reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
To teraz tylko kwestia lekarza czy dorzucii te leki czy stwierdzi tak jak immuno żeby pierwsze spróbować bez.
Ale ja nie chce tak. Chciałbym żeby za pierwszym razem było zrobione wszystko co możliwe żeby te szansę zwiększyć na powodzenie.
Wgl nie rozumiem tego podejścia immuno 🤦‍♀️
Ale ciężko to widzę bo mój lekarz taki trochę sceptyczny do tego jest.
Ale zapytam co myśli najwyżej ochrzan będzie 🤦‍♀️
A ile macie zarodków? Ja bym od tego uzależniła decyzję czy podejść bez accofilu, czy dobijać się do innego immunologa jak najszybciej po receptę.

Hej dziewczyny! Dawno się nie odzywałam, ale mam pytanko do Was to się ujawnię. Dzisiaj mam ostatni dzień Cyclogestu i bardzo mnie stresuje odstawienie tej dawki progesteronu. Dzisiaj 11 tc zaczynamy - czy dziewczyny po odstawieniu mogą się podzielić jak to było u Was? Bez szwanku? Bez stresu? 23.12 będę miała dopiero prenatalne i to moje kolejne USG 🥹 poprzednie miałam przedwczoraj i był piękny bobas, wszystko w normie, ale może ktoś zrozumie mój stres 🙈😓
Ja póki co odstawiłam prolutex i duphaston, nic się nie działo :) cyclogest mam brać do 12tyg, czyli jeszcze tydzien. Będzie dobrze ☺️

nie do końca w temacie Twojego pytania bo ja nie odstawiłam całkowicie jeszcze proga ale miałam krwiaka i lekarz mówił że do 16-20tc będę brać napewno.
U mnie z 2x besins 200 i 2cyclogest 400 gin zmniejszył o połowę na 1xbesins 200 i 2xluteina 200 w okolicach 11tc i biorę do dzis 17+5. jutro wizyta zobaczymy co dalej.
To ja nadal mam być na duphastonie 3x1, nie że całkiem bez proga, ale mnie to stresuje 🥹

Dostałam telefon, że z tych 12 komórek udało się zamrozić 6. No i w sumie na kolejnej wizycie dogadam strategię z lekarką odnośnie tego, czy mrozić nasienie i odmrażać przed transferem i transferować zarodek ze świeżej hodowli, czy po prostu zrobić to wcześniej i zamrozić zarodki. W sumie sama nie wiem, co lepsze...

Do góry