reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Dziewczyny powiedzcie mi, czy jak po tym cyklu nie wchłonie mi się do końca torbiel czynnościowa to dalej dupa z owulacja? Boje się że zostanie dalej na tym jajniku.. :/

reklama
Jeszcze mnie tu nie było, ale widzę że jakiś niezły wysyp dwóch kresek, zazdro dziewczyny :) zdrówka wszystkim, trzymam za Was kciuki aby wszystko było dobrze! U mnie póki co dwie mocne krechy ale na teście owu

Jeszcze mnie tu nie było, ale widzę że jakiś niezły wysyp dwóch kresek, zazdro dziewczyny :) zdrówka wszystkim, trzymam za Was kciuki aby wszystko było dobrze! U mnie póki co dwie mocne krechy ale na teście owu

To teraz najprzyjemniejszy moment cyklu :-D 8-);) Ja czekam, to jest niestety nie faza lutealna tylko faza torturalna.

Mam już wyniki progesteronu i chyba nie jest źle - 17,20 ng/ml (przypomnę, że jestem w 24 dc, cykl najpewniej 33 dni, owulacja w 19 dc) przy normie w fazie lutealnej 1,83-23,9 ng/ml. Zobaczymy co gin powie, napisałam sms :-) :) W mojej ciąży biochemicznej miałam bardzo niski progesteron, 10,8 ng/ml raptem. Tak się cieszę, że mój organizm zaczął funkcjonować, już nawet nie myślę o tym czy zajdę teraz w ciążę czy nie, ale dla mnie samo to, że mam dobre wyniki i owulacje dwa cykle pod rząd to czysta radość.

To też dobry znak [emoji3590][emoji3590] trzymam kciuki!
Tak, jest to jakiś plus jednak ten cykl raczej odpuszczamy. Testy owu robione z czystej ciekawości czy będą pozytywne po pierwszej @ po stracie. Chyba jeszcze za dużo obawy, że może jeszcze za wcześnie, albo że będzie powtórka i znowu strata :|

Doskonale Cię rozumiem.. Ja musiałam odpuścić 3 cykle z zaleceń lekarskich i potem jeszcze jeden. Niby już się staraliśmy ale... Jakoś tak niebardzo. I cieszyłam się że dostałam @. Ale ten cykl już w pełnej gotowości i dzięki Bogu się udało [emoji3590]

Nie nastawiaj się na kolejną stratę, trzeba wierzyć że będzie ok. Sama sobie to powtarzam każdego dnia.
Tak, jest to jakiś plus jednak ten cykl raczej odpuszczamy. Testy owu robione z czystej ciekawości czy będą pozytywne po pierwszej @ po stracie. Chyba jeszcze za dużo obawy, że może jeszcze za wcześnie, albo że będzie powtórka i znowu strata :|

To teraz najprzyjemniejszy moment cyklu :-D 8-);) Ja czekam, to jest niestety nie faza lutealna tylko faza torturalna.

Mam już wyniki progesteronu i chyba nie jest źle - 17,20 ng/ml (przypomnę, że jestem w 24 dc, cykl najpewniej 33 dni, owulacja w 19 dc) przy normie w fazie lutealnej 1,83-23,9 ng/ml. Zobaczymy co gin powie, napisałam sms :-) :) W mojej ciąży biochemicznej miałam bardzo niski progesteron, 10,8 ng/ml raptem. Tak się cieszę, że mój organizm zaczął funkcjonować, już nawet nie myślę o tym czy zajdę teraz w ciążę czy nie, ale dla mnie samo to, że mam dobre wyniki i owulacje dwa cykle pod rząd to czysta radość.
Aż się człowiek uśmiecha jak to czyta. Ale zazdroszczę Ci strasznie..... Chciałabym mieć takie wyniki i taki monitoring. ... :( Moja koleżanka rodzi druga córeczkę na dniach, w jedną i drugą ciążę zaszła w pierwszym cyklu. Można? Można.... A boli jak cholera :(

reklama
Aż się człowiek uśmiecha jak to czyta. Ale zazdroszczę Ci strasznie..... Chciałabym mieć takie wyniki i taki monitoring. ... :( Moja koleżanka rodzi druga córeczkę na dniach, w jedną i drugą ciążę zaszła w pierwszym cyklu. Można? Można.... A boli jak cholera :(

Pójdziesz w tym cyklu, zrobiłaś badania i na pewno Ci się w końcu to ureguluje, wierzę w to gorąco! Moje wyniki samą mnie zaskakują, bo ja od stycznia do końca kwietnia (były to tylko 3 cykle u mnie, jeden trwał ok. 60 dni...) nie miałam owulacji. Później dwa miesiące były przerwy, dwa cykle na duphastonie żeby była @ i teraz to jest drugi cykl, w którym mam normalnie owulacje. Zobaczysz, podobnie będzie u Ciebie :)

Do góry