reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Ja Juz po @ ten cykl będzie z duphastonem od 16dc.. Zastanawiam sie czy jeżeli przed tym 16dc nie będę miała owulacji to czy dupek jej nie wstrzyma?
Ja właśnie nie wiem. Ja w tym miesiącu pod kontrolą lekarza. Będę też badać po owulacji i zobaczymy czy trzeba brać. Może skontroluje albo rób testy jak ci wychodzą.

reklama
Hej dziewczyny w piątek. Boże jak to dobrze że zaraz weekend. Dwa dni regeneracji od znienawidzonej pracy. Mam pytanko. Olej z wiesiolka kiedy brać, do kiedy, i ile

Dziewczyny, czemu lekarz zapisuje wam dupka czy luteinę na po-cyklu? W czym to pomaga? Mam luteinę w szufladzie i często o niej myślę, ale mój lekarz mi odradza brać...
@KiedyPytam pisałaś o tym, kiedy się starać jak owu wypada we wtorek lub środę. A nie możecie, tak profilaktycznie, codziennie od niedzieli do, powiedzmy, czwartku? Szkoda by było przepuścić taką okazje a tak to wiecie, że robicie wszystko co się da ja wczoraj miałam owu i lecimy od niedzieli codziennie... może dziś też? No, tak na wszelki wypadek :D

Witam Was dziewczyny, muszę się trochę wyżalić. We wtorek byłam na wizycie u swojej Pani dokotor to był 10dc i był już ładny pęcherzyk 23mm taki do pękniecia. Z racji że nie miałam na ten cykl CLO stwierdziłam, że chcę spróbować teraz bez wpomagaczy i o to taki ładny pęcherzyk uchodowałam :)
Tylko, no właśnie, lekarka powiedziała że tyle się już staramy i były cykle wspomagane i nie zaskoczyło, więc ona nic więcej nie moze zrobić :( i żebyśmy udali się o kliniki leczenia niepłodności. Tylko ja nie wiem czy chcę, ponieważ z pierwszą ciążą udało się dzięli klinice ale tak na prawdę wtedy wystarczyło ovitrelle..
W każdym razie stwierdziłam, że skoro to była ostatnia wizyta u niej (przed ciążą) to poprosiłam ją o receptę na ovitrelle, były przytulanki i pozostaje mi czekanie.
Może też od razu Was spytam, czy miała któraś niewielkie krwawienie dzień po owulacji?

reklama
Olej z wiesiolka TYLKO do owu, później może wywoływać mikroskurcze. Więc w 2 fazie cyklu po owu już nie wolno go brać.

Do góry