reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019/2020!

No powiem Wam dziewczyny, że natura słabo to wymyśliła. Ciągle trzeba czekać, to na owulacje, potem na ciążę albo okres i znowu na owulacje itd. Człowiek sobie myśli, że może po odstawieniu anty jajniki zwariują i jeszcze bliźniaki będą, do tego bóle podbrzusza, wielki ból sutków, zaparcia itp a tymczasem okazuje się że nawet owulacji nie było 🤦‍♀️
Do tego trzeba jakoś normalnie żyć pomiędzy tymi okresami i zajmować się pierdołami a tutaj ciągle w głowie siedzi co to będzie, co to będzie 😅
Trzymajcie się i powodzenia!
Pięknie to ujalas nasz chaos w głowie. Cieszę się że do Was dołączyłam bo mi trochę lżej. Wcześniej nie miałam z kim porozmawiać bo żadna z moich koleżanek i rodziny nie miała problemów z zajściem w ciążę i ciągle patrzą się na mnie krzywo że dramatyzuje albo coś w tym stylu

reklama
pewnie u kazdej inaczej jest. Ale wczesniej czy pozniej okres
"widze kobiete w ciazy/male dziecko - lzy staja w oczach" mija :)
Takze nie martwcie sie.
Kazdej z nas sie wczesniej czy pozniej uda :)
Trzymam mocno kciuki

Pięknie to ujalas nasz chaos w głowie. Cieszę się że do Was dołączyłam bo mi trochę lżej. Wcześniej nie miałam z kim porozmawiać bo żadna z moich koleżanek i rodziny nie miała problemów z zajściem w ciążę i ciągle patrzą się na mnie krzywo że dramatyzuje albo coś w tym stylu
Boooniu czuje dosłownie to samo... wiem ze tu mogę powiedzieć co mi jest bez krzywych tekstów innych. Dziękuje wam ze jesteście 😘

Chodzi o test ciążowy? Po co go robicie przed okresem?
Ja mam długie cykle. Ostatniojak byłam w ciąży- kompletnie się nie spodziewałam jej... po prostu zaczęłam się źle czuć, w samochodzie mnie mdliło.. Mąż mnie namówił, żebym zrobiła... do @brakowało mi 3/4dni... test wyszedł pozytywny.
Więc czasem można, pod warunkiem że cykl nie trwa krótko... wtedy było by ciężko wykryć- moim zdaniem oczywiście.
Ja nie zamierzam teraz robić przed okresem. Wiadomo- jak nie przyjdzie w czasie to zrobię... choć dalej nie wiem, co znaczy w czasie, bo po poronieniu odrobinę mi się zmienił... wcześniej trwał 31-33, teraz nie dłużej niż 31...

Chodzi o test ciążowy? Po co go robicie przed okresem?
Ja go robię w ten dzień w który lekarz mi karze go robić a faktycznie 3 powinnam dostac okresu a czy dostane... Nie wiadomo. Pytasz po co testujecie przed okresem jest na to prosta odpowiedz bo kazdy czeka i ma nadzieje ze w koncu sie udalo a test moze juz wykryc wczesna ciaze wiec dzien czy 2 przed okresem moze wykryc wiec wiadomo ze lepiej wiedzieć i juz sie nie nakręcac

reklama
Do góry