reklama
blue_ivy
Fanka BB :)
@nnat. Ty kupiłaś 100, ja tylko 50 ale fakt, są wspaniałe do tego jeszcze 5 ciążowych na zapas w gratisie, oby się przydały
Byłam u gina na kontroli po wczesnym poronieniu. Robiłam wcześniej podstawowe wyniki na zlecenie rodzinnego i wszystko jest ok. Powiedziałam, mu że robie testy owu i dzisiaj wyszedł pozytywny wiec zajrzał i znalazł piękny pęcherzyk 21,7mm gotowy do pęknięcia, dał zielone światło na starania i pożyczył powodzenia uwielbiam swojego gina. Zapytałam go tez o progesteron brany żeby wspomóc ewentualne zagnieżdżenie i powiedział, że to bujda. Nie ma żadnych badań, które by to potwierdzały. Jak ma być ciąża, to będzie. Jak nie, to progesteron „profilaktycznie” tez nie pomoże. Mam super humor wiec czekam aż mój wróci z pracy i bierzemy się za robotę hehehe
Byłam u gina na kontroli po wczesnym poronieniu. Robiłam wcześniej podstawowe wyniki na zlecenie rodzinnego i wszystko jest ok. Powiedziałam, mu że robie testy owu i dzisiaj wyszedł pozytywny wiec zajrzał i znalazł piękny pęcherzyk 21,7mm gotowy do pęknięcia, dał zielone światło na starania i pożyczył powodzenia uwielbiam swojego gina. Zapytałam go tez o progesteron brany żeby wspomóc ewentualne zagnieżdżenie i powiedział, że to bujda. Nie ma żadnych badań, które by to potwierdzały. Jak ma być ciąża, to będzie. Jak nie, to progesteron „profilaktycznie” tez nie pomoże. Mam super humor wiec czekam aż mój wróci z pracy i bierzemy się za robotę hehehe
Spazientito
Nnat. Od kwietnia próbujemy. Raz była ciąża biochemicza, a raz była przerwa.
Dla pocieszenia: to jeszcze nie jest aż tak długo, my się staramy od października tamtego roku, ale licząc bez przerw to 5 cykl (z czego dwa były bezowulacyjne). Wiem co czujesz, ja też już jestem bardzo sfrustrowana i mam dość.
Czemu tylko 35% sunshine83?
Niby długo i nie długo...ale ja już nie jestem pierwszej młodości. Mam 33 lata... A podobno po 30stce powinno się jak najszybciej udać do lekarza jeśli nic nie wychodzi w przeciągu pół roku.
To wydaje mi się, że po 35. dopiero.
Jutro idę. 10 dc. To mój pierwszy monitoring. Strasznie to przeżywam i strasznie się boje ze usłyszę że owu nie będzie znowu w tym miesiącu. Zwariuje chyba wtedy. A śluz mam właśnie taki żółto ciemny gęsty lepki. I dużo go. A jak przychodzi do owu to prawie wcale nie mam, trochę tylko taki wodnisty i rozciągliwy. Ale tego teraz mam więcej. Potem się robi płodny ale jest go mniej.
Wiesz, u mnie w 10 dniu cyklu w lipcu to nie było absolutnie niczego, ani nawet w 16 dc a owulacja była, tylko, że koło 23-25 dc. Co do śluzu to u mnie nie widać płodnego tak na zewnątrz, ale ostatnio gin widziała go na monitoringu w dużych ilościach (widać go w szyjce).
Ps. Pytanie do dziewczyn, ktore mialy jakies plamienia zamiast okresu..ile u was to trwalo?..U mnie wkladka jest czysta, czasem tylko zobacze cos na papierze.. juz nie wiem co myslec.. yhhh
Może Ty masz jakieś plamienie implantacyjne, co?
@nnat. Ty kupiłaś 100, ja tylko 50 ale fakt, są wspaniałe do tego jeszcze 5 ciążowych na zapas w gratisie, oby się przydały
Najfajniejszy moment w cyklu, powodzenia
KiedyPytam
Dokładnie. Czekać sobie rok to może 25 latka. A nie kobieta po 30.Czemu tylko 35% sunshine83?
Niby długo i nie długo...ale ja już nie jestem pierwszej młodości. Mam 33 lata... A podobno po 30stce powinno się jak najszybciej udać do lekarza jeśli nic nie wychodzi w przeciągu pół roku.
KiedyPytam
Ostatnie owulacje jakie miewałam to były ok. 15 dc. Więc zaczynam od 10go obserwować pęcherzyki. No coz. Najwyżej będę chodzić do oporu bylebym nie popadła w rozpacz od razuDla pocieszenia: to jeszcze nie jest aż tak długo, my się staramy od października tamtego roku, ale licząc bez przerw to 5 cykl (z czego dwa były bezowulacyjne). Wiem co czujesz, ja też już jestem bardzo sfrustrowana i mam dość.
To wydaje mi się, że po 35. dopiero.
Wiesz, u mnie w 10 dniu cyklu w lipcu to nie było absolutnie niczego, ani nawet w 16 dc a owulacja była, tylko, że koło 23-25 dc. Co do śluzu to u mnie nie widać płodnego tak na zewnątrz, ale ostatnio gin widziała go na monitoringu w dużych ilościach (widać go w szyjce).
Może Ty masz jakieś plamienie implantacyjne, co?
Najfajniejszy moment w cyklu, powodzenia
MamaZblizną
To nie oznacza, że nie zajdziesz w ciąże. Mam kolezanke starała się o dziecko i tsh 3 .. mówię jej bierz leki, bo w ciąże nie zajdziesz .. a ona mówi, że jak ma zajść to zajdzie, od tych leków tyje i nie będzie brała z 1 dzieckiem też z takim tsh zaszła.. jakoś miesiąc czy dwa pòźniej pozytywny test.Odebralam wyniki.. Moje tsh od ostatniego badania wzroslo
Z 2.27 na 2.48 jestem bez sil i humoru po odebraniu. Mialam nadzieje ze moze jakims cudem obnizy sie a tu w druga strone. :/
Noo ja zrobilam pierwsze badanie po 3 mies bezowocnych staran, teraz wykonalam ponowne i dalej nic. Zobaczymy co moj endo na to powie, jak zaluje ze wtedy co poszlam to nie zaczelam brac tabletek. Jedynie moge byc zla na siebie :|To nie oznacza, że nie zajdziesz w ciąże. Mam kolezanke starała się o dziecko i tsh 3 .. mówię jej bierz leki, bo w ciąże nie zajdziesz .. a ona mówi, że jak ma zajść to zajdzie, od tych leków tyje i nie będzie brała z 1 dzieckiem też z takim tsh zaszła.. jakoś miesiąc czy dwa pòźniej pozytywny test.
reklama
MamaZblizną
Zaczniesz brać jakąś małą dawke i będzie ok! Tsh dość szybko się obniża Zaczniesz brać leki za miesiąc powtórzysz badanie i będzie dużo lepiej, zobaczysz!Noo ja zrobilam pierwsze badanie po 3 mies bezowocnych staran, teraz wykonalam ponowne i dalej nic. Zobaczymy co moj endo na to powie, jak zaluje ze wtedy co poszlam to nie zaczelam brac tabletek. Jedynie moge byc zla na siebie :|