reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

Moja psychika w tym cyklu wysiadła totalnie. Chyba czas odpuścić i zdać sobie sprawę że nic z tego. Nie chcę żeby to zabrzmiało uzalajaco ale w ciągu pół roku byłam gdzieś na 20 wizytach i usg. Zrobiłam kupę badań. Uzbierałam stos papierów. Byłam w okolicy u najbardziej znanych i polecanych lekarzy. Każdy na chybił trafił rzuca diagnoza. Ale żaden nie leczy. Aż w końcu ostatni stwierdził że nie mam owulacji. Przewlekle..... A że krwawie non stop to tak ma być. Że to nie choroba. Więc może tak ma być. Mam dość. Chodzę już jak zombi . Wyglądam jak siedem nieszczęść. Ciągle bym spala najlepiej. .... Chyba znikam stąd na jakiś czas bo raczej nie służę dobra rada a i temat raczej nie dla mnie bo staraczką 2019 już nie jestem. Może za rok. Bardzo was polubiłam i trzymam za was wszystkie kciuku :*
Przykro mi i współczuję. Nie przestawaj wierzyć my wierzymy że się uda. Odpocznij nie czytaj niczego , zalecam trzymanie się jednego lekarza nie szukaj innych. Może odpuść jeden cykl skup się na sobie koleżanki zakupy :) trzymam kciuki i ściskam

reklama
No właśnie A ja ogólnie nie zauważam u siebie śluzu płodnego i mnie to martwi. Może za mało poświęcam temu uwagi ? Prolaktyna w normie, wiem że owu się odbywa bo oprócz pozytywnych testów owu gin widzi ba usg...

Może któraś z Was też tak ma?
Oeparol słyszałam ponoć super na sluz [emoji16] jak @ przyjdzie zamierzam wypróbować [emoji16]
Ja zawsze miałam mało śluzu ,a w ciąże zaszłam i to 3 razy , Tym bym się nie przejmowała
Pocieszylas [emoji16]
Moja psychika w tym cyklu wysiadła totalnie. Chyba czas odpuścić i zdać sobie sprawę że nic z tego. Nie chcę żeby to zabrzmiało uzalajaco ale w ciągu pół roku byłam gdzieś na 20 wizytach i usg. Zrobiłam kupę badań. Uzbierałam stos papierów. Byłam w okolicy u najbardziej znanych i polecanych lekarzy. Każdy na chybił trafił rzuca diagnoza. Ale żaden nie leczy. Aż w końcu ostatni stwierdził że nie mam owulacji. Przewlekle..... A że krwawie non stop to tak ma być. Że to nie choroba. Więc może tak ma być. Mam dość. Chodzę już jak zombi . Wyglądam jak siedem nieszczęść. Ciągle bym spala najlepiej. .... Chyba znikam stąd na jakiś czas bo raczej nie służę dobra rada a i temat raczej nie dla mnie bo staraczką 2019 już nie jestem. Może za rok. Bardzo was polubiłam i trzymam za was wszystkie kciuku :*
Strasznie mi przykro z Twojego powodu... Może daj sobie faktycznie chwilę żeby pochłonąć. Może rozmowa z psychologiem pomoże?? Aż nie wiem co powiedzieć. Na pewno zasiegnelabym na obecną chwilę jeszcze jednej opinii ginekologa... Tule mocno!!
I wierzę że Ci się uda [emoji8]

Wiem, ze Ci ciezko. To co ja z mezem przechodzimy leczac sie w uk to nasze. W PL tez niemalo wizyt, lekarzy i badan. Dla mnie praktycznie kazdy cykl jest depresyjny i mam coraz mniej sily na to wszystko. Ale wierze, ze w koncu bedzie dobrze i zielone swiatlo.
Przepraszam, ze pytam ale wg Ciebie te krwawienia moga byc od torbieli czy masz za wysoka prolaktyne? Czy jeszcze cos innego? W sumie jesli do tej pory nie probowalas to polecam Castagnus. Unormuje co trzeba i obnizy prolaktyne. Bralam kiedys 3x po 3 mce i do tej pory krwawienia w trakcie cyklu nie powrocily...

Kiedyś któraś z dziewczyn pisała tu o płynie do higieny intymnej który poprawia ph i ogólnie sprzyja naszym staraniom, czy któraś jest w temacie i mogła by doradzić który wybrać ?

Z okolic Wroclawia

Ja niestety nie znam żadnego dobrego ginekologa w tych okolicach, może któraś z dziewczyn? @KiedyPytam moim zdaniem powinnaś najpierw to zdiagnozować i trochę odpocząć. Nerwy niczemu nie służą niestety. Wykonaj wszystkie zlecone badania, może tam będzie odpowiedź.

