reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

Dziewczyny powiedzcie mi, czy jak po tym cyklu nie wchłonie mi się do końca torbiel czynnościowa to dalej dupa z owulacja? Boje się że zostanie dalej na tym jajniku.. :/

reklama
Jeszcze mnie tu nie było, ale widzę że jakiś niezły wysyp dwóch kresek, zazdro dziewczyny :) zdrówka wszystkim, trzymam za Was kciuki aby wszystko było dobrze! U mnie póki co dwie mocne krechy ale na teście owu

Jeszcze mnie tu nie było, ale widzę że jakiś niezły wysyp dwóch kresek, zazdro dziewczyny :) zdrówka wszystkim, trzymam za Was kciuki aby wszystko było dobrze! U mnie póki co dwie mocne krechy ale na teście owu

To teraz najprzyjemniejszy moment cyklu :-D 8-);) Ja czekam, to jest niestety nie faza lutealna tylko faza torturalna.

Mam już wyniki progesteronu i chyba nie jest źle - 17,20 ng/ml (przypomnę, że jestem w 24 dc, cykl najpewniej 33 dni, owulacja w 19 dc) przy normie w fazie lutealnej 1,83-23,9 ng/ml. Zobaczymy co gin powie, napisałam sms :-) :) W mojej ciąży biochemicznej miałam bardzo niski progesteron, 10,8 ng/ml raptem. Tak się cieszę, że mój organizm zaczął funkcjonować, już nawet nie myślę o tym czy zajdę teraz w ciążę czy nie, ale dla mnie samo to, że mam dobre wyniki i owulacje dwa cykle pod rząd to czysta radość.

To też dobry znak [emoji3590][emoji3590] trzymam kciuki!
Tak, jest to jakiś plus jednak ten cykl raczej odpuszczamy. Testy owu robione z czystej ciekawości czy będą pozytywne po pierwszej @ po stracie. Chyba jeszcze za dużo obawy, że może jeszcze za wcześnie, albo że będzie powtórka i znowu strata :|

Doskonale Cię rozumiem.. Ja musiałam odpuścić 3 cykle z zaleceń lekarskich i potem jeszcze jeden. Niby już się staraliśmy ale... Jakoś tak niebardzo. I cieszyłam się że dostałam @. Ale ten cykl już w pełnej gotowości i dzięki Bogu się udało [emoji3590]

Nie nastawiaj się na kolejną stratę, trzeba wierzyć że będzie ok. Sama sobie to powtarzam każdego dnia.
Tak, jest to jakiś plus jednak ten cykl raczej odpuszczamy. Testy owu robione z czystej ciekawości czy będą pozytywne po pierwszej @ po stracie. Chyba jeszcze za dużo obawy, że może jeszcze za wcześnie, albo że będzie powtórka i znowu strata :|

To teraz najprzyjemniejszy moment cyklu :-D 8-);) Ja czekam, to jest niestety nie faza lutealna tylko faza torturalna.

Mam już wyniki progesteronu i chyba nie jest źle - 17,20 ng/ml (przypomnę, że jestem w 24 dc, cykl najpewniej 33 dni, owulacja w 19 dc) przy normie w fazie lutealnej 1,83-23,9 ng/ml. Zobaczymy co gin powie, napisałam sms :-) :) W mojej ciąży biochemicznej miałam bardzo niski progesteron, 10,8 ng/ml raptem. Tak się cieszę, że mój organizm zaczął funkcjonować, już nawet nie myślę o tym czy zajdę teraz w ciążę czy nie, ale dla mnie samo to, że mam dobre wyniki i owulacje dwa cykle pod rząd to czysta radość.
Aż się człowiek uśmiecha jak to czyta. Ale zazdroszczę Ci strasznie..... Chciałabym mieć takie wyniki i taki monitoring. ... :( Moja koleżanka rodzi druga córeczkę na dniach, w jedną i drugą ciążę zaszła w pierwszym cyklu. Można? Można.... A boli jak cholera :(

reklama
Aż się człowiek uśmiecha jak to czyta. Ale zazdroszczę Ci strasznie..... Chciałabym mieć takie wyniki i taki monitoring. ... :( Moja koleżanka rodzi druga córeczkę na dniach, w jedną i drugą ciążę zaszła w pierwszym cyklu. Można? Można.... A boli jak cholera :(

Pójdziesz w tym cyklu, zrobiłaś badania i na pewno Ci się w końcu to ureguluje, wierzę w to gorąco! Moje wyniki samą mnie zaskakują, bo ja od stycznia do końca kwietnia (były to tylko 3 cykle u mnie, jeden trwał ok. 60 dni...) nie miałam owulacji. Później dwa miesiące były przerwy, dwa cykle na duphastonie żeby była @ i teraz to jest drugi cykl, w którym mam normalnie owulacje. Zobaczysz, podobnie będzie u Ciebie :)

Do góry