reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

Ogarnęłam się po powrocie do domu i mogę na spokojnie napisać. Więc jak już pisałam owu była. Pęcherzyk pękł. Niezbyt mi to lekarka wyjaśniła. Ale mowila że jest torbiel na krwotoczna co jest następstwem owulacji. Oczywiście torbiel krwotoczna nie brzmi dobrze więc zapytałam czy po ptokach. Mówi że to normalne i to nic zlego. I że teraz czekać. Uparła się że narazie nie włączamy dupka bo Endo jest piękne plamień nie ma. Ale mam zbadać za tydzień progesteron i zobaczymy wtedy czy nie włączyć. ........... Super że pękł ten pęcherzyk ale nie nastawiam się. Na lewym jajniku mam dwukomorowa torbiel czynnościowa po pierwszym pęcherzyku. Dobrze że jest owu.... Chociaż tyle. Ale serio dziewczyny. Nie jestem jakoś pozytywnie nastawiona że się uda. Powiedzcie mi jeszcze o co chodzi z tą torbielka ja krwotoczna po pęcherzyku.

reklama
Dziewczyny jak sobie radzicie że stresem i napięciem? Zwłaszcza takim który wykręca Wam jelita i żołądek przerwaca na drugą stronę? Bo ledwo żyje ze stresu

Ja też dzisiaj byłam w gina,na oko wszystko wygląda dobrze,pęcherzyki mam 17mm w 12 dc:-) w 15 dc mamy sprawdzić czy pękł czy co i wtedy zleci badania:-)
Narazie do dziela:-)

Czytam was w miarę regularnie ale czasami tyle stron w ciągu dnia że nie mogę nadazyc:-)

Trzymam kciuki za niedługo testujace:-)!
Może być za wcześnie. U mnie rósł milimetr dziennie i pękł dopiero gdzieś koło 22-23

Oczywista oczywistość, staram się czarowac za Was wszystkie [emoji3590][emoji3590]

Dziękuję ze pytasz. :*
Ogólnie całkiem dobrze. Czasami podbolewa mnie brzuch, szalenie swędzi, aż mąż się że mnie śmieje że rośnie i dlatego swędzi... [emoji14] zawroty głowy, czasami mdłości, ale staram się brać codziennie albo co 2 dzień witamine B6 i jest całkiem ok :) jestem okrutnie wrażliwa na zapachy i placzliwa się robię :D piersi chcą mi eksplodowac, budzę się nawet w nocy z bólu, nawet spanie w biustonoszach przestało pomagać [emoji14] i tak jakoś leci nam dzień za dniem, leci 8 tc :)

Mi też poczarowac możesz :)

Dziewczyny jak sobie radzicie że stresem i napięciem? Zwłaszcza takim który wykręca Wam jelita i żołądek przerwaca na drugą stronę? Bo ledwo żyje ze stresu
Enej czasami po prostu ciężko samemu to ogarnąć .. Zaczelabym od melisy i cieplej kąpieli :) Jak bedzie naprawdę kiepsko to warto dać sobie pomóc jakimiś lekami na wyciszenie.

KiedyPytam rewelacyjne wieści przynosisz! :)

Do mnie nadciąga @ i chyba nawet szybciej będzie ale to dobrze :) Szybciej zaczniemy cykl ze starankami Jeszcze mnie cieszy każdy test czy owu czy ciążowy, to napięcie przed .. Ciekawa jestem w ktorym cyklu ten entuzjazm minie ;)

@Morphi oczywista oczywistość!!! :*
@KiedyPytam cudownie :) [emoji3590] nie nastawiaj sie w ogóle, ważne że była owulacja a pęcherzyk pek. Zrobiliscoe wszystko co można było zrobić, natura zadziałała, jest cudnie :*

@NatS91 faktycznie TSH Ci dość mocno podskoczy ło w górę ale nie ma dramatu jeszcze, dobrze że jesteś pod kontrolą [emoji3590] przypomnij mi, miałaś zbadać betę dzisiaj??

@Morphi oczywista oczywistość!!! :*
@KiedyPytam cudownie :) [emoji3590] nie nastawiaj sie w ogóle, ważne że była owulacja a pęcherzyk pek. Zrobiliscoe wszystko co można było zrobić, natura zadziałała, jest cudnie :*

@NatS91 faktycznie TSH Ci dość mocno podskoczy ło w górę ale nie ma dramatu jeszcze, dobrze że jesteś pod kontrolą [emoji3590] przypomnij mi, miałaś zbadać betę dzisiaj??
Co to jest ta torbiel krwotoczna po pęcherzyku???

reklama
Dziewczęta, dziś pierwszy spodziewany dzień @...
9717702B-773B-4C53-95F9-4A5713E234AB.jpeg

Ktoś nieśmiało się wprowadza :) mam nadzieję, że tym razem będzie wszystko dobrze i że fasol ze mną zostanie. Jeżeli uda się tym razem potwierdzić ciąże i zobaczyć serduszko to od razu śmigam na zwolnienie.

Do góry