reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

reklama
Nnat trzymaj i nie puszczaj

Ja idę na przegląd bo już dawno nie byłam ale też nie czuję żebym miała jakieś ubytki. Pewnie coś się znajdzie do wyleczenia. Kanałowego na szczęście nigdy nie miałam. Jak się okaże że jestem w ciąży to poświęcę się i zrobię bez znieczulenia :p
Przykro mi, że w tym cyklu się nie udało, zaciskam za kolejny!
W tym sie nie nastawialam bo w dni plodne nie mielismy okazji sie postarac ale teraz musi sie udac i koniec kropka haha
A u Ciebie kiedy jakies testowanko?
P.S. To była moja pierwsza kanałówka! Drugą zaczęliśmy jeszcze w połogu i ostatnią zaraz po! Okropnie mi się zęby posypały a kumpela dentystka do dzisiaj twierdzi, że ciąża nie ma zadnego wpływu na zęby .. ciekawe..

I co....robiłaś w tyg pierwszych miesiacach?
Leczenie kanałowe zaczelismy w 2 trymestrze bo 1 jednak jest bardzo wrażliwy i tak, leczyłam wszystko.co było trzeba, bez znieczulenia.dalam rade - było naprawdę spoko ;) Tylko zaznaczam,że ja nawet plomby wymieniam w znieczuleniu więc byłam bardzo dumna z siebie haha i mój dentysta też ;)

No wlasnie ja byc moze pójdę po weekendzie a testować mam za tydzień. Więc mogę jeszcze nie wiedzieć że jestem. Ale powiem dentyście że mam podejrzenia i już. No lepiej tak nic nie mówic nic
Mnie jak pyta,czy jest opcja, ze jestem w ciąży to odpowiadam, że opcja zawsze jest haha
Ale naprawde każdy stomatolog to potwierdzi, że dużo bardziej niebezpiecznie jestnie robić nic z chorym zębem.

Nnat trzymaj i nie puszczaj

W tym sie nie nastawialam bo w dni plodne nie mielismy okazji sie postarac ale teraz musi sie udac i koniec kropka haha
A u Ciebie kiedy jakies testowanko?
P.S. To była moja pierwsza kanałówka! Drugą zaczęliśmy jeszcze w połogu i ostatnią zaraz po! Okropnie mi się zęby posypały a kumpela dentystka do dzisiaj twierdzi, że ciąża nie ma zadnego wpływu na zęby .. ciekawe..

Leczenie kanałowe zaczelismy w 2 trymestrze bo 1 jednak jest bardzo wrażliwy i tak, leczyłam wszystko.co było trzeba, bez znieczulenia.dalam rade - było naprawdę spoko ;) Tylko zaznaczam,że ja nawet plomby wymieniam w znieczuleniu więc byłam bardzo dumna z siebie haha i mój dentysta też ;)
Kanałowe bez znieczulenia? To Ty hardkor jesteś :p
U mnie testowanka pewnie nie będzie, no chyba, że @ nie przyjdzie 24go, to może po tygodniu zrobię test. U mnie @ zawsze jest jak w zegarku więc nawet 1 dzień zwłoki da mi nadzieję.

Dziewczyny wątpię że się udalo w tym cyklu a z drugiej strony wpadam w totalna histerię i paranoję. Boje się iść do dentysty wziąć znieczulenie ale też idę bo wiem ze muszę. Boje się iść do fryzjera. Boje się pomalować paznokcie. A testowanko ewentualne za 1,5 tygodnia. Zaraz zacznę sobie walić młotkiem w łeb z głupoty. Czy ja jestem nienormalna?

Dziewczyny wątpię że się udalo w tym cyklu a z drugiej strony wpadam w totalna histerię i paranoję. Boje się iść do dentysty wziąć znieczulenie ale też idę bo wiem ze muszę. Boje się iść do fryzjera. Boje się pomalować paznokcie. A testowanko ewentualne za 1,5 tygodnia. Zaraz zacznę sobie walić młotkiem w łeb z głupoty. Czy ja jestem nienormalna?
Jedna z dziewczyn pisała, że do @ panuje zasada " albo wszystko albo nic " wiec ja np. się tego trzymam.

Edit: staram się trzymać ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Paraply ale tylko w ciąży ;) I chodziłam co 2 tygodnie do końca ciąży na czyszczenie kanałów bo nie mógł mi ich wypełnić bez rtg ;) Naprawdę nie bolało :) Za to teraz wszystko wróciło do normy i nawet przy przegladzie panikue haha

KiedyPytam oddychaj ;) Wszystko będzie ok :)

Do góry