reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania 2019/2020!

reklama
Hej Dziewczyny.
Tak czytam te wszystkie fora o staraniach i testowaniu i trochę nie ogarniam i nie rozumiem.
Przy pierwszym dniu cyklu już wszyscy pytają kiedy testujesz, tylko po co?? Po co planować kiedy zrobić test ciążowy? Zrobić jak nie przyjdzie okres a jak przyjdzie okres to nie ma co testować. Mam wrażenie że wszystkie dziewczyny tutaj same się nakręcają tymi planami testowania zamiast skupić się na życiu, przytulankach z mężem itp a potem są strasznie załamane jak znowu się nie uda, albo dopatrują się cienia cienia cienia drugiej kreski na teście bo jest o wiele za wcześnie na to, żeby w ogóle kreska się pojawiła.
I powiem wam nawet jedną ciekawostkę którą usłyszałam ostatnio od ginekologa.
Nie powinno się robić testów ciążowych przed terminem okresu bo może tak być że test wyjdzie pozytywny a potem pojawi się normalny okres i po ciąży nie będzie śladu i kobieta zadaje sobie pytania dlaczego tak się stało a to jest zupełnie normalna sytuacja. Podobno wiele z nas już było w ciąży i nawet o tym nie wiedziało bo ciąża nie utrzymuje się i dostajemy normalnego okresu.
Trochę się rozpisałam ale może warto byłoby odpuścić trochę???
Powodzenia!

W
Hej Dziewczyny.
Tak czytam te wszystkie fora o staraniach i testowaniu i trochę nie ogarniam i nie rozumiem.
Przy pierwszym dniu cyklu już wszyscy pytają kiedy testujesz, tylko po co?? Po co planować kiedy zrobić test ciążowy? Zrobić jak nie przyjdzie okres a jak przyjdzie okres to nie ma co testować. Mam wrażenie że wszystkie dziewczyny tutaj same się nakręcają tymi planami testowania zamiast skupić się na życiu, przytulankach z mężem itp a potem są strasznie załamane jak znowu się nie uda, albo dopatrują się cienia cienia cienia drugiej kreski na teście bo jest o wiele za wcześnie na to, żeby w ogóle kreska się pojawiła.
Nie powinno się robić testów ciążowych przed terminem okresu bo może tak być że test wyjdzie pozytywny a potem pojawi się normalny okres i po ciąży nie będzie śladu i kobieta zadaje sobie pytania dlaczego tak się stało a to jest zupełnie normalna sytuacja. Podobno wiele z nas już było w ciąży i nawet o tym nie wiedziało bo ciąża nie utrzymuje się i dostajemy normalnego okresu.
Powodzenia!
Wiesz ja mam wszystko planowane ze swoim lekarzem i nie da sie nie myslec o tym gdy musisz pic tabletki gdy musisz jezdzic na monitoring i masz wyznaczony dzien testowania.

Hej Dziewczyny.
Powodzenia!
I po za tym dla każdej z nas jest to bardzo wazne i nie zawsze da sie poprostu o tym nie myslec. Zwlaszcza jak ktos nie ma nawrt jednego dziecka bo jak już ktoras sie stara o drugie czy kolejne dziecko to tez jest trudne ale mysle ze nie az tak bo dziecko już ma a osoba ktora nie ma i bardzo dlugo sie stara to juz traci nadzieje ze kiedykolwiek zostanie mamą.

To warto czy nie ? Napisz coś więcej

Powiem Ci ze ja się cieszę ze je mam bo jak sama gotowałam to nie zwracałam uwagi na przyprawy na produkty co wolno a czego unikać. Teraz już z racji tego ze wiem co jeść sama komponuje sobie posiłki wiec już można powiedzieć poradnik dla mnie nie przydatny. Co się dowiedziałam to już wiem. Są tam przepisy, właśnie ciekawości co i jak na co wpływa, takie screeny jak na instalatory z Akademi płodności jak dziewczyny dzięki tymi ebookowi wyszły na prosta bo i badania w normie i ciąża jest. Gdyby ktoś mi tylko wcześniej powiedział jakie tam są produkty co unikać a czego nie co stosować to bym pewnie go nie kupiła. Bo później w gruncie rzeczy chodzi o to żeby jeść posiłki pełne warzyw i owoców koktajle dużo białka, ryb, owsianki, dodatkowo zarodki pszenne, komosa ryżowa, kasze, kurkuma czarnuszka bazylia oregano, mąka żytnia, suszone owoce, orzechy, słonecznik, sałatki, puddingi na mleku miglalowym, nasiona chia i siemię lniane, itp. Tak w skrócie😀 dzięki jemu napewno zdrowo się odżywiam , do pracy zabieram jedzenie które sama wcześniej zrobię a nie kupuje czasami MC jak to czasami miało miejsce bo brak czasu w pracy. Fakt ze na początku żeby zrobić śniadanie i drugie do pracy zajmowało mi to dosłownie 40 min. Ale teraz z racji tego wiem już co to chwila 😀 ja polecam ale dla osób które naprawdę gotują bo jak nie to pieniądze w błoto wyrzucone.

W
Wiesz ja mam wszystko planowane ze swoim lekarzem i nie da sie nie myslec o tym gdy musisz pic tabletki gdy musisz jezdzic na monitoring i masz wyznaczony dzien testowania.

Zgadzam się z Tobą. Aktualnie wcinam leki żeby okres dostać i ciagle myśle o tym kiedy to nadejdzie. W takiej sytuacji jak monitoring nie da się wrzucić na luz i po prostu zapomnieć i żyć chwila bo właśnie wtedy dany czas jest najlepszy np. Na zajście. 😀

Witajcie,
Jak u Was zapowiada się weekend?? Ja mam wypad z ekipą... planowałam w końcu się czegoś napić... Ale jakoś nachodzą mnie wątpliwości...
Jakoś chce wierzyć że ten cykl będzie udanym... na test za wcześnie... I myślę sobie- jak znowu nie wyjdzie, to znowu nie posączę sobie nic w doborowym towarzystwie 🙈
I co tu zrobić...?? Wyluzować czy trzymać się na soczkach... u mnie luz = lampka max2 wina 🙈🙈🙈
Wyluzuj i napij się wina ze znajomymi 😉 jak się uda w tym cyklu to nie napijesz się przez 2 lata 😉
Dopóki dziecko nie jest połączone pepowiną to nic mu nie grozi. Czyli jeśli jesteś przed okresem to luz. A jak się odstresujesz to też będzie Ci lepiej 🙂

Wyluzuj i napij się wina ze znajomymi 😉 jak się uda w tym cyklu to nie napijesz się przez 2 lata 😉
Dopóki dziecko nie jest połączone pepowiną to nic mu nie grozi. Czyli jeśli jesteś przed okresem to luz. A jak się odstresujesz to też będzie Ci lepiej 🙂
Dziękuję, tak też zrobię. Inaczej zwariuje;(
Dziś robiłam na wszelki wypadek test. Wyszedł negatywny, ale to zdecydowanie za wcześnie. Mam jeszcze 4/5 dni do @

A mnie szlag trafi z tym moim organizmem.. Całe życie cykle jak w zegarku 28 dni, po ciążach i tabsach anty też od razu wszystko wracało do normy a z chwilą gdy podjęliśmy decyzję o trzecim dzieciątku postanowiło się wszystko popieprzyć ..
Biorę ten duphaston 1 cykl, zaczęłam od 12dc bo owulacji i tak nie było , ostatnią tabletkę wzięłam wczoraj (22dc) a od 21dc mam plamienia i wrażenie, że @ przyjdzie jutro w 24dc!!
Normalne są te wariacje przy duphastonie? On nie miał wydłużać 2 fazy cyklu przypadkiem?
Grrrr Też wychodzę na wino!! 2 butelki najlepiej ;)

reklama
A mnie szlag trafi z tym moim organizmem.. Całe życie cykle jak w zegarku 28 dni, po ciążach i tabsach anty też od razu wszystko wracało do normy a z chwilą gdy podjęliśmy decyzję o trzecim dzieciątku postanowiło się wszystko popieprzyć ..
Biorę ten duphaston 1 cykl, zaczęłam od 12dc bo owulacji i tak nie było , ostatnią tabletkę wzięłam wczoraj (22dc) a od 21dc mam plamienia i wrażenie, że @ przyjdzie jutro w 24dc!!
Normalne są te wariacje przy duphastonie? On nie miał wydłużać 2 fazy cyklu przypadkiem?
Grrrr Też wychodzę na wino!! 2 butelki najlepiej ;)
To dziś relaksuje się część z nam, głowa przynajmniej wyluzuje 😊

Do góry