reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

Niedawno pytałam Was o dosyć krótka i skąpą miesiączke którą dostałam normalnie w terminie. Dziś zrobiłam test ciążowy bo miałam dziwne uderzenia gorąca i wyszedł pozytywny. Jestem strasznie zmartwiona bo coś mam przeczucie że będzie to ciąża biochemiczna :-/
Bo kreska jest bardzo ładna ♥

reklama
Niedawno pytałam Was o dosyć krótka i skąpą miesiączke którą dostałam normalnie w terminie. Dziś zrobiłam test ciążowy bo miałam dziwne uderzenia gorąca i wyszedł pozytywny. Jestem strasznie zmartwiona bo coś mam przeczucie że będzie to ciąża biochemiczna :-/
to faktycznie moglo byc plamienie implantacyjne, tak jak pisza dziewczyny :-) to ja bym Ci radzila, zebys zrobila teraz bete i po dwoch dniach powtorzyla, jak zobaczysz, ze wyniki sa dobre, to przestaniesz sie zamartwiac :-) :)

Ale się dziewczęta rozpisałyście :-) :) Próbuję nadrobić!

To flo z różowym piórkiem? Bo jest ich kilka :)

Też używam tej aplikacji, ale ona u mnie nie jest w stanie przewidzieć owulacji. Mam szalone cykle, poprzedni aż 39 dni, ten się zapowiada na 33 dni ;-) Korzystam z aplikacji tylko po to, żeby wpisywać sobie dane i ich nie zgubić.

Ja podziwiam dziewczyny które testują wcześniej. To nie byłoby na moje nerwy.

Dokładnie! Ja mam termin @ na 31 sierpnia, natomiast pierwszy test zrobię 7 września.

Tak, lekarz super. 8lat temu w ciąży kazał brać tylko folik, czasy się zmieniły. Ten lekarz nie stoi w miejscu, często wyjeżdża na sympozja.
Dał mi próbki. Oczywiście dla zdrowej kobiety, bez żadnych problemów.

Dokładnie ten preparat biorę od czerwca zeszłego roku :-) Super jest to, że ma dwa źródła kwasu foliowego i witaminę D w sporej ilości.

Wszystkim wam dziękuję za wiarę że będzie dobrze :)

Wierzymy w Ciebie i trzymamy kciuki, staraj się za bardzo nie stresować i nie napędzać. Ja miałam wysoką betę i i tak okazała się to ciąża biochemiczna, każda kobieta jest inna.

Też mam wrażenie że chcą doprowadzić do naturalnej selekcji ludzi. Lekarz mi mówił że w okresie maj czerwiec brakowało w hurtowniach leków na tarczycę a przy tym okresie i takich pogodach jak były to dla ludzi z chorobami tarczycy sprawa życia lub śmierci.

Coś o tym wiem ;) całe szczęście moja endokrynolog nadawała mi mnóstwo recept na euthyrox i mam zapas na 4 miesiące :-) :)

@madziolina_p gratulacje :):-D ależ wspaniały mamy tu wysyp dziewczyny! @Wiatraki coś czuje, że będziesz następna i wcale się nie dziwię, że nie chcesz jeszcze zrobić testu.

Nie stresuj się, na początku ciąży podobno mogą zdarzać się takie krwawienia. Oznacz beta HCG. Kreska jest dość mocna, więc poziom pewnie wysoki. Gratulacje i myśl pozytywnie!

Ja jestem bardzo szczęśliwa, gdyż okazało się, że pęcherzyk pękł :) :-D :-) :) Wygląda na to, że mój organizm zaczął sam z siebie poprawnie funkcjonować! Nie będę brała póki co clo, nawet jeśli w tym cyklu nie będzie. Endo 10,3mm, jak mówi moja gin, nic tylko zachodzić w ciążę. Kazała mi zrobić dzisiaj progesteron i będziemy włączać dupka, czekam na wyniki. Ogromnie lubię tą moją doktorkę, tak sobie myślę, że to naprawdę szczęście mieć ginekologa, któremu się ufa i do tego jest taki kochany :-D:-) :) @KiedyPytam nie możesz się poddawać, bo zobacz - trzy cykle w tym roku bez owulacji i nagle wszystko gra i tańczy!!!Przewidywany termin @ mam na 31 sierpnia, testuje dopiero 7 września.

Ale się dziewczęta rozpisałyście :-) :) Próbuję nadrobić!

