reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania 2018

reklama
Moze :( kazal ci tez nasz doktorwk brac 2 dni po pozytywnym tescie owu przez 10 dni?

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja bylam u niego w 14dc to kazal od wtedy brac przez 10dni czyli do dzis.

dqpr3e5e7ell0w0u.png

Ja to wiem,ale na wszystko raczej za wcześnie. To dopiero 18 dzień cyklu.

Bedziesz musiała niestety poczekać i wtedy dopiero sprawdzić. Ja miałam @22.12 wiec dzien po Tobie i mnie tez już korci zeby wiedzieć No ale niestety teraz nic nie wyjdzie :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Czesc moje sliczne panie, witam sie i znikam.walkowac po raz kolejny harrego pottera z synem. Jutro zaczynamy od nowa monotonie... tak ze milego wieczoru, calego tygodnia i duzo owocnych staran :) czekam na wasze pozytywne testy.
A ja sie biore za poszukiwania wakacji tegorocznych. Chcialam Dominikane albo Seszele ale na cala nasza 4 to wydatek nie na ten rok, moze w kolejnym. A w tym roku prawdopodobnie Fuertaventura i Portugalia.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
My w tym roku Grecja a moze w przyszlym cos bardziej hot:) Daj znac co ciekawego znalazlas.

dqpr3e5e7ell0w0u.png

Dziewczyny mam do Was takie pytanie- jak to jest z tą temperatura? Nigdy nie mierzyłam ale widze ze tutaj duża część z Was to sprawdza. Jaka powinna być temperatura po owu? I jak długo powinna sie utrzymywać i co oznaczać moze ciąże a co nie? Wiem że oczywiscie moze byc tak ze temperatura taka a ciąży nie ma ale z ciekawości pytam :) Chyba zacznę to monitorowac :)

Temperatura po owulacji wzrasta średnio o pół stopnia. Czasem trochę więcej, czasem trochę mniej. To bardzo jednostkowa sprawa. Żeby wiedzieć cokolwiek trzeba mierzyć temperaturę od pierwszego dnia cyklu. Ważna jest ta temperatura wyjściowa w 1 dc, bo ona nam powie o ile w fasie luealnej jest wyższa temperatura i czy może zwiastować ciążę. Tuż przed @ temperatura spada do wyjściowej. Temperaturę, żeby cokolwiek z niej odczytać trzeba mierzyć zawsze rano, przed wstaniem z łóżka, o tej samej porze, najlepiej w ustach, pochwie lub odbycie. U mnie np. podwyższona temperatura w dniu planowanej @ była pierwszym zwiastunem ciąży. W obu moich ciążach. Żadnych innych objawów nie miałam :).
Ale! Prawda jest taka, że jeżeli masz temperaturę około 37 stopni utrzymującą się pod koniec cyklu można podejrzewać ciążę, ale dopiero jak minie termin @ nabiera ona faktycznego znaczenia ;).

Ja to wiem,ale na wszystko raczej za wcześnie. To dopiero 18 dzień cyklu.
To to nawet nie możesz mieć objawów ciąży ;) one się zaczynają jak się zarodek zagnieździ. Mi zaczął się zagnieżdżac 18dc. 21 DC test pozytywny. Cykl miał mieć 26dni. Objawy zaczęly się jakieś półtora tygodnia po terminie@. Z synem w ciąży objawy ciąży miałam od 28dc. Ale 18dc to za wcześnie na objawy ciąży. Podejrzewam że to u Ciebie stres.

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

To to nawet nie możesz mieć objawów ciąży ;) one się zaczynają jak się zarodek zagnieździ. Mi zaczął się zagnieżdżac 18dc. 21 DC test pozytywny. Cykl miał mieć 26dni. Objawy zaczęly się jakieś półtora tygodnia po terminie@. Z synem w ciąży objawy ciąży miałam od 28dc. Ale 18dc to za wcześnie na objawy ciąży. Podejrzewam że to u Ciebie stres.

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png
Ale ja się nie stresie,nie mam czym;)
Tylko ta owulacja w 10 dniu...

reklama
Pogadać chciałam i posłuchać waszych podpowiedzi:)
Nie urwalam się z choinki i wiem co do czego. Mam już 2 dzieci ;)

Do góry