reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

reklama
Moze :( kazal ci tez nasz doktorwk brac 2 dni po pozytywnym tescie owu przez 10 dni?

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja bylam u niego w 14dc to kazal od wtedy brac przez 10dni czyli do dzis.

dqpr3e5e7ell0w0u.png

Ja to wiem,ale na wszystko raczej za wcześnie. To dopiero 18 dzień cyklu.

Bedziesz musiała niestety poczekać i wtedy dopiero sprawdzić. Ja miałam @22.12 wiec dzien po Tobie i mnie tez już korci zeby wiedzieć No ale niestety teraz nic nie wyjdzie :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Czesc moje sliczne panie, witam sie i znikam.walkowac po raz kolejny harrego pottera z synem. Jutro zaczynamy od nowa monotonie... tak ze milego wieczoru, calego tygodnia i duzo owocnych staran :) czekam na wasze pozytywne testy.
A ja sie biore za poszukiwania wakacji tegorocznych. Chcialam Dominikane albo Seszele ale na cala nasza 4 to wydatek nie na ten rok, moze w kolejnym. A w tym roku prawdopodobnie Fuertaventura i Portugalia.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
My w tym roku Grecja a moze w przyszlym cos bardziej hot:) Daj znac co ciekawego znalazlas.

dqpr3e5e7ell0w0u.png

Dziewczyny mam do Was takie pytanie- jak to jest z tą temperatura? Nigdy nie mierzyłam ale widze ze tutaj duża część z Was to sprawdza. Jaka powinna być temperatura po owu? I jak długo powinna sie utrzymywać i co oznaczać moze ciąże a co nie? Wiem że oczywiscie moze byc tak ze temperatura taka a ciąży nie ma ale z ciekawości pytam :) Chyba zacznę to monitorowac :)

Temperatura po owulacji wzrasta średnio o pół stopnia. Czasem trochę więcej, czasem trochę mniej. To bardzo jednostkowa sprawa. Żeby wiedzieć cokolwiek trzeba mierzyć temperaturę od pierwszego dnia cyklu. Ważna jest ta temperatura wyjściowa w 1 dc, bo ona nam powie o ile w fasie luealnej jest wyższa temperatura i czy może zwiastować ciążę. Tuż przed @ temperatura spada do wyjściowej. Temperaturę, żeby cokolwiek z niej odczytać trzeba mierzyć zawsze rano, przed wstaniem z łóżka, o tej samej porze, najlepiej w ustach, pochwie lub odbycie. U mnie np. podwyższona temperatura w dniu planowanej @ była pierwszym zwiastunem ciąży. W obu moich ciążach. Żadnych innych objawów nie miałam :).
Ale! Prawda jest taka, że jeżeli masz temperaturę około 37 stopni utrzymującą się pod koniec cyklu można podejrzewać ciążę, ale dopiero jak minie termin @ nabiera ona faktycznego znaczenia ;).

Ja to wiem,ale na wszystko raczej za wcześnie. To dopiero 18 dzień cyklu.
To to nawet nie możesz mieć objawów ciąży ;) one się zaczynają jak się zarodek zagnieździ. Mi zaczął się zagnieżdżac 18dc. 21 DC test pozytywny. Cykl miał mieć 26dni. Objawy zaczęly się jakieś półtora tygodnia po terminie@. Z synem w ciąży objawy ciąży miałam od 28dc. Ale 18dc to za wcześnie na objawy ciąży. Podejrzewam że to u Ciebie stres.

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

To to nawet nie możesz mieć objawów ciąży ;) one się zaczynają jak się zarodek zagnieździ. Mi zaczął się zagnieżdżac 18dc. 21 DC test pozytywny. Cykl miał mieć 26dni. Objawy zaczęly się jakieś półtora tygodnia po terminie@. Z synem w ciąży objawy ciąży miałam od 28dc. Ale 18dc to za wcześnie na objawy ciąży. Podejrzewam że to u Ciebie stres.

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png
Ale ja się nie stresie,nie mam czym;)
Tylko ta owulacja w 10 dniu...

reklama
Pogadać chciałam i posłuchać waszych podpowiedzi:)
Nie urwalam się z choinki i wiem co do czego. Mam już 2 dzieci ;)

Do góry