reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania 2018

Dziewczyny jutro robię pierwszy krok w kierunku pokonania mojego panicznego lęku. Otóż idę na RTG zębów, jak odbiorę zdjęcie zarejestruję się do stomatologa na usunięcie najpierw jednego a potem drugiego. Mam nadzieję, że dam radę. Przed wyrywaniem pójdę na konsultację ogólną, zapytam co mam zrobić, żeby ogarnąć strach, nerwy.
Gratuluję pierwszego kroku, najważniejsze żeby się zdecydować. Trzymam kciuki żeby teraz już wszystko poszło bez problemu:)

Napisane na LG-H340n w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Gratuluję pierwszego kroku, najważniejsze żeby się zdecydować. Trzymam kciuki żeby teraz już wszystko poszło bez problemu:)

Napisane na LG-H340n w aplikacji Forum BabyBoom
Oby, najgorsze, że to nie będzie zwykła ekstrakcja tylko chirurgiczne usunięcie bo do takiego stanu doprowadziłam tego zęba. :( No cóż, pozbędę się tych i będę już systematycznie leczyć i dbać o zęby chodząc do dentysty. Bo niestety samo dbanie w domu do końca nie zapobiega przed chorobami, co wiem już na własnej skórze. Najbardziej jeszcze zależy mi na usunięciu kamienia, bo tez jest bardzo niekorzystny. Trzymajcie za mnie kciuki.
Ponoć jeśli ktoś raz zwycięży strach to jest sumiennym pacjentem, oby było tak w moim przypadku.

Oby, najgorsze, że to nie będzie zwykła ekstrakcja tylko chirurgiczne usunięcie bo do takiego stanu doprowadziłam tego zęba. :( No cóż, pozbędę się tych i będę już systematycznie leczyć i dbać o zęby chodząc do dentysty. Bo niestety samo dbanie w domu do końca nie zapobiega przed chorobami, co wiem już na własnej skórze. Najbardziej jeszcze zależy mi na usunięciu kamienia, bo tez jest bardzo niekorzystny. Trzymajcie za mnie kciuki.
Ponoć jeśli ktoś raz zwycięży strach to jest sumiennym pacjentem, oby było tak w moim przypadku.
bedzie dobrze [emoji5] ważne,że idziesz na przód. Ja strasznie bałam sie dentysty do czasu gdy musialam wyrwać 2 ósemki chirurgicznie. Pani dentystka miała tak dobrą rękę i serce do pacjentów,że sama teraz jestem co pół roku na wizycie kontrolnej.

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

bedzie dobrze [emoji5] ważne,że idziesz na przód. Ja strasznie bałam sie dentysty do czasu gdy musialam wyrwać 2 ósemki chirurgicznie. Pani dentystka miała tak dobrą rękę i serce do pacjentów,że sama teraz jestem co pół roku na wizycie kontrolnej.

Długo trwał zabieg u Ciebie? I jak wyglądał przebieg po ekstrakcji? Bardzo bolało? Jakieś miałaś konkretne zalecenia? Wybacz za tyle pytań, ale jestem po prostu ciekawa. :)

Spokojnie, raz radę.
Ja właśnie dzisiaj na 16 mam przegląd u dentysty ;p też nie znoszę tam chodzić, ale czasem idę ;p
Mój mąż właśnie dzisiaj idzie ze zdjęciem umówić się na chirurgiczne usuwanie 2 ósemek, bo mu rosną prostopadle do innych zębów i zaczynają je krzywić (widać je tylko na zdjęciu).
Myślę, że wszystko da się przeżyć ;)

Dziewczyny co sądzicie o testach elektronicznych?akurat bylam w rossmanie i był w promo, więc mnie pokusiło zrobić i oto wynik
1517494376-3cb578e15c965a1f-aaaaaa.jpeg

Nie wiem czy one nie są jakieś wadliwe? Wyciągnełam z kosza poranny bobo test i coś tam przebija ale wiadomo że po czasie sie nie powinno sprawdzać

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

jak 8 zaczely wychodzic to tak rozpychaly zęby,ze zgryz robił się brzydki wiec jak najszybciej trzeba bylo sie ich pozbyc zanim bylo by za pozno,pozatym jeszcze całe nie wyszły a juz psuły się. Pani dentysta najpierw wytłumaczyla jak bedzie zabieg przebiegac a potem dała znieczulenie miejscowe, miałam wyrywane dolne 8, wiec język tez byl całkowicie sztywny. Trwało to max 15 min. Znieczulenie utrzymywało sie ok 4 godzin.

Dziewczyny co sądzicie o testach elektronicznych?akurat bylam w rossmanie i był w promo, więc mnie pokusiło zrobić i oto wynik
1517494376-3cb578e15c965a1f-aaaaaa.jpeg

Nie wiem czy one nie są jakieś wadliwe? Wyciągnełam z kosza poranny bobo test i coś tam przebija ale wiadomo że po czasie sie nie powinno sprawdzać

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom
Ciążowy ???

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

reklama
Do góry