reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

Przeważnie tak mówią kobiety które zaszły od razu w ciążę. Mi się wydaje że żadna kobieta która stara się kilkanaście cykli o ciążę nie powie drugiej że ma wyluzować. To wyluzowanie nie jest takie łatwe. Tym bardziej że czas szybko leci lata uciekają A niestety facet może zawsze A kobieta nie im starsza tym większy problem z zajściem w ciążę więc my musimy się spieszyć A nie to co faceci.
Dokładnie tak... u mnie po pół roku starania przyszły nerwy i frustracja a sądziłam że to będzie takie przyjemne... Latka lecą..Ja marzyłam o drugim przed 35 rż...ale widocznie nie jest mi to dane :no2:

reklama
Dokładnie tak... u mnie po pół roku starania przyszły nerwy i frustracja a sądziłam że to będzie takie przyjemne... Latka lecą..Ja marzyłam o drugim przed 35 rż...ale widocznie nie jest mi to dane :no2:
Mi do 35 rz trochę brakuje bo 10 lat ale już moim zdaniem czas wielki na dziecko mając 25 lat. Bardzo bym chciała. Kiedyś myślałam że wystarczy wskoczyć facetowi do łóżka i już ciaza ale później się okazało że to nie jest takie łatwe jak myślałam będąc "gowniara" i nie doświadczona dziewczyna.

Mi do 35 rz trochę brakuje bo 10 lat ale już moim zdaniem czas wielki na dziecko mając 25 lat. Bardzo bym chciała. Kiedyś myślałam że wystarczy wskoczyć facetowi do łóżka i już ciaza ale później się okazało że to nie jest takie łatwe jak myślałam będąc "gowniara" i nie doświadczona dziewczyna.

Urodziłam swoje 1wsze dziecko mając 26lat. Faktycznie bardzo dobry czas ale do 30tki to biologicznie wskazane :) po 35tym roku życia zaczyna być coraz trudniej..nawet z drugim. Dodatkowe testy w ciąży, różne zmagania zdrowotne, schorzenia, leki.....ehhh szybko się sypiemy :rofl2::laugh2:

Urodziłam swoje 1wsze dziecko mając 26lat. Faktycznie bardzo dobry czas ale do 30tki to biologicznie wskazane :) po 35tym roku życia zaczyna być coraz trudniej..nawet z drugim. Dodatkowe testy w ciąży, różne zmagania zdrowotne, schorzenia, leki.....ehhh szybko się sypiemy :rofl2::laugh2:
Dlatego chcìalabym urodzić do 30-stki A nawet szybciej pierwsze dziecko A o drugie to zobaczymy czy będzie mi dane. Ale wiem jedno jak się uda urodzić pierwsze to z drugim dzieckiem nie będę zwlekać.

Muszę się rozejrzeć w swojej poradni czy jest lekarz wart zainteresowania. Jeśli nie to zasięgnę info w necie. Może ktoś kogoś poleci w W-wie.
Rogiewicz podobno super. W pierwszej ciąży chodziłam do innego lekarza, ale w jego klinice - pełen profesjonalizm. A sam Rogiewicz specjalizuje się w staraniach o ciążę.

Nie, póki co nie chodzę. Ale czytałam o nim i słyszałam od mojej klientki która u niego dwie ciążę prowadziła.

reklama
Zapisuje sobie jego nazwisko. A szczerze przyznam że daje sobie jeszcze te pół roku na naturalne poczęcie bez pomocy lekarzy. Jeśli się nie uda to wtedy zacznę działać.. Narazie wiem że u mnie wszystko OK. Męża sprawdzimy i zobaczymy... Wiem że więcej niż dwa lata sobie nie dam. Jeśli się nie uda to odpuszczam. Już i tak boję się powikłań... a także tego że będę starą mamą ;) :p

Do góry