reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

Ja mojemu nic nie kupowałam.
Badania robiliśmy na początku roku wyszły rewelacyjnie wręcz lepiej niż ksiqzkowo.
Więc my bez dodatków walczymy tylko ja na wspomagaczach

reklama
Mój mąż dostał skierowanie na badanie z poradni leczenia niepłodności na NFZ. Możliwe że jest to ogólne badanie.
A czy wy kupilyscie swoim mężczyznom jakieś suplementy ? Zastanawiam się nad tym..Może warto.Na pewno nie zaszkodzą :)
Wcześniej dawalam mężowi na ogólne wzmocnienie, ale jak wrócę do domu to kupię mu coś konkretnie pod kątem płodności. Podobno warto włączyć do diety jarmuż, awokado, ryby i orzechy brazylijskie.

Ja walczę ze swoim o zmniejszenie ilości wypijanego piwa :) alkohol i fajki niestety maja duży wpływ na płodność. Udało mi się przetłumaczyć ten zły wpływ i teraz czasem wypije Radlera lub piwo 0% alko. Ja popalałam więc też ograniczam prawie do zera.. Kawa jedna dziennie ponoć Ok ale już 3 dziennie to już nie wskazane.

Ja nie pije i nie palę także ja mam plus ale mój m dziennie 1 piwo wypije ale nie pali. Ale jeśli wyniki są ok to niech pije :)
Kawy też nie pijemy wcale

Clo aromek i dufostan :)
U mnie występuje PCOS i brak owulacji zła budowa jajnikow. Za to mąż ma wzorowe wyniki
Ok rozumiem. Ja mam skłonność do torbieli i w czwartek idę na kontrolę żeby zobaczyć czy nie urosła...Już się tym denerwuję :/ tylko ciaza może zatrzymac jej wzrost. Nie chce znowu przechodzić przez laparoskopie..
Przy okazji zapytam o suplementy.

Niestety mąż pali...
Lekarze mówią że palenie ma wpływ. Ale popatrzmy z drugiej strony ile facetów i kobiet pali i pije alkohol cpaja różne świństwa i jakoś w ciążę zachodzą. To warto się zastanowić czy faktycznie palenie lub piwo czasami może szkodzić jeżeli chodzi o facetów. Ja osobiście w to nie wierzę że palenie może powodować pogorszenie nasienia. Co innego jak ciasne bokserki gorące kąpiele non stop laptop na kolanach lub praca typowo siedząca ale w palenie to nie wierzę tak samo w alkohol.

reklama
Ja nie pije i nie palę także ja mam plus ale mój m dziennie 1 piwo wypije ale nie pali. Ale jeśli wyniki są ok to niech pije :)
Kawy też nie pijemy wcale
Wydaje mi się że jak ma się pogorszyc nasienie to i się pogorszy bez palenia i picia. A jak ma być ok to będzie wtedy kiedy facet pije i pali. W końcu facetowi też się coś należy od życia. Ja osobiście nie palę A wypije czasami okazjalnie. Ale jeśli chodzi o facetów to wolę żeby raz na jakiś czas się piwa napił bo innych trunków nie pije i żeby palił papierosy niż inne świństwa.

Do góry