reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Aj te chorobska wredne, to życzę oby szybko Was opuściły te wirusy, dużo zdrówka.
A z tymi plamkami różnie bywa u mnie też coś takiego było i przeszło w biel, a fziewczy mnie tu mocno uświadamiają że każda ciąża jest inna więc wiesz wszystko jest możliwe.
Dzieki bardzo :-)
Wydaje mi sie, ze gdzies nas przewialo..

ktora z naszych drogich pan bedzie testowac na dniach?

reklama
Jak ja zazdroszcze wam kobietki jak macie @ jak w zegarku.. U mnie jakos wszystko inaczej odkad zaczete starania.. Albo przyjdzie za wczesnie albo jak teraz spoznia sie 3 tyg.. Testy negatywne, piersi bola, wczoraj jakies klucie jajnika i cisza dalej. Masakraaa :(

Milo ze pamiętasz :)
Nie testuje, nie mam testu a jestem na wakacjach i nie będę szukać sklepu czy apteki zresztą czuje, że jednak @ przyjdzie no i się trochę podlamalam. Mój entuzjazm i dobry nastrój opadł.
Ale trzymam kciuki za Was wszystkie ;)
Do mojego testowania jeszcze dlugo wiec jakos tak sie niecierpliwie na wasze testy:) [emoji28]
Ja w cyklu w ktorym zaszlam dlugo przed terminem spodziewanej @ czulam ze to "to", jakos podswiadomie wiedzialam ze sie udalo ale czym blizej terminu @ bylam pewniejsza ze jednak intuicja zawiodla i @ przyjdzie bo brzuch bolal i cale te objawy PMS.. a jednak nie przyszedl:) Glowa do gory! :)

Nie testuje, nie mam testu a jestem na wakacjach i nie będę szukać sklepu czy apteki zresztą czuje, że jednak @ przyjdzie no i się trochę podlamalam. Mój entuzjazm i dobry nastrój opadł.
Moze jednak :) ... Też kojarzyłam że właśnie niebawem będziesz sprawdzac. Oby jednak nie przyszła @. Miłego wypoczynku :)

Jak ja zazdroszcze wam kobietki jak macie @ jak w zegarku.. U mnie jakos wszystko inaczej odkad zaczete starania.. Albo przyjdzie za wczesnie albo jak teraz spoznia sie 3 tyg.. Testy negatywne, piersi bola, wczoraj jakies klucie jajnika i cisza dalej. Masakraaa :(
Byłaś z tym u lekarza???

Dostalam skierowanie na badania tarczycy, jak bylam u endo to powiedziala ze do staran troszke trzeba zbic. Ale mialam duzo zawirowan ze nie mialam do tego glowy, ale teraz zrobilam na swiezo i usg i krew i ide w sobote z wynikami. Mam nadzieje ze nie bede gorsze niz ostatnie

reklama
To może być mało miarodajne. Można korygować temperaturę która mierzysz o innej porze niż zwykle. Musiałabym poszukać tego gdzieś... Jakbyś chciała przypomnij mi się na priv, to poszukam... :)

Dzięki Kochana, ale ja to naprawdę mierzę w cały świat, bardziej tak orientacyjnie ;) Na razie utrzymuje się wysoka, ale planowana @ dopiero w sobotę lub niedzielę, więc pewnie jutro, pojutrze spadnie.

Dzisiaj idę do gina na kontrole. Czy on tak z marszu będzie w stanie mi powiedzieć czy miałam lub aktualnie mam owulacje?

Tak, jeżeli będziesz po to na pewno będzie to dobrze widoczne. Nie wiem jak to jest, gdy monitoring jest dokładnie w trakcie owulacji.

Ja, ale raczej z konieczności. W sobotę. 2 dni przed @.
Na początku testowanie było podekscytowaniem, teraz najchętniej w ogóle bym nie testowala tylko czekała na ew. okres.

Ja też tak mam dziewczyny, @ w sobotę lub niedzielę, ja i tak test miałam robić później, dopiero 7 września. Jestem pewna, że @ przyjdzie, strasznie mi smutno :frown:

A może owulacja u Ciebie po prostu była później? Albo wcale jej nie było i stąd ten przeciągnięty cykl? Miałaś jakiś monitoring albo robiłaś testy owulacyjne?

Dostalam skierowanie na badania tarczycy, jak bylam u endo to powiedziala ze do staran troszke trzeba zbic. Ale mialam duzo zawirowan ze nie mialam do tego glowy, ale teraz zrobilam na swiezo i usg i krew i ide w sobote z wynikami. Mam nadzieje ze nie bede gorsze niz ostatnie

Jakie masz wyniki TSH?

Do mojego testowania jeszcze dlugo wiec jakos tak sie niecierpliwie na wasze testy:) [emoji28]
Ja w cyklu w ktorym zaszlam dlugo przed terminem spodziewanej @ czulam ze to "to", jakos podswiadomie wiedzialam ze sie udalo ale czym blizej terminu @ bylam pewniejsza ze jednak intuicja zawiodla i @ przyjdzie bo brzuch bolal i cale te objawy PMS.. a jednak nie przyszedl:) Glowa do gory! :)

Ja byłam pozytywnie nastawiona zaraz po stwierdzeniu owulacji, zwłaszcza, że miałam ładny progesteron. Natomiast im bliżej, tym gorzej. Najbardziej mnie dobija ten śluz, który jest nie w za dużej ilości, zupełnie przezroczysty, wodnisty. Piersi mam naprawdę wielkie, ale nic a nic mnie nie bolą. Ech @ u drzwi jak nic...

Do góry