reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania 2018

A kiedy ostatnio badalas poziom tsh?

dqpr3e5e7ell0w0u.png
Przed wizytą u lekarza, czyli w listopadzie. Teraz mam wizytę za 3 tygodnie.

reklama
Dagaa tak czuje, ani sluzu ano boli brzucha po prostu nic. Wiem, ze sie nie udalo, a i tak sie ludze. Juz obiecuje, ze grzecznie czekam do @ ktora ma byc 12. Choc w tym miesiacu corka zachorowala i byla tylko na cycu moglo sie cos rozregulowac.
My duzo jezdzimy, ale po Polsce lub wlasniedo Pragi. Mam taki mankament, ze boje sie latac. Mimo, ze sweo czasu czesto latalam to panikuje tak samo.

Temperatura po owulacji wzrasta średnio o pół stopnia. Czasem trochę więcej, czasem trochę mniej. To bardzo jednostkowa sprawa. Żeby wiedzieć cokolwiek trzeba mierzyć temperaturę od pierwszego dnia cyklu. Ważna jest ta temperatura wyjściowa w 1 dc, bo ona nam powie o ile w fasie luealnej jest wyższa temperatura i czy może zwiastować ciążę. Tuż przed @ temperatura spada do wyjściowej. Temperaturę, żeby cokolwiek z niej odczytać trzeba mierzyć zawsze rano, przed wstaniem z łóżka, o tej samej porze, najlepiej w ustach, pochwie lub odbycie. U mnie np. podwyższona temperatura w dniu planowanej @ była pierwszym zwiastunem ciąży. W obu moich ciążach. Żadnych innych objawów nie miałam :).
Ale! Prawda jest taka, że jeżeli masz temperaturę około 37 stopni utrzymującą się pod koniec cyklu można podejrzewać ciążę, ale dopiero jak minie termin @ nabiera ona faktycznego znaczenia ;).
Dzięki wielkie! :) Z ciekawości jutro rano sprawdze temp ale i tak na 'poważnie' zacznę sprawdzać od następnego cyklu :)

Czuje ciągle podbrzusze, ale staram się nie nakręcać bo ja miałam owu zdecydownie później niż Ty. Jak Ty miałaś w 10dc a teraz jest 18dc to niedługo coś już moze wykazać ciążę. Ja miałam owu 14-15 dc więc u mnie to najwcześniej 24dc coś może pokazać ewnetualna ciaze.

reklama
Witam dziewczyny.
Potrzebuje porady doświadczonych staraczek.
Otóż... Nie staram się specjalnie,ale też nie zabezpieczamy się tylko stosunek przerywany. Wiem czym to "grozi" i ok ;)
Cykle mam 30dniowe i owu zawsze ok 16dnia. W tym cyklu było inaczej. Ostatnia@ 21.12 . Doświadczeni pewnością kochalismy się do końca do 8dnia przekonani o bezpiecznstwie,a 10dnia pojawił się ból jajników i plodny śluz...Pierwsza taka sytuacja.
A od trzech dni mam zawroty głowy,czasem mdłości. Wielkie i bolesne cyrki(zwłaszcza wieczorem) i skurczowe pobolewania podbrzusza... Czy możliwe że to ciąża?
no może tak być:)czemu by nie?

Napisane na T03 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry