wam, że okoliczności w jakich zaszłam w ciążę, to co działo się wtedy w naszym życiu... to cud, że on się począł. Po prostu tak miało być. Przy tych staraniach na początku się wściekałam, przeżywałam, starałam, śledziłam każdy dzień cyklu... i co? I nic :( Nie chcę się już wkręcać, szkoda czasu, emocji. W środku mocno wierzę, że w końcu się uda.

Chciałam, żeby moja rodzina inaczej wyglądała. Życie napisało inny scenariusz.

Dziewczyny wątpię że się udalo w tym cyklu a z drugiej strony wpadam w totalna histerię i paranoję. Boje się iść do dentysty wziąć znieczulenie ale też idę bo wiem ze muszę. Boje się iść do fryzjera. Boje się pomalować paznokcie. A testowanko ewentualne za 1,5 tygodnia. Zaraz zacznę sobie walić młotkiem w łeb z głupoty. Czy ja jestem nienormalna?
Hahaha:-) chyba tak:-p
Troszkę wrzuć na luz -chociaż do pozytywnego testu:-)

Nie wiem, które cięzarne się tu odzywają bo ja np. termin @ mam na wtorek i póki co czekam. Owszem zrobiłam testy i owszem są tam dwie kreski-ale poprzednio też były i kropek się rozmyślił, więc dla mnie to nie bardzo wporządku wykluczać kobiety ,którym się udało zajść bo obraża to czyjeś uczucia. Zajście w ciąże to dopiero poczatek...

reklama
Hej dziewczyny czy któraś miała Histeroskopie i Hsg? Jak wyglada znieczulenie przy tym czy wgl jest stosowane czy nie i czy występuje ból czy jakieś nieprzyjemne uczucie?

Do góry