reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

To ja się trochę podłącze pod pytanie KiedyPytam, czy w początkowym etapie ciazy można iść do dentysty na leczenie? Nie zadne kanałowe... W necie czytałam, że nie można a nawet trzeba przed lub na początku ciazy zrobić porządek z zębami. A Wy co sądzicie?
Mi lekarka na wizycie powiedziała ze te znieczulenia teraz są miejscowe i nie mają w ogóle wpływu. Ja zapytałam czy mogę iść po zagnieżdżeniu od razu .... Bo muszę iść i powiedziała że spokojnie. Że nie a żadnych przeciwwskazan

reklama
Nie wiem. Ale jak zapytałam lekarki po owu czy jest ciało żółte to powiedziała że będzie jak będzie ciąża.... Mhhhhmmmm

:OOOO i weź się teraz nie nakręcaj... hahha :D może jutro zatestuję... bo jestem umówiona na jutro na wyjście ze znajomymi, a tak będę wiedziała, czy mogę spokojnie coś wypić z % czy nie :D ale kurde, boję się rozczarowania

Ja też .... Więc panika z dentysta, panika z farbowaniem włosów. A potem się okazuje że panika niepotrzebna :(
Tak właśnie jest :/

A co do farbowania włosów, ja już jakis czas temu przerzucilam się na farbę, która można farbować włosy w ciąży bo jest bezpieczna a do tego włosy po niej są super odzywione :) Myślę, że jak się znajdzie odpowiedni produkt to i farbowanie w ciąży nie zaszkodzi.

Ewa jeszcze na owulke dobrze robi dodatkowo castagnus . On jest ziołowy i obniża prolaktyne , nie pamietam czy masz wysoka . Ja zaczęłam brać bez konsultacji z lekarzem ale na wizycie jej powiedziałam to zaleciła brać 3 miesiące . Oczywiście jak się zajdzie w ciąże to odstawić . Moja prolaktyna była coś ok 50 ale owulacje miałam.. po tygodniu brania castagnusa spadło do 33 a po kolejnych 2 robiłam to już była 19. Zapytałam wtedy gin czy nadal brać bo przecież spadła to powiedziała żebym dokończyła kuracje bo to dobrze robi na jajeczka
Dziękuję kochana za rady :) ja prolaktynę miałam 42 przy normie 23 . Narazie zobaczę jak to będzie przy następnej miesiączce czy dostanę tak jak ma być , a ewentualnie ten castagnus kupię w następnym miesiącu .. u mnie niestety coś się przyblokowało z tą owulacja :-( i do tego jeszcze to TSH.. mam nadzieję że i ja będę się mogła cieszyć dwoma kreseczkami na tescie za jakiś czas ..

To ja się trochę podłącze pod pytanie KiedyPytam, czy w początkowym etapie ciazy można iść do dentysty na leczenie? Nie zadne kanałowe... W necie czytałam, że można a nawet trzeba przed lub na początku ciazy zrobić porządek z zębami. A Wy co sądzicie?
Trzeba :) Nie ma nic gorszego jak chory ząb, rozsiewa bakterie po calym organizmie. Jedyne na co trzeba uwazac to znieczulenie i np ja sama osobiscie doswiadczylam leczenia kanałowego bez znieczulenia, odczekaliśmy do 12tc a temat zamknelismy juz po porodzie bo potrzeba rtg na koniec.
Dla jasnosci bylam na kontroli 3tyg przed pozytywnym testem i bylo wszystko w porzadku a w 6tc zaczely mnie bolec chyba wszystkie naraz, plomby wypadaly jedna po drugiej ;) I nikt mi nie powie,ze to zwykly zbieg okolicznosci ;)

Dziękuję kochana za rady :) ja prolaktynę miałam 42 przy normie 23 . Narazie zobaczę jak to będzie przy następnej miesiączce czy dostanę tak jak ma być , a ewentualnie ten castagnus kupię w następnym miesiącu .. u mnie niestety coś się przyblokowało z tą owulacja :-( i do tego jeszcze to TSH.. mam nadzieję że i ja będę się mogła cieszyć dwoma kreseczkami na tescie za jakiś czas ..

Ale po co chcesz czekać do kolejnego cyklu ? Ja nie zaczęłam brać z pierwszym dniem miesiączki . Pozatym ze prolaktyne miałam wysoka to owu miałam i miesiączki tez regularne . Ale sam castagnus obniżył prolaktyne szybko i w połączeniu z ovarinem to owu mam jak w zegarku i do tego prawidłowo rosną jajeczka .

Trzeba :) Nie ma nic gorszego jak chory ząb, rozsiewa bakterie po calym organizmie. Jedyne na co trzeba uwazac to znieczulenie i np ja sama osobiscie doswiadczylam leczenia kanałowego bez znieczulenia, odczekaliśmy do 12tc a temat zamknelismy juz po porodzie bo potrzeba rtg na koniec.
Dla jasnosci bylam na kontroli 3tyg przed pozytywnym testem i bylo wszystko w porzadku a w 6tc zaczely mnie bolec chyba wszystkie naraz, plomby wypadaly jedna po drugiej ;) I nikt mi nie powie,ze to zwykly zbieg okolicznosci ;)
Ja idę na przegląd bo już dawno nie byłam ale też nie czuję żebym miała jakieś ubytki. Pewnie coś się znajdzie do wyleczenia. Kanałowego na szczęście nigdy nie miałam. Jak się okaże że jestem w ciąży to poświęcę się i zrobię bez znieczulenia :p
Przykro mi, że w tym cyklu się nie udało, zaciskam za kolejny!

reklama
I co....robiłaś w tyg pierwszych miesiacach?

Do góry