reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019/2020!

ja powinnam wczoraj, ale na razie cisza... choć czuję, ze dziś dostanę :)
Byłam ostatnio na badaniach tsh i wyszedł mi poziom 2,89 także może to trochę utrudnia sprawę. Zobaczę co powie lekarz
Mi nie zlecił żadnych badań, kazał czekać do grudnia i wtedy przyjść. Ale łatwo mu powiedzieć proszę czekać :) pogadaj z tym swoim i może faktycznie tarczyca jest problemem, ja też poruszę ten temat, tym bardziej, że moja babcia miała bardzo duże problemy z tarczycą.

reklama
Mi nie zlecił żadnych badań, kazał czekać do grudnia i wtedy przyjść. Ale łatwo mu powiedzieć proszę czekać :) pogadaj z tym swoim i może faktycznie tarczyca jest problemem, ja też poruszę ten temat, tym bardziej, że moja babcia miała bardzo duże problemy z tarczycą.

oczywiscie starań 4 miesiace to nie ma
Co panikować :) ale po prostu zastanawiam się czy to czasem nie utrudnia

Myślałam, że to nie będzie takie trudne :) a jednak :)
Jeśli kobieta ma cykle 28 dniowe to owszem nie ma co panikować, ale przy moich 38 dniowych czekanie wydłuża się o prawie 2 tygodnie ... więc teoretycznie mniej szans na płodne dni.
Jestem dumna z kobiet, którym od razu w pierwszym cyklu starań Się udało ! I tych nie pierwszocyklowych również :)

Myślałam, że to nie będzie takie trudne :) a jednak :)
Jeśli kobieta ma cykle 28 dniowe to owszem nie ma co panikować, ale przy moich 38 dniowych czekanie wydłuża się o prawie 2 tygodnie ... więc teoretycznie mniej szans na płodne dni.
Jestem dumna z kobiet, którym od razu w pierwszym cyklu starań Się udało ! I tych nie pierwszocyklowych również :)

ja mam głównie cykle 31 dni, ale zdarzyło się ze miałam 33. No i teraz tez mi się spóźnia.
jedni mówią ze ta owulacja jest w połowie cyklu, drudzy ze 14 dni przed kolejna miesiączka..

ja mam głównie cykle 31 dni, ale zdarzyło się ze miałam 33. No i teraz tez mi się spóźnia.
jedni mówią ze ta owulacja jest w połowie cyklu, drudzy ze 14 dni przed kolejna miesiączka..
Owulacja nie odbywa się nigdy w połowie cyklu chyba że masz cykle jak w zegarku co 28 dni ale jeśli masz nie regularne to owulacja odbywa się 14-15 dni przed kolejna miesiączka.

reklama
Do góry