reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania 2018

Musisz mierzyć od poczatku cyklu, najlepiej zacząć zaraz po @. Rano przed wstaniem z łóżka, o tej samej porze. W okolicach owulacji(bo nie da się dokładnie określić dnia owu) temp wzrasta o min 0.05 stopnia w stosunku do 6 poprzednich. Jeśli wyższa temp utrzymuje się conajmniej 18 dni można już podejrzewać ciążę, a 21 dni wyższej to na 100% ciąża, nie trzeba robić testu. To tak w dużym uproszczeniu, bo do tego przydaje się obserwacja śluzu i są różne metody interpretacji. Najlepiej poczytać podręcznik wybranej metody albo np. na stronie INER jest fajny kurs.
Ja mam własnie problem z obserwacją sluzu dlatego u mnie lepiej sprawdzaja sie testy owu i myśle zeby do tego dołączyć sprawdzanie temperatury. Zaczynam od następnego cyklu :)

reklama
U mnie właśnie przyszła @. No nic witaj 5 cyklu ehhh.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Ojej =(
Dziewczyny moze szczescie do nas idzie bardzo duze i niedlugo spotkamy sie na mamach blizniat lub trojaczkow :p

Link do: STARACZKI 2017-na pw podaj:nick,imię,wiek,cykl,data.ost@,data.testu
qb3cj44j6cg72hqh.png

Dla tych zastanawiających się nad Portugalią - byliśmy w ubiegłym roku i bardzo, bardzo polecam. Zwiedziliśmy całe południowe i trochę zachodniego wybrzeża, bo my z tych co wsiadają w samolot, biorą auto na lotnisku i jadą przed siebie - kilka noclegów zaplanowanych, kilka bierzemy tam gdzie dojedziemy i nam akurat się spodoba ;) i uwielbiamy zwiedzać to, gdzie turyści zwykle nie docierają, szukamy knajp, gdzie stołują się miejscowi - takich, gdzie bez polecenia tubylców pewnie w życiu byśmy nie dotarli... ech zakochałam się w Portugalii, może kiedyś tam wrócę, choć mój mąż zawsze mówi, że na ziemi jest tyle pięknych miejsc, że życie jest za krótkie, żeby 2 razy odwiedzać to samo ;(

A co do planów to na listopad planujemy Kubę bądź Tajlandię ze znajomymi... aczkolwiek interesuje nas nurkowanie. Jednak zobaczymy co to będzie, a plany jakieś trzeba mieć ;)

A takie bardziej przyziemne i przynajmniej raczej niezmienne to mamy zaplanowany wyjazd na narty końcem stycznia ;) Narty, śnieg, knajpki, słoneczko, leżaczki, drinki ehh rozmarzyłam się ;) Mam nadzieję, że włoska dolina słońca nas tym razem nie zawiedzie ;p ... kiedyś jak liczyłam na opalanie na stoku to był najzimniejszy tydzień we Włoszech od iluś tam zim :p

reklama
poleciałas WIki z tymi trojaczkami:)

Napisane na T03 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie żebym Was straszyła, ale swego czasu moja koleżanka na studiach zaliczyła „wpadkę” - ryczała kilka dni po ujrzeniu dwóch kresek, a po odwiedzeniu ginekologa (chyba na drugiej wizycie dopiero) zemdlała jak powiedział, że trojaczki ;p teraz już są spore, ale do tej pory podziwiam ją za to, że skończyła studia w terminie (urodziła przed obroną licencjata) i jeszcze magisterskie z nami zrobiła ;) ja to chyba prędzej bym zwariowała ;p

Do góry