Karolinalina
Fanka BB :)
Tez tak uważam wczoraj byliśmy u znajomych i tez sobie dwa kieliszki wina wypilamNic się nie stanie jak wypijesz dwa kieliszki wina.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tez tak uważam wczoraj byliśmy u znajomych i tez sobie dwa kieliszki wina wypilamNic się nie stanie jak wypijesz dwa kieliszki wina.
Wiesz ja mam wszystko planowane ze swoim lekarzem i nie da sie nie myslec o tym gdy musisz pic tabletki gdy musisz jezdzic na monitoring i masz wyznaczony dzien testowania.Hej Dziewczyny.
Tak czytam te wszystkie fora o staraniach i testowaniu i trochę nie ogarniam i nie rozumiem.
Przy pierwszym dniu cyklu już wszyscy pytają kiedy testujesz, tylko po co?? Po co planować kiedy zrobić test ciążowy? Zrobić jak nie przyjdzie okres a jak przyjdzie okres to nie ma co testować. Mam wrażenie że wszystkie dziewczyny tutaj same się nakręcają tymi planami testowania zamiast skupić się na życiu, przytulankach z mężem itp a potem są strasznie załamane jak znowu się nie uda, albo dopatrują się cienia cienia cienia drugiej kreski na teście bo jest o wiele za wcześnie na to, żeby w ogóle kreska się pojawiła.
I powiem wam nawet jedną ciekawostkę którą usłyszałam ostatnio od ginekologa.
Nie powinno się robić testów ciążowych przed terminem okresu bo może tak być że test wyjdzie pozytywny a potem pojawi się normalny okres i po ciąży nie będzie śladu i kobieta zadaje sobie pytania dlaczego tak się stało a to jest zupełnie normalna sytuacja. Podobno wiele z nas już było w ciąży i nawet o tym nie wiedziało bo ciąża nie utrzymuje się i dostajemy normalnego okresu.
Trochę się rozpisałam ale może warto byłoby odpuścić trochę???
Powodzenia!
I po za tym dla każdej z nas jest to bardzo wazne i nie zawsze da sie poprostu o tym nie myslec. Zwlaszcza jak ktos nie ma nawrt jednego dziecka bo jak już ktoras sie stara o drugie czy kolejne dziecko to tez jest trudne ale mysle ze nie az tak bo dziecko już ma a osoba ktora nie ma i bardzo dlugo sie stara to juz traci nadzieje ze kiedykolwiek zostanie mamą.Hej Dziewczyny.
Tak czytam te wszystkie fora o staraniach i testowaniu i trochę nie ogarniam i nie rozumiem.
Przy pierwszym dniu cyklu już wszyscy pytają kiedy testujesz, tylko po co?? Po co planować kiedy zrobić test ciążowy? Zrobić jak nie przyjdzie okres a jak przyjdzie okres to nie ma co testować. Mam wrażenie że wszystkie dziewczyny tutaj same się nakręcają tymi planami testowania zamiast skupić się na życiu, przytulankach z mężem itp a potem są strasznie załamane jak znowu się nie uda, albo dopatrują się cienia cienia cienia drugiej kreski na teście bo jest o wiele za wcześnie na to, żeby w ogóle kreska się pojawiła.
I powiem wam nawet jedną ciekawostkę którą usłyszałam ostatnio od ginekologa.
Nie powinno się robić testów ciążowych przed terminem okresu bo może tak być że test wyjdzie pozytywny a potem pojawi się normalny okres i po ciąży nie będzie śladu i kobieta zadaje sobie pytania dlaczego tak się stało a to jest zupełnie normalna sytuacja. Podobno wiele z nas już było w ciąży i nawet o tym nie wiedziało bo ciąża nie utrzymuje się i dostajemy normalnego okresu.
Trochę się rozpisałam ale może warto byłoby odpuścić trochę???
Powodzenia!
To warto czy nie ? Napisz coś więcej
W
Wiesz ja mam wszystko planowane ze swoim lekarzem i nie da sie nie myslec o tym gdy musisz pic tabletki gdy musisz jezdzic na monitoring i masz wyznaczony dzien testowania.
Wyluzuj i napij się wina ze znajomymi jak się uda w tym cyklu to nie napijesz się przez 2 lataWitajcie,
Jak u Was zapowiada się weekend?? Ja mam wypad z ekipą... planowałam w końcu się czegoś napić... Ale jakoś nachodzą mnie wątpliwości...
Jakoś chce wierzyć że ten cykl będzie udanym... na test za wcześnie... I myślę sobie- jak znowu nie wyjdzie, to znowu nie posączę sobie nic w doborowym towarzystwie
I co tu zrobić...?? Wyluzować czy trzymać się na soczkach... u mnie luz = lampka max2 wina
Dziękuję, tak też zrobię. Inaczej zwariuje;(Wyluzuj i napij się wina ze znajomymi jak się uda w tym cyklu to nie napijesz się przez 2 lata
Dopóki dziecko nie jest połączone pepowiną to nic mu nie grozi. Czyli jeśli jesteś przed okresem to luz. A jak się odstresujesz to też będzie Ci lepiej
To dziś relaksuje się część z nam, głowa przynajmniej wyluzujeA mnie szlag trafi z tym moim organizmem.. Całe życie cykle jak w zegarku 28 dni, po ciążach i tabsach anty też od razu wszystko wracało do normy a z chwilą gdy podjęliśmy decyzję o trzecim dzieciątku postanowiło się wszystko popieprzyć ..
Biorę ten duphaston 1 cykl, zaczęłam od 12dc bo owulacji i tak nie było , ostatnią tabletkę wzięłam wczoraj (22dc) a od 21dc mam plamienia i wrażenie, że @ przyjdzie jutro w 24dc!!
Normalne są te wariacje przy duphastonie? On nie miał wydłużać 2 fazy cyklu przypadkiem?
Grrrr Też wychodzę na wino!! 2 butelki najlepiej