reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

reklama
Dzięki dziewczyny ❤ naprawdę potraficie podnieść człowieka na duchu udało mi się na jutro umówić na usg tarczycy i wtedy zapisuję się do endokrynologa... jeny, ale to jest jakiś dramat... robiłam na wiosnę kontrolnie, żeby sprawdzić czy wszystko ok i czy można rozpocząć nasze działania pełną parą...wszystkie wyniki badań były idealne, a fasolki jak nie było tak nie ma:( a dzisiaj taki wynik niepokojący ... jeszcze wmawiam sobie, że może wpływ miał dzień cyklu... ostatnio robilam na początku cyklu, a teraz w sumie przy końcówce jestem..
Bo to jednak spory taki nagły skok tsh

Dzięki dziewczyny ❤ naprawdę potraficie podnieść człowieka na duchu udało mi się na jutro umówić na usg tarczycy i wtedy zapisuję się do endokrynologa... jeny, ale to jest jakiś dramat... robiłam na wiosnę kontrolnie, żeby sprawdzić czy wszystko ok i czy można rozpocząć nasze działania pełną parą...wszystkie wyniki badań były idealne, a fasolki jak nie było tak nie ma:( a dzisiaj taki wynik niepokojący ... jeszcze wmawiam sobie, że może wpływ miał dzień cyklu... ostatnio robilam na początku cyklu, a teraz w sumie przy końcówce jestem..
Bo to jednak spory taki nagły skok tsh
Wiesz często tak jest, że w ciąży organizm ma większe zapotrzebowanie na hormony tarczycy. Jeśli tarczyca jest za mała albo za słaba to pracuje na zwiększonych obrotach i stąd może być zwiększone TSH. Często osoby z niedoczynnością tarczycy na czas ciąży mają zwiększoną dawkę hormonu. Nie ma czym się przejmować, że wyniki nagle się zmieniły. Zresztą często jest tak, że wynik wzrasta w jednym miesiącu, a w drugim powraca do normy :)

Odebrałam wyniki dziewczyny i w sumie trochę martwi mnie tsh... w kwietniu miałam 1,7..miesiąc temu 23 sierpnia 2,08...a dzisiaj odebrałam wynik 3,36.. niby nadal w normie, ale mam wrażenie że dużo
wzrosło...reszta badań: ft3, ft4, anty tpo, anty tg w normie :(
Z tą tarczyca różnie bywa. W kwietniu miałam 2,4 A dziś 0,9. Nie wiem skąd... Może dieta, dużo ryb i tydzień nad morzem...

Odebrałam wyniki dziewczyny i w sumie trochę martwi mnie tsh... w kwietniu miałam 1,7..miesiąc temu 23 sierpnia 2,08...a dzisiaj odebrałam wynik 3,36.. niby nadal w normie, ale mam wrażenie że dużo
wzrosło...reszta badań: ft3, ft4, anty tpo, anty tg w normie :(
Nie martw się, widziałam dalej o planach, masz ekstra plan działania, lekarz zapisze Ci hormon w niedużej dawce i będzie ok [emoji3590]

Jak u Ciebie sytuacja Kochana??? :)
Miło, że pytasz, ale nic dobrego. Na betę nie poszlam bo jakos tak sie boję. @ dalej nie zawitała. Robilam dzis badania hormonalne bo, za tydzień jade do mojej endo, i tsh w ciagu miesiaca z 0,8 na 2.5 reszta w normie :( dzis sie zalamalam, ale troche tlumacze to ze moze podnioslo sie przy ciazy ktora sie nie chce ujawnic. I dzis juz dawke zwiekszylam. :)
Najgorsze to ze dzis 36 dc, ale mnie brzuch boli od dwoch dni i to tak ze w nocy ciezko mi sie spalo na brzuchu nie umialam sie ulozyc... a @ jak nie widac tak nie widac tak samo jak drugiej kreski.

reklama
Ja też dzisiaj byłam w gina,na oko wszystko wygląda dobrze,pęcherzyki mam 17mm w 12 dc:-) w 15 dc mamy sprawdzić czy pękł czy co i wtedy zleci badania:-)
Narazie do dziela:-)

Czytam was w miarę regularnie ale czasami tyle stron w ciągu dnia że nie mogę nadazyc:-)

Trzymam kciuki za niedługo testujace:-)!

Do góry