reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Ja używałam testów owulacyjnych. Niby pozytyw pokrywał się ze spadkiem temp. przed owulacją, ale robiłam też przed okresem i też wychodził pozytyw. Potem wyczytałam, że poziom lh może być podwyższony przez podwyższoną insulinę, więc sobie darowałam. Na dzień dzisiejszy owulację wyznaczam, mierząc temperaturę i obserwując śluz.

reklama
KiedyPytam, wyczytałam że dostałaś tez clo bez monitoringu. Czy przyjmujesz go?

Dziewczyny, czy stosowalyscie paski owulacyjne? Jak się u Was sprawdziły? Nie jestem pewna kiedy ta owulacja u mnie występuje a przytulać się codziennie w każdy dzień płodny też źle bo nie ma tej regeneracji... Niby.
Wzrost lh pokazuje tylko że owulacja będzie w przedziale 24-36h u mnie było to wczoraj teraz już są słabsze kreski. Robiłam 3 razy na dzień te testy bo można to przegapić

Dziewczyny dziś mam termin @. Czuje jakby mi miało polecieć w każdej chwili także na razie testu nie robię. Piersi trochę bolą ale szału nie ma. Trzymajcie kciuki :)

U mnie dziś pierwszy dzień bez glutenu i pierwszy dzień z Euthyroxem.
Aktualnie 24dc, jeszcze 3 do @. Z testem poczekam minimum do niedzieli, jeśli @ się nie pojawi i jeśli mój chłop wcześniej nie kupi :p Jak nie mam w domu testów, to mnie przynajmniej nie kusi ;) Kiedyś potrafiłam sikać już od 7 dnia po owulacji i tak codziennie do okresu 8-) Czasem nawet 2 razy dziennie, oglądanie pod światło, pod kątem, robienie zdjęcia, powiększanie i podkręcanie kontrastu. Szczęściem opanowałam to wariactwo :p
Póki co czuję piersi i brzuch mnie pobolewa, ale mam tak co miesiąc.

Dziewczyny, czy stosowalyscie paski owulacyjne? Jak się u Was sprawdziły? Nie jestem pewna kiedy ta owulacja u mnie występuje a przytulać się codziennie w każdy dzień płodny też źle bo nie ma tej regeneracji... Niby.
Nie to nie ja :)

reklama

Zobaczymy jka się sprawdza, ja testuje je pierwszy cykl. Pokazały pozytywny wynik w dzień spadku temperatury, od kolejnego wyraźny wzrost, poza tym od rana dnia następnego miałam bardzo silne bóle owulacyjne, więc chyba wszystko ok [emoji16]
No właśnie, niby. Wyżej dziewczyny pisały, że jeżeli nie ma problemu z nasieniem, to można ile się ma ochotę.
I ja tak uważam i tego się trzymam.... [emoji16]
Dziewczyny dziś mam termin @. Czuje jakby mi miało polecieć w każdej chwili także na razie testu nie robię. Piersi trochę bolą ale szału nie ma. Trzymajcie kciuki :)
Trzymam kciuki! Pojawiło się coś czy testujesz rano? :)
U mnie dziś pierwszy dzień bez glutenu i pierwszy dzień z Euthyroxem.
Aktualnie 24dc, jeszcze 3 do @. Z testem poczekam minimum do niedzieli, jeśli @ się nie pojawi i jeśli mój chłop wcześniej nie kupi [emoji14] Jak nie mam w domu testów, to mnie przynajmniej nie kusi ;) Kiedyś potrafiłam sikać już od 7 dnia po owulacji i tak codziennie do okresu 8-) Czasem nawet 2 razy dziennie, oglądanie pod światło, pod kątem, robienie zdjęcia, powiększanie i podkręcanie kontrastu. Szczęściem opanowałam to wariactwo [emoji14]
Póki co czuję piersi i brzuch mnie pobolewa, ale mam tak co miesiąc.
I za Ciebie trzymam kciuki [emoji16]
Mnie to czekanie od owulacji do dnia @ wręcz dobija.... Jestem tak niecierpliwa.... A to jeszcze tyyyyle czasu [emoji2356][emoji16]

Do góry