reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2018

witam sie i ja w ten pochmurny i deszczowo-śnieżny dzień.

poszalałam z synkiem i spaliśmy prawie do 10. z przerwa nad ranem ale mimo to czuje sie strasznie zmęczona. Wczoraj również czekała na mnie nie miła niespodzianka ze mężowi i jego kolegom nie przedłużają na chwile obecna umowe , tak z dnia na dzień.
Na szczęście mąż ma coś na oku

reklama
witam sie i ja w ten pochmurny i deszczowo-śnieżny dzień.

poszalałam z synkiem i spaliśmy prawie do 10. z przerwa nad ranem ale mimo to czuje sie strasznie zmęczona. Wczoraj również czekała na mnie nie miła niespodzianka ze mężowi i jego kolegom nie przedłużają na chwile obecna umowe , tak z dnia na dzień.
Na szczęście mąż ma coś na oku
No to faktycznie....milutka niespodziewanka :-/

f2wlk6nllyt56xuu.png

Aniołek [*] 10.12.2017 8t3d

Dziewczyny kochane dziękuję za rady. Jakoś to wszystko przemyślę. My obecnie chyba jakiś mały kryzys przechodzimy z M. Za dużo rutyny się u nas wkradło :-( no i niemałą sprzeczkę mieliśmy jak do pracy wychodził. M.in. o to że ciągle nadgodziny w pracy bierze. Jutro być może też pójdzie jeśli żaden jego kolega nie zgłosi się na chętnego :-( ale kto jest chetny na popołudniówkę w sobotę :-( więc już nie mam nadziei na to że M jutro w domu będzie. Ok kasa potrzebna ale on zaczyna już ze skrajności w skrajność popadać. A bylismy umowieni że na nadgodziny nie będzie chodzil jak Laura będzie z nami w domu w weekend. Przepraszam że marudzę ale mi ciężko. A że mam zdrowo trzepniętą matkę a najbliższa przyjaciółka ma chore dziecko to nie chce sie jej narzucac :-( tylko wy mi zostalyscie

f2wlk6nllyt56xuu.png

Glowa do gory. Sprzeczki i klotnie sie zdarzaja. Oby nie za czesto. A jakie plany na sylwestra macie? Chyba w niedzielw do pracy nie pojdzie? Siadnij sobie na kanapie z mala i obejrzyjcie jakis glupi film, zrobcie sobie cos do jedzenia i goraca czekolade. Jak moja mama zarla sie z tata zawsze tak robilysmy i to od kiedy pamietam.
Pociesze Cie, ze tez mam tylko Was. Mame mam daleko i sama ma swoje problemy, a przyjaciolki nie mam.

Glowa do gory. Sprzeczki i klotnie sie zdarzaja. Oby nie za czesto. A jakie plany na sylwestra macie? Chyba w niedzielw do pracy nie pojdzie? Siadnij sobie na kanapie z mala i obejrzyjcie jakis glupi film, zrobcie sobie cos do jedzenia i goraca czekolade. Jak moja mama zarla sie z tata zawsze tak robilysmy i to od kiedy pamietam.
Na sylwestra na chwile skoczymy do teściów a potem u siebie bedziemy. Nie no w niedziele to cala firma będzie zamknięta. A jutro to z mloda machne sobie maraton filmów i bajek najwyzej.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Bardzo współczuję sytuacji, życzę dużo zdrowia! I niestety nieraz jest tak jak mówisz, doceniamy to co ważne dopiero jak spotka nas coś złego. Dla mnie ten 2018 był beznadziejny, trochę poprzestawiał mi wartości, z tego co złe można też wyciągnąć coś dobrego...

W podobny sposób przekładałam ciążę, bo milion rzeczy ważniejszych, a teraz wcale nie tak łatwo w tą ciążę zajść. Współczuję problemów z rozwarstwiającą się kosmówką. Masz zdiagnozowane przyczyny? Jakieś leki?

Horror z tymi lekarzami, ale nie wycieli Ci całkiem tego jajowodu więc mogło być jeszcze gorzej? Dziewczyny na forum pisały też o takich przypadkach. W razie zrostów można zrobić drożność lub usunąć je chirurgicznie? Sprawdzali jak tam sytuacja wygląda u Ciebie w środku? Zawsze dwa jajniki to dwa jajniki, wiadomo, że trzeba się bardziej się monitorować, ale szanse na ciąże większe. Ja też wierzę, że los teraz musi sie do Ciebie uśmiechnąć i musi być jakaś równowaga w przyrodzie, skoro spotkało już Cie tyle złego :
Miałam wszystkie badania robione i jest książkowo:( mąż palił długo i to może też być przyczyną niby ale czy ja wiem...

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

Miałam wszystkie badania robione i jest książkowo:( mąż palił długo i to może też być przyczyną niby ale czy ja wiem...

Kurcze, ale to palenie mężczyzny może mieć wpływ na kosmówkę? Tak na chłopski rozum to nie widzę związku z kosmówką a paleniem mężczyzny. W internecie piszą o przyczynach odklejania i rozwarstwiania się kosmówki, że winny jest najczęściej krwiak podkosmówkowy, za którego powstanie może odpowiadać (cyt.): "wiek przyszłej mamy (ryzyko wzrasta powyżej 35. roku życia), nadciśnienie, przebyte zabiegi przerwania wcześniejszej ciąży, palenie papierosów oraz uraz brzucha (...) niektóre choroby, które przechodzi matka". Dobrego masz lekarza? Sama muszę zmienić, bo mnie dziewczyny zmobilizowały, że jak lekarz nie potrafi wskazać przyczyn, np. rozregulowango cyklu to mu nie zależy, i chyba coś w tym jest.

Kurcze, ale to palenie mężczyzny może mieć wpływ na kosmówkę? Tak na chłopski rozum to nie widzę związku z kosmówką a paleniem mężczyzny. W internecie piszą o przyczynach odklejania i rozwarstwiania się kosmówki, że winny jest najczęściej krwiak podkosmówkowy, za którego powstanie może odpowiadać (cyt.): "wiek przyszłej mamy (ryzyko wzrasta powyżej 35. roku życia), nadciśnienie, przebyte zabiegi przerwania wcześniejszej ciąży, palenie papierosów oraz uraz brzucha (...) niektóre choroby, które przechodzi matka". Dobrego masz lekarza? Sama muszę zmienić, bo mnie dziewczyny zmobilizowały, że jak lekarz nie potrafi wskazać przyczyn, np. rozregulowango cyklu to mu nie zależy, i chyba coś w tym jest.
Lekarz twierdzi że skoro mąż palił to ja biernie paląc mogłam się przyczynić, a faktycznie paliłam biernie często... Dziś to ja mam załamke bo co chwile inna zdolność kredytową mamy [emoji36]. A gdy jest już super mieszkanie to jest 15km za miastem :(

Czesc, ja tykko tak ja szybko pisze z pracy bo zapierdziel non stop... 33 dc, @ brak, ciazy raczej tez. Test zrobilam, niby znowu jakis cien widze, od razu po zrobieniu, ale nie wiem... gdyby to byla ciaza to 13 dpo raczej wyszlaby juz konkretna kreska :( dzisiaj termin @. Juz sie nie ludze...

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry