a więc tak.trafilam dziś do lekarza z mega dobrymi opiniami.mily,konkretny,kulturalny,z dużą wiedza,z długim stażem,położnik,ginekolog.bardzo dobre opinie.facet zrobił mi USG.torbiel okazała się mniejsza niż ostatnia.za 2 tyg mam przyjść na USG kontrolne nie za 3miesiace nie za 5 nie za rok tylko za2 tyg!bo dużo zależy od cykli i warto to skontrolować i tyle.wreszcie myślenie że warto dmuchać na zimne bo ostatnio przez jednego konowała trafiłam na stół operacyjny bo tak zwlekał i nie chciał tego kontrolować.druga sprawa moje 23dniowe cykle.odrazu stwierdził że nawet jeśli są regularne to sa zbyt krótkie żeby występowała owulacja i trzeba się wziąć za nie.wydluzyc bo najlepiej żeby były co 28-32. poza tym mamy wiek 21 także po co się męczyć jak można się wspomóc farmakologicznie to jego cytat.nie czekać na cud tylko zaczac leczenie bo czasem wystarczy naprawdę niewiele żeby było ok. mam brać dalej duphaston bo nie przyznałam się że byłam u lekarza 3 tygodnie temu i że jestem z niego niezadowolona.do tego ovarin i jeszcze coś mi właśnie przepisze co sprzyja owulacjo.sex co 2;3 dni.nie codziennie
no i powiedział że 2 miesiące działamy ustawiamy hormony robimy badania itd i damy rade.bedzie dobrze.to właśnie chciałam usłyszeć
nadzieja wróciła
Napisane na T03 w aplikacji Forum BabyBoom