reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Och... niestety, ale przed Wami kolejna szansa:) ja pocieszam się, że z każdym nowym cyklem jesteśmy w lepszej formie (zdrowe jedzenie, witaminki itp.). Musimy poczekać na swój czas, a czekając warto żyć z radością, bo nikt nam nie zwróci ani jednego straconego dnia. Straconego na doła, żal... pewnie, trzeba się wyplakac, odreagować, ale po dniu, dwóch dalej próbować z w miarę możliwości lekką głową. :*
@maeria słuszne słowa!! Masz rację, nie ma co głowy tracić na smutki i żale :) bo to w niczym nie pomaga. Dziś było trochę smutku przy odczytaniu wyniku, ale po Twoim poście jakoś tak lepiej się zrobiło. Dziękuję!!
Najgorsze jest to, że mając tą świadomość, że w tym cyklu się starałam, tym razem nawet wspomagając się monitoringiem u ginekologa i testami owu zaczynają się pojawiać takie dziwne objawy, gdzie podczas cyklów bez starań nie miałyby w ogóle miejsca. Skąpa miesiączka czy brak bólu jak na @. Człowiek wtedy wyczuwa że to odbiega od standardowego cyklu, że czuje się jakoś inaczej, a pod koniec cyklu kolejny raz się zawodzi. To nakręcanie się doprowadza do szaleństwa.
Nabieram sił na kolejny miesiąc :) Kiedyś w końcu musi się udać.

reklama
@maeria słuszne słowa!! Masz rację, nie ma co głowy tracić na smutki i żale :) bo to w niczym nie pomaga. Dziś było trochę smutku przy odczytaniu wyniku, ale po Twoim poście jakoś tak lepiej się zrobiło. Dziękuję!!
Najgorsze jest to, że mając tą świadomość, że w tym cyklu się starałam, tym razem nawet wspomagając się monitoringiem u ginekologa i testami owu zaczynają się pojawiać takie dziwne objawy, gdzie podczas cyklów bez starań nie miałyby w ogóle miejsca. Skąpa miesiączka czy brak bólu jak na @. Człowiek wtedy wyczuwa że to odbiega od standardowego cyklu, że czuje się jakoś inaczej, a pod koniec cyklu kolejny raz się zawodzi. To nakręcanie się doprowadza do szaleństwa.
Nabieram sił na kolejny miesiąc :) Kiedyś w końcu musi się udać.
Tak jest! Też się tego trzymam;)

No, nie ma co tracić głowy na smutki i żale, ale niełatwo jest też zawsze trzymać się w pionie. Niby wszystko ma swój czas, nic się nie dzieje bez przyczyny, ale człowiek jest niecierpliwy. Gdyby chociaż owu była ze cztery razy w miesiącu :rolleyes::-D A nie jeden strzał. I znów czekanie na kolejny miesiąc. U mnie, przy 37 latach, to już nawet nie co miesiąc, bo coraz częściej cykle bez owu. Niepotrzebnie tyle lat zwlekałam z decyzją. A dzis stchórzyłam i nie zrobiłam testu, bo zdaje się i tak @nadchodzi, heh...
Trzymam kciuki za wszystkie które jeszcze mają szansę w sierpniu :)

Oj bidulka, oby tylko się bardziej u niej choroba nie rozkręciła.To dużo zdrówka Wam życzę.
czesc dziewczyny..
Ada, moja mala sie rozchorowala.. a i ja tez czuje sie jakbym byla porzadnie przeziebiona :(
Poczytam co u was..
U mnie dzis 29 dzien cyklu, wczoraj pojawila sie na wkladce jkas mala brazowa plamka.. wiec moze w koncu dzis @ nadejdzie.
Dobra, poczytam co u was :)

nnat. tak został mi miesiąc do końca , zobaczymy co się dowiem jutro na wizycie ;) Dziękuję za pamięć :*
To wspaniale :) :* a jak się czujesz??? :)
Uu, może będą kolejne kreseczki???? :)
czesc dziewczyny..
Ada, moja mala sie rozchorowala.. a i ja tez czuje sie jakbym byla porzadnie przeziebiona :(
Poczytam co u was..
U mnie dzis 29 dzien cyklu, wczoraj pojawila sie na wkladce jkas mala brazowa plamka.. wiec moze w koncu dzis @ nadejdzie.
Dużo zdrówka Kochana dla Was :*
A może @ nie przyjdzie?? A plamienie to implantacja? :D ja też się czulam jakbym przeziębiona była. W sumie do tej pory mnie trzyma. :D

Hej dziewczęta
Dziś mnie opuścił mój aniołek [*]
Strasznie źle się czuje wszystko mnie boli jestem strasznie słaba i najchętniej bym zniknęła.
Widzę że coraz więcej 2 kresek jest trzymam kciuki za wszystkie oby wszystkim się udało :)
Kasiula, bardzo, bardzo mi przykro :-( trzymaj sie kochana, n
Dzięki dziewczyny za wsparcie, jutro zrobię betę ponownie czyli po 48 godzinach i zobaczymy jak będzie.
Trzymam mocno kciuki :-) Musi byc dobrze :-)
To wspaniale :) :* a jak się czujesz??? :) Uu, może będą kolejne kreseczki???? :) Dużo zdrówka Kochana dla Was :*
A może @ nie przyjdzie?? A plamienie to implantacja? :D ja też się czulam jakbym przeziębiona była. W sumie do tej pory mnie trzyma. :D
Kochana, jestem na pewno przeziebiona, leci mi z nosa, ogolnie jestem rozbita, nie mam sily.. Juz wczoraj myslalam, ze @ nadejdzie, bo mnie zaczal brzuch bolec..a potem znowu przestal :/ W dwoch ciazach nie mialam zadnego plamienia, okres po prostu nie przyszedl..A..i nie czuje sie w ogole "ciazowo"

Kasiula, bardzo, bardzo mi przykro :-( trzymaj sie kochana, n

Trzymam mocno kciuki :-) Musi byc dobrze :-)

Kochana, jestem na pewno przeziebiona, leci mi z nosa, ogolnie jestem rozbita, nie mam sily.. Juz wczoraj myslalam, ze @ nadejdzie, bo mnie zaczal brzuch bolec..a potem znowu przestal :/ W dwoch ciazach nie mialam zadnego plamienia, okres po prostu nie przyszedl..A..i nie czuje sie w ogole "ciazowo"
Bidulka :*
Trzymam kciuki mimo wszystko [emoji3590] nawet jeśli nie te, to następny cykl :*

czesc dziewczyny..
Poczytam co u was..
Aj te chorobska wredne, to życzę oby szybko Was opuściły te wirusy, dużo zdrówka.
A z tymi plamkami różnie bywa u mnie też coś takiego było i przeszło w biel, a fziewczy mnie tu mocno uświadamiają że każda ciąża jest inna więc wiesz wszystko jest możliwe.

reklama
Jeżeli chodzi o aplikacje to próbowałam używać Flo ale znacznie bardziej podoba mi się Ovia, z tym że ta akurat jest po angielsku. Flo mija się z moim cyklem i nie mogę tego zaktualizować.
Dzisiaj idę do gina na kontrole. Czy on tak z marszu będzie w stanie mi powiedzieć czy miałam lub aktualnie mam owulacje?

Do góry