reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania 2018

Bedziesz musiała niestety poczekać i wtedy dopiero sprawdzić. Ja miałam @22.12 wiec dzien po Tobie i mnie tez już korci zeby wiedzieć No ale niestety teraz nic nie wyjdzie :(

Więc koleżanko czekamy cierpliwie. Trzymam za Ciebie kciuki
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kto w najbliższym czasie testuje? ;)
Ja planuje 10 stycznia ale nie wiem czy zdążę. ;)
Ja testuję tak jak Ty, ale wątpię czy doczekam :p. Czuję się mega okresowo.
A na marginesie, jak odszukać naszą tabelkę? Chciałam do niej zajrzeć z komputera i nie znalazłam... Będę wdzięczna za wskazówki :).

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

Ale ja się nie stresie,nie mam czym;)
Tylko ta owulacja w 10 dniu...
A spr a wdzalas testami owu? Ze jestes pewna ze tego 10dnia byla???

Link do: STARACZKI 2017-na pw podaj:nick,imię,wiek,cykl,data.ost@,data.testu
qb3cj44j6cg72hqh.png

Temperatura po owulacji wzrasta średnio o pół stopnia. Czasem trochę więcej, czasem trochę mniej. To bardzo jednostkowa sprawa. Żeby wiedzieć cokolwiek trzeba mierzyć temperaturę od pierwszego dnia cyklu. Ważna jest ta temperatura wyjściowa w 1 dc, bo ona nam powie o ile w fasie luealnej jest wyższa temperatura i czy może zwiastować ciążę. Tuż przed @ temperatura spada do wyjściowej. Temperaturę, żeby cokolwiek z niej odczytać trzeba mierzyć zawsze rano, przed wstaniem z łóżka, o tej samej porze, najlepiej w ustach, pochwie lub odbycie. U mnie np. podwyższona temperatura w dniu planowanej @ była pierwszym zwiastunem ciąży. W obu moich ciążach. Żadnych innych objawów nie miałam :).
Ale! Prawda jest taka, że jeżeli masz temperaturę około 37 stopni utrzymującą się pod koniec cyklu można podejrzewać ciążę, ale dopiero jak minie termin @ nabiera ona faktycznego znaczenia ;).
A czy w pierwszej fazie cyklu temperatura moze skakac? Czy kreska a wykresie raczej powinna byc "rowna"?

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny mam do Was takie pytanie- jak to jest z tą temperatura? Nigdy nie mierzyłam ale widze ze tutaj duża część z Was to sprawdza. Jaka powinna być temperatura po owu? I jak długo powinna sie utrzymywać i co oznaczać moze ciąże a co nie? Wiem że oczywiscie moze byc tak ze temperatura taka a ciąży nie ma ale z ciekawości pytam :) Chyba zacznę to monitorowac :)
Musisz mierzyć od poczatku cyklu, najlepiej zacząć zaraz po @. Rano przed wstaniem z łóżka, o tej samej porze. W okolicach owulacji(bo nie da się dokładnie określić dnia owu) temp wzrasta o min 0.05 stopnia w stosunku do 6 poprzednich. Jeśli wyższa temp utrzymuje się conajmniej 18 dni można już podejrzewać ciążę, a 21 dni wyższej to na 100% ciąża, nie trzeba robić testu. To tak w dużym uproszczeniu, bo do tego przydaje się obserwacja śluzu i są różne metody interpretacji. Najlepiej poczytać podręcznik wybranej metody albo np. na stronie INER jest fajny kurs.

A czy w pierwszej fazie cyklu temperatura moze skakac? Czy kreska a wykresie raczej powinna byc "rowna"?

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
Może skakać, przeważnie tuż przed skokiem bardziej się wyrównuje, ale najważniejsze żeby było te 0.05 stopnia powyżej najwyższej z 6 poprzednich.

reklama
Ale ja się nie stresie,nie mam czym;)
Tylko ta owulacja w 10 dniu...
Ja kiedy zaszłam w ciążę miałam owulację w nocy z11 na 12dc. 18 DC zaczęły się objawy ale zagnieżdżania, 21 DC test wyszedł pozytywny. Zdarza się. Normalnie owu 15/16 DC. Musisz poczekać kilka dni i testować. Wtedy się dowiesz czy zaszlas w ciążę czy nie. Jeśli miałabyś szybko zagnieżdżanie to myślę że spokojnie za 2/3 mogą już testy wyjść pozytywne. Ale zagnieżdżanie może też byc w 12dpo.
Ale pytałas czy to mogą być objawy ciąży :) raczej nie.. musiałby być już zarodek zagnieżdżony i beta wykrywalna w moczu bądź krwi

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Do góry