reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

Ja używałam testów owulacyjnych. Niby pozytyw pokrywał się ze spadkiem temp. przed owulacją, ale robiłam też przed okresem i też wychodził pozytyw. Potem wyczytałam, że poziom lh może być podwyższony przez podwyższoną insulinę, więc sobie darowałam. Na dzień dzisiejszy owulację wyznaczam, mierząc temperaturę i obserwując śluz.

reklama
KiedyPytam, wyczytałam że dostałaś tez clo bez monitoringu. Czy przyjmujesz go?

Dziewczyny, czy stosowalyscie paski owulacyjne? Jak się u Was sprawdziły? Nie jestem pewna kiedy ta owulacja u mnie występuje a przytulać się codziennie w każdy dzień płodny też źle bo nie ma tej regeneracji... Niby.
Wzrost lh pokazuje tylko że owulacja będzie w przedziale 24-36h u mnie było to wczoraj teraz już są słabsze kreski. Robiłam 3 razy na dzień te testy bo można to przegapić

Dziewczyny dziś mam termin @. Czuje jakby mi miało polecieć w każdej chwili także na razie testu nie robię. Piersi trochę bolą ale szału nie ma. Trzymajcie kciuki :)

U mnie dziś pierwszy dzień bez glutenu i pierwszy dzień z Euthyroxem.
Aktualnie 24dc, jeszcze 3 do @. Z testem poczekam minimum do niedzieli, jeśli @ się nie pojawi i jeśli mój chłop wcześniej nie kupi :p Jak nie mam w domu testów, to mnie przynajmniej nie kusi ;) Kiedyś potrafiłam sikać już od 7 dnia po owulacji i tak codziennie do okresu 8-) Czasem nawet 2 razy dziennie, oglądanie pod światło, pod kątem, robienie zdjęcia, powiększanie i podkręcanie kontrastu. Szczęściem opanowałam to wariactwo :p
Póki co czuję piersi i brzuch mnie pobolewa, ale mam tak co miesiąc.

Dziewczyny, czy stosowalyscie paski owulacyjne? Jak się u Was sprawdziły? Nie jestem pewna kiedy ta owulacja u mnie występuje a przytulać się codziennie w każdy dzień płodny też źle bo nie ma tej regeneracji... Niby.
Nie to nie ja :)

reklama

Zobaczymy jka się sprawdza, ja testuje je pierwszy cykl. Pokazały pozytywny wynik w dzień spadku temperatury, od kolejnego wyraźny wzrost, poza tym od rana dnia następnego miałam bardzo silne bóle owulacyjne, więc chyba wszystko ok [emoji16]
No właśnie, niby. Wyżej dziewczyny pisały, że jeżeli nie ma problemu z nasieniem, to można ile się ma ochotę.
I ja tak uważam i tego się trzymam.... [emoji16]
Dziewczyny dziś mam termin @. Czuje jakby mi miało polecieć w każdej chwili także na razie testu nie robię. Piersi trochę bolą ale szału nie ma. Trzymajcie kciuki :)
Trzymam kciuki! Pojawiło się coś czy testujesz rano? :)
U mnie dziś pierwszy dzień bez glutenu i pierwszy dzień z Euthyroxem.
Aktualnie 24dc, jeszcze 3 do @. Z testem poczekam minimum do niedzieli, jeśli @ się nie pojawi i jeśli mój chłop wcześniej nie kupi [emoji14] Jak nie mam w domu testów, to mnie przynajmniej nie kusi ;) Kiedyś potrafiłam sikać już od 7 dnia po owulacji i tak codziennie do okresu 8-) Czasem nawet 2 razy dziennie, oglądanie pod światło, pod kątem, robienie zdjęcia, powiększanie i podkręcanie kontrastu. Szczęściem opanowałam to wariactwo [emoji14]
Póki co czuję piersi i brzuch mnie pobolewa, ale mam tak co miesiąc.
I za Ciebie trzymam kciuki [emoji16]
Mnie to czekanie od owulacji do dnia @ wręcz dobija.... Jestem tak niecierpliwa.... A to jeszcze tyyyyle czasu [emoji2356][emoji16]

Do góry