reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

reklama
Czasem te decyzje podjęte w 10 minut są lepsze niż zastanawianie się dniami i nocami:) to ciekawy czas teraz masz:) może dzięki temu się wyluzujesz i pójdzie gładko w tym miesiącu;):)
Och, stresuje się wszystkim, w między czasie przeprowadzam ten eksperyment z mierzeniem temp, obserwacja śluzu i testami owulacyjnymi i mam wrażenie że głowa mi paruje... Tu faktury, tu sikau, pasek testowy, tam zakupy, szafka nie taka, nie zapomnij budzika nastawić na rano, do pracy, w pracy na szybko, tu trzeba coś znaleźć, szefa nie ma, po pracy sklep, zamówienie, faktura i tak w kółko.... Boże, zwariować można :D nie ukrywam, mam wielkie nadzieje, ale wiem też jak to jest z tym pędem.... :) poprzednio też tak było tylko przed weselem i wpadliśmy, tylko że wtedy nie byłam przygotowana na nic... ;)

Cześć dziewczyny. Trafiłam tu kilka dni temu gdy po staraniach się o dzidzie nie dostałam @ . 3 testy były ujemne . Gdy po 8 dniach nie dostałam @ udałam się do gina . Lekarka stwierdziła , że być może stres spowodował , że @ nie przyszła i że widzi iż na dniach powinnam mieć owulacje i to dobry moment na staranie się . Zrobiłam też bete by wykluczyć ciążę pozamaciczna. Beta niska . Jezeli w ciągu mc nie dostanę @ muszę mieć wywołaną @ . 2l temu poronilam . Mam już syna 8l z pierwszego małżeństwa. Tak bardzo nam zależy na dziecku . Idzie dostać na głowę .... setki myśli ... i czekanie ..... miło poczytać co wy tu piszecie podnosicie na duchu .... przez brak @ nie wiem kiedy mam teraz cykl . Lekarka mówiła że pęcherzyk owylscyjmy mierzy 22mm ile ma w momencie owulacji ? U lekarza byłam we wtorek w od tego momentu każdego dnia współżylismy .... Teraz maz w delegacji wraca w niedzielę

Ja miałam przy 2 ciazach plamienie imp. To bardziej różowy śluz był przy 1 przy 2 Był różowy A potem brązowy niestety 2 ciąża zakończyła się poronieniem
Te plamienia mialas rozumiem przed terminem spodziewanej @ ..... ja jestem 4 dni po terminie @ testy wychodza negatywne a teraz jak bylam w łazience zauwazylam małą ilość śluzu z lekko różowym odcieniem...
Ale to pewnie zwiastun @ a nie ciąży..
Juz glupialam całkowicie :p

Ja to chyba juz stracilam nadzieje ze teraz sie udalo. Skoro testy Wam pokazuja przed @ chociaz bladzioche kreske druga, a u mnie 4dni po terminie @ i nic nawet cienia.. chociaz piersi mnie bola żyły wylazly .. ale to chyba nie to... :(
Miałam tak samo u mnie po 8 dniach test był ujemny gin potwierdził że to.nie ciąża. A okresu nie mam od 17 czerwca . Mam czekać 1 m
Te plamienia mialas rozumiem przed terminem spodziewanej @ ..... ja jestem 4 dni po terminie @ testy wychodza negatywne a teraz jak bylam w łazience zauwazylam małą ilość śluzu z lekko różowym odcieniem...
Ale to pewnie zwiastun @ a nie ciąży..
Juz glupialam całkowicie :p
Przy pierwszej ciąży były przed @ przy 2 miałam różowe przed A brązowe kilka dni po gdy już byłam po pierwszym badaniu i gina gdzieś po 5 tyg. U mnie wcześniej takie brązowe są zawsze przed okresem 2 dni może 3 . I to ponoć normalne bo.macica się oczyszcza . Wiem , że czasem testy nie pokazują ciąży . Szkoda kasy na testy lepiej zrobić bete koszt ok 37 zł i masz 100% pewności. Też mi zależy na dziecku i wiem jakie się ma schizy

Miałam tak samo u mnie po 8 dniach test był ujemny gin potwierdził że to.nie ciąża. A okresu nie mam od 17 czerwca . Mam czekać 1 m

Przy pierwszej ciąży były przed @ przy 2 miałam różowe przed A brązowe kilka dni po gdy już byłam po pierwszym badaniu i gina gdzieś po 5 tyg. U mnie wcześniej takie brązowe są zawsze przed okresem 2 dni może 3 . I to ponoć normalne bo.macica się oczyszcza . Wiem , że czasem testy nie pokazują ciąży . Szkoda kasy na testy lepiej zrqobić bete koszt ok 37 zł i masz 100% pewności. Też mi zależy na dziecku i wiem jakie się ma schizy
Chociaż niby plamienie imp.Pojawia sie między ow A @ . Ale nie masz pewności kiedy miałaś ow więc albo będziemy gdybac i czekać .... może masz jak ja że @ wyleciał w 1 mc A może to ciąża zrob betę . Wiem co czujesz ja od 3 tyg nie sypiałam w nocy 1000 mysli i sny że robię test A tam 2 kreski ... beta dała mi spokój umysłu zabrała nadzieję ale trzeba ja mieć na kolejne starania

Kochane, myślicie że jeśli robię testy owulacyjne między 21:30 a 23 to zmiana godziny wykonywania testu na np. 18 albo 19 może coś zburzyć??? Chyba nie... Ale wolę się upewnić :p

reklama
Do góry