reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2018

hej wisienka witaj na forum:)co to za lek ten clostilbegyt on właśnie sprzyja owulacji?

Napisane na T03 w aplikacji Forum BabyBoom
Tak ma za zadanie pobudzić jajniki do owulacji :) ulotka mnie troszkę przerazila ale jak narazie czuje się dobrze :) zadnych objawów nie mam :)

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
a więc tak.trafilam dziś do lekarza z mega dobrymi opiniami.mily,konkretny,kulturalny,z dużą wiedza,z długim stażem,położnik,ginekolog.bardzo dobre opinie.facet zrobił mi USG.torbiel okazała się mniejsza niż ostatnia.za 2 tyg mam przyjść na USG kontrolne nie za 3miesiace nie za 5 nie za rok tylko za2 tyg!bo dużo zależy od cykli i warto to skontrolować i tyle.wreszcie myślenie że warto dmuchać na zimne bo ostatnio przez jednego konowała trafiłam na stół operacyjny bo tak zwlekał i nie chciał tego kontrolować.druga sprawa moje 23dniowe cykle.odrazu stwierdził że nawet jeśli są regularne to sa zbyt krótkie żeby występowała owulacja i trzeba się wziąć za nie.wydluzyc bo najlepiej żeby były co 28-32. poza tym mamy wiek 21 także po co się męczyć jak można się wspomóc farmakologicznie to jego cytat.nie czekać na cud tylko zaczac leczenie bo czasem wystarczy naprawdę niewiele żeby było ok. mam brać dalej duphaston bo nie przyznałam się że byłam u lekarza 3 tygodnie temu i że jestem z niego niezadowolona.do tego ovarin i jeszcze coś mi właśnie przepisze co sprzyja owulacjo.sex co 2;3 dni.nie codziennie:)no i powiedział że 2 miesiące działamy ustawiamy hormony robimy badania itd i damy rade.bedzie dobrze.to właśnie chciałam usłyszeć:)nadzieja wróciła:)

Napisane na T03 w aplikacji Forum BabyBoom
Jestem ciekawa czy tym lekiem na owulacje nie będzie właśnie clostilbegyt. Bardzo wielu lekarzy go przepisuje także może Twój lekarz właśnie go zaproponuje

Jejku jeden dzień nie zaglądałam na forum a tyle naskrobałyście :)
Witam nowe dziewczyny, w grupie raźniej ;)
@tola_tola super, że trafiłaś na tak dobrego lekarza
A u mnie zaczął się jakoś dziwnie ten cykl. W niedzielę miałam plamienie (ciemnobrązowa wydzielina), w poniedziałek normalnie w terminie dostałam @ tylko, że trwała tylko 2 dni. Krwawienie było normalne ani obfite ani skąpe. Wczoraj w 3dc po @ nie było już śladu a dziś znowu plamienie :/ Nie wiem co o tym myśleć, zaczęłam się martwić, że coś jest nie tak.
A nie miałas większych stresów w tym miesiącu? Ja miałam identyczne to samo po ślubie. Wiadomo stres związany z tym dniem był nie mały więc od tego też cos mi sie pokręciło wtedy z @

A nie miałas większych stresów w tym miesiącu? Ja miałam identyczne to samo po ślubie. Wiadomo stres związany z tym dniem był nie mały więc od tego też cos mi sie pokręciło wtedy z @

Nie, nie miałam żadnych stresów w tym miesiącu. Chyba, że to przez euthyrox,który biorę od 6 tygodni, ale poprzednia @ była normalna.

Nie, nie miałam żadnych stresów w tym miesiącu. Chyba, że to przez euthyrox,który biorę od 6 tygodni, ale poprzednia @ była normalna.
O a jak bierzesz euthyrox? Tzn jakie masz dawkowanie, pytam z ciekawości, bo ja od dwóch dni biorę. Jakaś różnica przed braniem euthyroxu a przy kuracji z nim?

Witam dziewczyny [emoji2]
U mnie brak humoru. Od jakiegoś czasu jakaś nerwowa , a właściwie od czasu gdy moja ciąża obumarła [emoji17][emoji22]
Wczoraj się zakończył okres a Ja nadal odczuwam bóle jajników a zwłaszcza lewy mnie kłuje. No chyba 8 dc to za szybko na płodne

Napisane na CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Z naszymi cyklami to nigdy nie wiadomo ja w ostatnia ciąże zeszłam właśnie w tych okolicach tzn ostatnie przytulanie było dokładnie 7 dc przy cyklach 28/29 (akurat wtedy mąż pracował za granica wiec nie było innych szans ) i jakie zdziwienie ;) a akurat ten cykl uznałam za stracony ;) Wiec nie ma co najlepiej działać co 2 dni

Ostatnia edycja:
O a jak bierzesz euthyrox? Tzn jakie masz dawkowanie, pytam z ciekawości, bo ja od dwóch dni biorę. Jakaś różnica przed braniem euthyroxu a przy kuracji z nim?
Mam euthyrox 50. Przez pierwsze 2 tygodnie miałam dawkowanie po pół tabletki, a później od poniedziałku do czwartku po pół a od piątku do niedzieli po całej. W przyszłym tygodniu idę na badania kontrolne i z wynikami później do endokrynologa i wtedy okaże się co dalej. Tsh przed rozpoczęciem kuracji miałam 4,76. A co do różnic to jakiś większych nie zauważyłam, może poza tym, że wcześniej często łapała mnie chrypka (podobno to jeden z objawów niedoczynności) a teraz coraz rzadziej się to zdarza.

Mam euthyrox 50. Przez pierwsze 2 tygodnie miałam dawkowanie po pół tabletki, a później od poniedziałku do czwartku po pół a od piątku do niedzieli po całej. W przyszłym tygodniu idę na badania kontrolne i z wynikami później do endokrynologa i wtedy okaże się co dalej. Tsh przed rozpoczęciem kuracji miałam 4,76. A co do różnic to jakiś większych nie zauważyłam, może poza tym, że wcześniej często łapała mnie chrypka (podobno to jeden z objawów niedoczynności) a teraz coraz rzadziej się to zdarza.
Ja mam te 25, i przez 7 dni pół tabletki a póżniej cala i tak przez miesiąc. Oby nam ten Euthyrox pomógł :)

Dobry wieczór dziewczyny[emoji4]ja już po aerobiku.po aerobiku wczorajszym miałam zakwasy to po dzisiejszym albo się polepszy albo się dobije[emoji23]
@tola_tola super taki lekarz[emoji4]ja jestem ciekawa jak moja się spisze jak przyjdę po konkrety[emoji53]
Dobrej nocy.ja już się kładę bo padam na pysk buzki[emoji11]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wchodzę sobie późna nocą poczytac bo spac nie mogę a tu prawdziwy wysyp JAK grzyby po deszczu hehe jutro nadrobie ...
Witam Nowa staraczke i zycze samych pozytywnych mysli i wiadomosci
@Migdalove super pomysl z ta tabelka wrzucaj ja chociaz raz w tygodniu :-) :-) :-)

Do góry