reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania 2019!

Na tapecie ostatnio mdłości na porządku dziennym, podbolewanie podbrzusza i niemal eksplodujace piersi.... :D zobaczymy jutro jak sytuacja, przed nami pierwsza wizyta :)
Czyli dobre objawy ;) ja ich nie miałam i dlatego się martwiłam ,że znowu mi się nie uda , daj koniecznie znać jak po wizycie ,ale czuję że będzie dobrze :D

reklama
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Więc nie wiem co może być nie tak ze się nie udaje. W zasadzie dużo tych badań nie robiłam... I nie wiem jakie kroki teraz powinnam podjąć. Chyba poszukać jakiegoś dobrego lekarza :(
@ znów przyszła jak w zegarku.
Ciesz się że masz regularną @ ,to bardzo dużo uwierz , głowa dużo blokuje ,wiem bo u mnie tak było ,ale wiem też ,że nie da się tak łatwo odpuścić ,ale to czasem najlepsza metoda na ciąże , albo jakiś wyjazd

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Więc nie wiem co może być nie tak ze się nie udaje. W zasadzie dużo tych badań nie robiłam... I nie wiem jakie kroki teraz powinnam podjąć. Chyba poszukać jakiegoś dobrego lekarza :(
@ znów przyszła jak w zegarku.
Który to cykl starań u Was? Tule mocno w te smuteczki! :*
Czyli dobre objawy ;) ja ich nie miałam i dlatego się martwiłam ,że znowu mi się nie uda , daj koniecznie znać jak po wizycie ,ale czuję że będzie dobrze :D
Oj, dobre, czuję, że lada dzień mdłości przejdą w wymioty... Już drze mnie dzisiaj w tym kierunku, ale to jeszcze nie to.... :D
Trzymaj kciuki i miej dobre przeczucia jak najdłużej :*
Dam znać oczywiście [emoji3590] nienwiem czego się spodziewać, jutro 6+1 z OM, ALE licząc od dnia owulacji może być ciąża młodsza i 5+5 mi wychodzi z obliczeń. I och mam takie mieszane uczucia...

Ciesz się że masz regularną @ ,to bardzo dużo uwierz , głowa dużo blokuje ,wiem bo u mnie tak było ,ale wiem też ,że nie da się tak łatwo odpuścić ,ale to czasem najlepsza metoda na ciąże , albo jakiś wyjazd
Wyjazd na dłużej niestety jest niemożliwy ze względu na nasze prace i inne obowiązki. Moja praca zresztą jest bardzo stresująca i nie potrafię się wyluzowac i przestać o niej myśleć nawet w wakacje. Masakra jakaś z tym wszystkim. Płakać mi się chce i marzę tylko żeby rzucic to wszystko i wyjechać gdzieś daleko żeby oczyścić głowę.

Super, strasznie się cieszę, że Ci się udało :) z tego co czytałam na innym wątku to teraz mdłości dają Ci w kość, co? Mnie od czasu do czasu zaboli podbrzusze, ale to takie krótkotrwałe. Nic, nie będę dramatyzować, ale raczej nastawiam się na @.

Ja miałam lepki, nieprzezroczysty - im bliżej owulacji tym robił się bardziej przezroczysty i rozciągliwy. Kiedy idziesz na ten monitoring pierwszy raz?
Jutro idę. 10 dc. To mój pierwszy monitoring. Strasznie to przeżywam i strasznie się boje ze usłyszę że owu nie będzie znowu w tym miesiącu. Zwariuje chyba wtedy. A śluz mam właśnie taki żółto ciemny gęsty lepki. I dużo go. A jak przychodzi do owu to prawie wcale nie mam, trochę tylko taki wodnisty i rozciągliwy. Ale tego teraz mam więcej. Potem się robi płodny ale jest go mniej.

Wyjazd na dłużej niestety jest niemożliwy ze względu na nasze prace i inne obowiązki. Moja praca zresztą jest bardzo stresująca i nie potrafię się wyluzowac i przestać o niej myśleć nawet w wakacje. Masakra jakaś z tym wszystkim. Płakać mi się chce i marzę tylko żeby rzucic to wszystko i wyjechać gdzieś daleko żeby oczyścić głowę.
Stres też na pewno ma wpływ , ale nic się nie poradzi , ale skoro staracie się dopiero od kwietnia ,to nie ma sie co stresować , do roku nie to normalne ,ale wiem ,że każda z nas by chciała w 1 cyklu ,ale jak widać w dzisiejszych czasach się nie da

Ja też cały czas myślę że jeżeli miałabym odpuścić, wrzucić na luz i nie denerwować się (niestety ale nerwy i stres blokują owulację) to musiałabym PRZEDEWSZYSTKIM pójść na jakiś urlop miesiąc dwa, albo rzucić prace. I wtedy wiem że bym odpoczęła. W weekend jak gdzieś wyjadę na dwa dni schodzi ze mnie wszystko. A nie mam szans tak trafić by w trakcie owu być gdzieś na urlopie.

Nnat. Od kwietnia próbujemy. Raz była ciąża biochemicza, a raz była przerwa.
kochana, moze to niewielkie pocieszenie, ale poki co nie starasz sie dlugo.. Wiecie, ze zdrowa para ma jakies 35% szans (w kazdym cyklu) na ciaze?
Nie martw sie, niedlugo i ty zobaczysz dwie kreseczki..
Niesprawiedliwe jest zycie, niektore kobiety rodza po kilka dzieci.. i to jeszcze jakies patole :/ a tu czlowiek chce.. i nic nie wychodzi :(

Ps. Pytanie do dziewczyn, ktore mialy jakies plamienia zamiast okresu..ile u was to trwalo?..U mnie wkladka jest czysta, czasem tylko zobacze cos na papierze.. juz nie wiem co myslec.. yhhh

reklama
kochana, moze to niewielkie pocieszenie, ale poki co nie starasz sie dlugo.. Wiecie, ze zdrowa para ma jakies 35% szans (w kazdym cyklu) na ciaze?
Nie martw sie, niedlugo i ty zobaczysz dwie kreseczki..
Niesprawiedliwe jest zycie, niektore kobiety rodza po kilka dzieci.. i to jeszcze jakies patole :/ a tu czlowiek chce.. i nic nie wychodzi :(

Ps. Pytanie do dziewczyn, ktore mialy jakies plamienia zamiast okresu..ile u was to trwalo?..U mnie wkladka jest czysta, czasem tylko zobacze cos na papierze.. juz nie wiem co myslec.. yhhh
Mi się tak zaczyna okres 4 dni przed. Tyle co na papierze przy korzystaniu z wc.

Do góry