reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Kochane mam pytanie, od kilku dni biorę luteine i niestety, ale zaczęło mnie tam bardzo piec :( nie chce przerywać brania. A nie wiem jak to złagodzić ? Mieszkam w Ie więc do lekarza nie mam jak dziś iść....Czy może jakiś probiotyk z apteki to złagodzić czy już nie? Za późno ? Antybiotyk odpada bo czekam z testosowaniem.... Może mialyscie podobnie ? Co radzicie?

reklama
Milo ze pamiętasz :)
Nie testuje, nie mam testu a jestem na wakacjach i nie będę szukać sklepu czy apteki zresztą czuje, że jednak @ przyjdzie no i się trochę podlamalam. Mój entuzjazm i dobry nastrój opadł.
Ale trzymam kciuki za Was wszystkie ;)
a moze jednak nie przyjdzie? :) A tak w ogole, to milego urlopowania :-)

Spazientito- najwazniejsze to pozytywne myslenie. :)
Nie ma co sugerowac sie "objawami".. wszystko mozna pomylic ze zblizajacym sie pms... Wiec dopoki @ nie ma, jest nadzieja :-)

Moje TSH ostatnio 2.4
Aa testy owu robilam pod koniec lipca zaczęłam robic w pon, a pokazaly sie 2 grube krechy w sobote pod wieczor czyli byla w niedziele nawet zgadzalo sie bo napierniczal mnie jajnik az milo.

Moje TSH ostatnio 2.4
Aa testy owu robilam pod koniec lipca zaczęłam robic w pon, a pokazaly sie 2 grube krechy w sobote pod wieczor czyli byla w niedziele nawet zgadzalo sie bo napierniczal mnie jajnik az milo.
Też ostatnio miałam 2,4. Niebawem powtarzam badanie. W pierwszej ciąży miałam 1,8.

Też ostatnio miałam 2,4. Niebawem powtarzam badanie. W pierwszej ciąży miałam 1,8.
Noo zaluje ze wtedy juz nie wzielam recepty na lek, bo moze juz bym miala nizsze TSH. Noo ale dzisiaj odbieram wyniki to w sobote ide z nimi do endo. Nawet nic mnie nie powstrzyma, ide i koniec . :)

Spazientito- najwazniejsze to pozytywne myslenie. :)
Nie ma co sugerowac sie "objawami".. wszystko mozna pomylic ze zblizajacym sie pms... Wiec dopoki @ nie ma, jest nadzieja :-)

Ja jestem fatalistą zawsze :hmm: ja jestem 3-4 dni przed @, nie mam żadnych objawów niczego tak naprawdę. Poza tym, że śluz kremowy u mnie nie występuje i szyjka jest raczej twardawa, raz nisko, a raz wysoko.

Moje TSH ostatnio 2.4

Wiesz co, przy testach owulacyjnych czasami wyjdzie test pozytywny, a pęcherzyk nie pęknie i zrobi się torbiel - ja tak miałam. To mógłby być powód braku okresu - radziłabym Ci wizytę u gina jak najszybciej. TSH dość wysokie, warto byłoby obniżyć.

Dziewczyny A dlaczego to tsh ma być koło 1? Co powoduje wyższy poziom tsh, że przy staraniach warto mieć 1?

Wyższy poziom TSHnegatywnie wpływa na płodność kobiety, a w ciąży może źle wpływać na płód.

Dzięki dziewczyny.
Przyjdzie... Brzuch coraz bardziej boli a do tego pojawiły się brązowe plamienia :(

Tule Cię Kochana, u mnie też będzie kicha w tym cyklu... Może następny?

reklama
Ja jestem fatalistą zawsze :hmm: ja jestem 3-4 dni przed @, nie mam żadnych objawów niczego tak naprawdę. Poza tym, że śluz kremowy u mnie nie występuje i szyjka jest raczej twardawa, raz nisko, a raz wysoko.

Wiesz co, przy testach owulacyjnych czasami wyjdzie test pozytywny, a pęcherzyk nie pęknie i zrobi się torbiel - ja tak miałam. To mógłby być powód braku okresu - radziłabym Ci wizytę u gina jak najszybciej. TSH dość wysokie, warto byłoby obniżyć.

Wyższy poziom TSHnegatywnie wpływa na płodność kobiety, a w ciąży może źle wpływać na płód.

Tule Cię Kochana, u mnie też będzie kicha w tym cyklu... Może następny?
no ja tez nie mam objawow .. w ogole. i do tego czuje sie makabrycznie, chyba goraczke mam, musze zmierzyc :-(

ps.Przepraszam, ze nie odpisuje wszystkim tym, ktore pytaja o jakies parametry, wartosci, badania- nie mam o tym zielonego pojecia. Nigdy nie musialam robic badan na wlasna reke..wiec kompletnie sie nie znam...

Do góry