reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania 2019!

reklama
Dziewczyny, dzis zadna nie testowala?
Mnie juz roznosi.. a jeszcze 6 dni.. Wyjatkowo jestem niecierpliwa w tym cyklu! Jakos mi przyjemniej mijały te dni czekajac na Wasze testy:)

Hej dziewczyny czy ktoraś z Was w tych wczesnych objawach wysypało na twarzy? Nie wiem co myśleć dziwnie boli mnie brzuch ciagle mam śluz plodny caly tydzień, i wysypke ma calej twarzy i dekolcie. Dodatkowo doszla biegunka mimo tego iż nic nie jadlam ani wczoraj ani dzis co mogloby mnie zatruć. Testy ovu wychodzily pozytywne w tamtym tygodniu.. i caly tydzien mielismy przytulanki bo udalo sie byc na wczasach.
Dziś mialam mieć wizyte Pani dr odwołała bo ma chore dziecko, ide do niej za tydzień, nie wiem czy wytrzymam. A @ dopiero ma byc za tydzień :( wariuje, znow widze swiatelko w tunelu.

Nie nastawiaj się przede wszystkim - ja miesiąc temu bardzo się nastawiałam, we wszystkim widziałam znak ciąży, a na końcu było wielkie rozczarowanie. Na tydzień przed @ jakiekolwiek objawy są mało prawdopodobne.

Aha. Powiedziała że badanie LH zrobiłam trochę za szybko. Że jak lh niskie jest to progesteron duży i na odwrót. Ale że LH to się bada jak kobieta ma pcos i nie ma miesiączek głównie. A to nie u mnie. I że u mnie istotny jest progesteron. Nie wiem co o tym myśleć. No ale trochę mnie uspokoiła. Nie wiem czy i tak nie zrobię sobie badania Lh w 14 dc tak jak mówila tu któraś z was. Chyba zacznę robić od niedzieli testy żeby też mieć swój obraz sytuacji z monitoringiem. Kilka mi zostało. Ale więcej nie kupuję :)

No ja się nie do końca z tym zgadzam - robiłam LH w 3 dniu cyklu i wyszło mi 8,5... Myślę, że powinnaś skonsultować to z tym profesorem.

Ja Juz po @ ten cykl będzie z duphastonem od 16dc.. Zastanawiam sie czy jeżeli przed tym 16dc nie będę miała owulacji to czy dupek jej nie wstrzyma?

Mnie nie wstrzymał owulacji, zaczęłam brać od 17 dc a owulacja była 23-25 dc.

Ja dzisiaj jestem dzień przed @, 14 dpo i 33 dc, teoretycznie ostatni. Obawiam się, że nic z tego nie wyszło, czuję bóle okresowe od czasu do czasu :( Temperatura lekko spadła, nadal wyższa sporo niż normalnie, ale obawiam się, że będzie kicha.

Nie nastawiaj się przede wszystkim - ja miesiąc temu bardzo się nastawiałam, we wszystkim widziałam znak ciąży, a na końcu było wielkie rozczarowanie. Na tydzień przed @ jakiekolwiek objawy są mało prawdopodobne.

No ja się nie do końca z tym zgadzam - robiłam LH w 3 dniu cyklu i wyszło mi 8,5... Myślę, że powinnaś skonsultować to z tym profesorem.

Mnie nie wstrzymał owulacji, zaczęłam brać od 17 dc a owulacja była 23-25 dc.

Ja dzisiaj jestem dzień przed @, 14 dpo i 33 dc, teoretycznie ostatni. Obawiam się, że nic z tego nie wyszło, czuję bóle okresowe od czasu do czasu :( Temperatura lekko spadła, nadal wyższa sporo niż normalnie, ale obawiam się, że będzie kicha.
z tą temp też jest różnie, z córką nie miałam a teraz skacze. W straconej do końca 37.

Trzymam kciuki na II kreski:)

Dziewczyny, pytanie na szybko co do obliczania momentu owulacji: mam cykle 31-32 dniowe, dziś jest równo 14 dni przed terminem @, tydzień temu zaczęłam mieć więcej śluzu szyjkowego, we wtorek zaczął się śluz typowo płodny i chyba 1 raz po odstawieniu tabsów miałam go aż tyle o wyglądzie książkowym! Ten śluz był trzy dni, dziś już go nie ma. Przez te trzy dni czułam kłucia w jajnikach i miałam straszną migrenę, na którą nie pomagały żadne tabletki. Próbowaliśmy 1 i 2 dnia śluzu typowo płodnego, czyli we wtorek i środę.

Kiedy mogła nastąpić owulacja? Raczej w te dni co był śluz płodny i bóle jajników, czy dopiero teraz nastąpi?

z tą temp też jest różnie, z córką nie miałam a teraz skacze. W straconej do końca 37.

Trzymam kciuki na II kreski:)

Ja mam normalnie poniżej 36 stopni, a teraz mam w okolicach 36,7-36,8 ;) Dla mnie 37 to już jest ciężka gorączka, takie uroki Hashimoto. Dzięki za kciuki, ale serio - nie mam nawet jednego z objawów ciąży, także czekam tylko na tą @, zwłaszcza, że od czasu do czasu pobolewa jak na @.

czesc dziewczyny, ja tak dzis na szybko sie zamelduje. Jestem chora, mam goraczke..i dzis mnie zalalo . @ spoznila sie o 5 dni ( w sumie nigdy mi sie nue spoznia). Wiec moze to jednak przez chorobe.
No ale w sumie dobrze, ze jednak w tym miesiacu nic z tego nie wyszlo..bo dostalam dzis propozycje pracy.. wiec chyba moje starania odloze na bok. yhh, ciezkie zycie kobiety...
Ada36..a jak twoja beta?

reklama
Ja mam normalnie poniżej 36 stopni, a teraz mam w okolicach 36,7-36,8 ;) Dla mnie 37 to już jest ciężka gorączka, takie uroki Hashimoto. Dzięki za kciuki, ale serio - nie mam nawet jednego z objawów ciąży, także czekam tylko na tą @, zwłaszcza, że od czasu do czasu pobolewa jak na @.
Dlatego pokaże temu drugiemu lekarzowi no i profesorowi jak do niego pojadę. Narazie zobaczę jak monitoring bo i tak kazał zrobić z miesiąc dwa. I dopiero do niego . Chyba sprawdzę też lh w 15 dc. I zrobię te tarczycowe wyniki tak czy siak jak będę robić progesteron. Niech się dzieje wola nieba badać i tak trzeba. :) zobaczymy jak owu w tym miesiącu. Jak jest owu to to lh to nie jest wtedy problem. ... Jak nie ma owu, no to trzeba podrazyc temat lh. Ja tak myślę. Dobrze myślę?

Do góry