reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

Odebrałam wyniki dziewczyny i w sumie trochę martwi mnie tsh... w kwietniu miałam 1,7..miesiąc temu 23 sierpnia 2,08...a dzisiaj odebrałam wynik 3,36.. niby nadal w normie, ale mam wrażenie że dużo
wzrosło...reszta badań: ft3, ft4, anty tpo, anty tg w normie :(

reklama
Odebrałam wyniki dziewczyny i w sumie trochę martwi mnie tsh... w kwietniu miałam 1,7..miesiąc temu 23 sierpnia 2,08...a dzisiaj odebrałam wynik 3,36.. niby nadal w normie, ale mam wrażenie że dużo
Przy staraniu się o dziecko TSH powinno wynosić maksymalnie 2,5 a najlepiej około 1,5.

Chyba musisz iść do endokrynologa ale bardzo szybko rośnie. Masz jakieś leki?

Nie przyjmuję żadnych leków
Ja mam niedoczynność tarczycy w postaci Hashimoto i mam syna. Teraz też się staramy. Biorę euthyrox 100 i mój wynik jest poniżej 1. Nic się niestresuj. Jak resztę wyników masz dobrych to to akurat jest najmniejszy problem. Jak pójdziesz do endokrynologa to niezapomnij żeby dał ci skierowanie na USG tarczycy

No dużo wzrosło ,dla ciąży już zdecydowanie za dużo

No pójdę, ale już cała w nerwach jestem... czuję, że przesadzam, ale moja siostra ma niedoczynność... i do dzisiaj nie ma dzieci... trochę te wyniki mnie załamały..
Nie przejmuj się. Uregulowana niedoczynność nie ma wpływu na płodność. Lekarz powinien przepisać Ci na razie najniższą dawkę hormonu np. 25 jednostek raz dziennie i za miesiąc (minimum) kontrola. Ja biorę leki już od 3 lat i caly czas mam TSH w normie. Większym problemem jest PCOS. Tarczyca robi się groźna jak się to bagatelizuje! Także migiem do lekarza i brać leki na obniżenie TSH. Ja przy Twoim wyniku byłam już wrakiem człowieka. Po 3 miesiącach leczenia - nowy człowiek :)

Dziewczyny dzięki za wsparcie, jest dobrze. Plamienia już nie ma, to najprawdopodobniej było z szyjki pęknięte naczynko, bo wszystko się rozszerza. Gin - anioł mój - mnie zbadała, wszystko jest w środku ładnie, nie ma już tego brudnego śluzu. Pęcherzyk ciążowy jest 1,33 cm, ładny kształt i z ciałkiem żółtym. Zarodka jeszcze nie ma, ale to z USG 5 tyg 4 dzień, wg mnie to od owu 5 tyg 3 dzień (od miesiączki 6 tyg 1 dzień). Kazała przyjść za tydzień w środę, zrobić podstawowe badania i dała mi skierowanie (mam pakiet medyczny). Zabroniła sprawdzania szyjki i czytania o pęcherzykach i zarodkach. Powiedziała, że nie może mi obiecać, że będzie na pewno dobrze, ale na tą chwile nie ma żadnych powodów do niepokoju. Mam brać dupka 3x1.
no widzisz, super ze jest ok. Ja tez czytam o pecherzykach i zarodkach, bo tez jak bylam w 5+4 i nie bylo zarodka to sie juz martwie

reklama
no widzisz, super ze jest ok. Ja tez czytam o pecherzykach i zarodkach, bo tez jak bylam w 5+4 i nie bylo zarodka to sie juz martwie

No właśnie nie czytaj. Moja gin powiedziała, że to jest statystka, u każdej kobiety jest inaczej. Spokojnie, 5 tyg 4 dzień to jest jeszcze bardzo wcześnie. Ja mam wizytę 18.09 następną, do tego czasu mam zamiar się nie stresować.

Do góry