Ja dzisiaj byłam na monitoringu w 10 dc, pęcherzyk urósł z 12,6x8,1mm (w 8 dc) do 13,8x12,8mm, a endo z 5mm do 5,4mm. Specjalnie się tym nie ekscytuje, bo już kilka razy miałam takie pęcherzyki, które później się wchłaniały. Poza tym 10 dc u mnie to jeszcze zwykle cisza na morzu. Okropne to jest, że mam problem już na etapie owulacji i samo to jak mam szansę jest już świętem.

Ja dzisiaj byłam na monitoringu w 10 dc, pęcherzyk urósł z 12,6x8,1mm (w 8 dc) do 13,8x12,8mm, a endo z 5mm do 5,4mm. Specjalnie się tym nie ekscytuje, bo już kilka razy miałam takie pęcherzyki, które później się wchłaniały. Poza tym 10 dc u mnie to jeszcze zwykle cisza na morzu. Okropne to jest, że mam problem już na etapie owulacji i samo to jak mam szansę jest już świętem.

A lekarz nic nie mówi na grubość endometrium? W którym dniu cyklu prognozuje owu?

adzik , o płynie do higieny pierwsze slysze, ale o żelu Conceive Plus czytałam sporo, że sprzyja plemnikom, tworzy przyjazne środowisko itd.

U mnie 3 dni do terminu @ Wynik tsh troche mnie ostudził, jeśli chodzi o nadzieję, ale znowu temperaturę mam dość wysoką, bo waha się między 37,3 a 37,4. Najgorsze to czekanie, a potem zderzenie z rzeczywistością czyli @. Nie wiem jak Wy, ale ja już nie testuję przed terminem miesiączki. Od czasu c.b. w kwietniu postanowiłam, że bede czekac z testem, az okres sie spozni co najmniej 1 dzień.

Ostatnia edycja:
A lekarz nic nie mówi na grubość endometrium?

Tyle, że na razie rośnie jeszcze i nie należy się niepokoić. To jak na mnie jest niezły wynik, ostatnio tuż po owulacji miałam 6,1mm (w 26 dc), a teraz mam 5,4mm w 10 dc.

Dziewczyny, a czy żel do USG dopochwowego może imitować śluz płodny? Czy da się to ze sobą pomylić?

Ostatnia edycja:
KiedyPytam, wyczytałam że dostałaś tez clo bez monitoringu. Czy przyjmujesz go?

Dziewczyny, czy stosowalyscie paski owulacyjne? Jak się u Was sprawdziły? Nie jestem pewna kiedy ta owulacja u mnie występuje a przytulać się codziennie w każdy dzień płodny też źle bo nie ma tej regeneracji... Niby.

KiedyPytam, wyczytałam że dostałaś tez clo bez monitoringu. Czy przyjmujesz go?

Dziewczyny, czy stosowalyscie paski owulacyjne? Jak się u Was sprawdziły? Nie jestem pewna kiedy ta owulacja u mnie występuje a przytulać się codziennie w każdy dzień płodny też źle bo nie ma tej regeneracji... Niby.
No właśnie, niby. Wyżej dziewczyny pisały, że jeżeli nie ma problemu z nasieniem, to można ile się ma ochotę.

reklama
A lekarz nic nie mówi na grubość endometrium? W którym dniu cyklu prognozuje owu?

adzik , o płynie do higieny pierwsze slysze, ale o żelu Conceive Plus czytałam sporo, że sprzyja plemnikom, tworzy przyjazne środowisko itd.

U mnie 3 dni do terminu @ Wynik tsh troche mnie ostudził, jeśli chodzi o nadzieję, ale znowu temperaturę mam dość wysoką, bo waha się między 37,3 a 37,4. Najgorsze to czekanie, a potem zderzenie z rzeczywistością czyli @. Nie wiem jak Wy, ale ja już nie testuję przed terminem miesiączki. Od czasu c.b. w kwietniu postanowiłam, że bede czekac z testem, az okres sie spozni co najmniej 1 dzień.
Dzięki:)

Ja jeśli wrócę do starań te z będę walczyć sama że sobą żeby nie testować przed terminen @
No właśnie, niby. Wyżej dziewczyny pisały, że jeżeli nie ma problemu z nasieniem, to można ile się ma ochotę.
Zdania są podzielone nie wiadomo czego się trzymać. Próbowałam już codziennie póki co się nie sprawdziło teraz zobaczymy co 2 dzień.

U mnie testy owu się nie sprawdziły Postanowiłam robić je cały cykl i wyszło na to że w ciągu 1 cyklu mam 3 razy owu. Nie wiem czy to wina wadliwych testów czy czegoś innego. Także póki co odpuszczam

Do góry