Też używam tej aplikacji, ale ona u mnie nie jest w stanie przewidzieć owulacji. Mam szalone cykle, poprzedni aż 39 dni, ten się zapowiada na 33 dni ;-) Korzystam z aplikacji tylko po to, żeby wpisywać sobie dane i ich nie zgubić.

Dokładnie! Ja mam termin @ na 31 sierpnia, natomiast pierwszy test zrobię 7 września.

Dokładnie ten preparat biorę od czerwca zeszłego roku :-) Super jest to, że ma dwa źródła kwasu foliowego i witaminę D w sporej ilości.

Wierzymy w Ciebie i trzymamy kciuki, staraj się za bardzo nie stresować i nie napędzać. Ja miałam wysoką betę i i tak okazała się to ciąża biochemiczna, każda kobieta jest inna.

Coś o tym wiem ;) całe szczęście moja endokrynolog nadawała mi mnóstwo recept na euthyrox i mam zapas na 4 miesiące :-) :)

@madziolina_p gratulacje :):-D ależ wspaniały mamy tu wysyp dziewczyny! @Wiatraki coś czuje, że będziesz następna i wcale się nie dziwię, że nie chcesz jeszcze zrobić testu.

Nie stresuj się, na początku ciąży podobno mogą zdarzać się takie krwawienia. Oznacz beta HCG. Kreska jest dość mocna, więc poziom pewnie wysoki. Gratulacje i myśl pozytywnie!

Ja jestem bardzo szczęśliwa, gdyż okazało się, że pęcherzyk pękł :) :-D :-) :) Wygląda na to, że mój organizm zaczął sam z siebie poprawnie funkcjonować! Nie będę brała póki co clo, nawet jeśli w tym cyklu nie będzie. Endo 10,3mm, jak mówi moja gin, nic tylko zachodzić w ciążę. Kazała mi zrobić dzisiaj progesteron i będziemy włączać dupka, czekam na wyniki. Ogromnie lubię tą moją doktorkę, tak sobie myślę, że to naprawdę szczęście mieć ginekologa, któremu się ufa i do tego jest taki kochany :-D:-) :) @KiedyPytam nie możesz się poddawać, bo zobacz - trzy cykle w tym roku bez owulacji i nagle wszystko gra i tańczy!!!Przewidywany termin @ mam na 31 sierpnia, testuje dopiero 7 września.
W którym dniu jestes że robiłaś progesteron ? Dasz znać jaki i czy lekarka kazała ci włączyć. No to może jak pękł to zaowocuje w tym cyklu? ;) Trzymam kciuki. Ja dziś zrobiłam wszystkie badania. 29 sierpnia czyli 10 dc zaczynam monitoring

witaj :-) masz juz dziecko/dzieci, jesli moge zapytac? czy to bedzie pierwsza "proba"? :)

Mam core 10 lat i syna 8 lat. Ale Niestety zycie nie ulozylo sie tak jak planowalam... teraz mam cudownego partnera, ktory w pelni akceptuje moje dzieciaki i ma z nimi rewelacyjny kontakt. Naszym najwiekszym marzeniem jest powiekszenie gromadki, a czas i latka uciekaja, w tym roku koncze 33 lata i to juz najwyzsza pora myslec i dzialac w kierunku trzeciego dziecka.
Ten miesiac bedzie pierwszym w ktorym bedziemy sie starac. Nie planuje wykonywac zadnych testow owu a na sprawdzaniu wlasnego ciala sie nie znam, tzn szyjki, temperatury itd itp. Wiec tak naprawde wszystko w rekach Najwyzszego :D

reklama
W którym dniu jestes że robiłaś progesteron ? Dasz znać jaki i czy lekarka kazała ci włączyć. No to może jak pękł to zaowocuje w tym cyklu? ;) Trzymam kciuki. Ja dziś zrobiłam wszystkie badania. 29 sierpnia czyli 10 dc zaczynam monitoring

Jestem w 24dc, owulacja była w 19dc. Ustaliłyśmy, że niezależnie od poziomu będziemy włączać. Zobaczymy, staram się o tym nie myśleć, w poprzednim cyklu bardzo się nastawiłam, doszukiwałam się objawów i było mi bardzo smutno jak przyszła @. Super, że udało Ci się zrobić badania, ten monitoring na pewno Ci się przyda. Wierzę, że u Ciebie też wszystko zacznie chodzić jak w zegarku!

@Spazientito cudowne wiadomości, trzymam kciuki żeby wszystko się udało [emoji6] [emoji3590]

Dziękuję Kochana! Tak się cieszę, że u Ciebie wszystko ładnie rośnie i się rozwija :-D

Do góry