reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2018

Witaj[emoji4]najważniejsze ze jesteś pod opieką lekarza.ja liczyłam na cud od 15 cykli ale wkoncu idę niech się mną zajmie[emoji4]
Napisz coś o sobie więcej.powodzenia

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
bardzo bardzo dobra decyzja.zeby się udać do lekarza.dzisiaj właśnie ja odwiedziłam nowego lekarza i odzyskałam nadzieję.

Napisane na T03 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No więc mam 23 lata i jestem na 4 roku studiów. Będzie to moje pierwsze dziecko :) jeśli się uda oczywiście. We wrześniu z mężem mieliśmy ślub kościelny a w zeszłym roku cywilny. I dopadł mnie instynkt macierzyński :)
@Migdalove poproszę o dopisanie mnie do tabelki : 23 lata, termin@ na 6.12, dzieci jeszcze nie mam.

A mam jeszcze pytanko korzystacie z aplikacji czy przez stronę ? Bo się zastanawiam czy warto zainstalować :)
ja zdecydowanie polecam aplikacje.jak piszecie coś nowego odrazu dostaje wiadomość:)dzięki czemu jestem na bieżąco:)

ja zdecydowanie polecam aplikacje.jak piszecie coś nowego odrazu dostaje wiadomość:)dzięki czemu jestem na bieżąco:)

A nie masz tak ,że powiadomienia przychodzą tylko wtedy kiedy używasz apki?

Napisane na CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

a więc tak.trafilam dziś do lekarza z mega dobrymi opiniami.mily,konkretny,kulturalny,z dużą wiedza,z długim stażem,położnik,ginekolog.bardzo dobre opinie.facet zrobił mi USG.torbiel okazała się mniejsza niż ostatnia.za 2 tyg mam przyjść na USG kontrolne nie za 3miesiace nie za 5 nie za rok tylko za2 tyg!bo dużo zależy od cykli i warto to skontrolować i tyle.wreszcie myślenie że warto dmuchać na zimne bo ostatnio przez jednego konowała trafiłam na stół operacyjny bo tak zwlekał i nie chciał tego kontrolować.druga sprawa moje 23dniowe cykle.odrazu stwierdził że nawet jeśli są regularne to sa zbyt krótkie żeby występowała owulacja i trzeba się wziąć za nie.wydluzyc bo najlepiej żeby były co 28-32. poza tym mamy wiek 21 także po co się męczyć jak można się wspomóc farmakologicznie to jego cytat.nie czekać na cud tylko zaczac leczenie bo czasem wystarczy naprawdę niewiele żeby było ok. mam brać dalej duphaston bo nie przyznałam się że byłam u lekarza 3 tygodnie temu i że jestem z niego niezadowolona.do tego ovarin i jeszcze coś mi właśnie przepisze co sprzyja owulacjo.sex co 2;3 dni.nie codziennie:)no i powiedział że 2 miesiące działamy ustawiamy hormony robimy badania itd i damy rade.bedzie dobrze.to właśnie chciałam usłyszeć:)nadzieja wróciła:)

a więc tak.trafilam dziś do lekarza z mega dobrymi opiniami.mily,konkretny,kulturalny,z dużą wiedza,z długim stażem,położnik,ginekolog.bardzo dobre opinie.facet zrobił mi USG.torbiel okazała się mniejsza niż ostatnia.za 2 tyg mam przyjść na USG kontrolne nie za 3miesiace nie za 5 nie za rok tylko za2 tyg!bo dużo zależy od cykli i warto to skontrolować i tyle.wreszcie myślenie że warto dmuchać na zimne bo ostatnio przez jednego konowała trafiłam na stół operacyjny bo tak zwlekał i nie chciał tego kontrolować.druga sprawa moje 23dniowe cykle.odrazu stwierdził że nawet jeśli są regularne to sa zbyt krótkie żeby występowała owulacja i trzeba się wziąć za nie.wydluzyc bo najlepiej żeby były co 28-32. poza tym mamy wiek 21 także po co się męczyć jak można się wspomóc farmakologicznie to jego cytat.nie czekać na cud tylko zaczac leczenie bo czasem wystarczy naprawdę niewiele żeby było ok. mam brać dalej duphaston bo nie przyznałam się że byłam u lekarza 3 tygodnie temu i że jestem z niego niezadowolona.do tego ovarin i jeszcze coś mi właśnie przepisze co sprzyja owulacjo.sex co 2;3 dni.nie codziennie:)no i powiedział że 2 miesiące działamy ustawiamy hormony robimy badania itd i damy rade.bedzie dobrze.to właśnie chciałam usłyszeć:)nadzieja wróciła:)

Brawo doktor takich potrzebujemy więcej [emoji4]
A Ty kobietko głowa do w styczniu będą dwie kreseczki i radość ogromna.

Brawo doktor takich potrzebujemy więcej [emoji4]
A Ty kobietko głowa do w styczniu będą dwie kreseczki i radość ogromna.

oczywiście że tak.nie ma innej opcji;)dostałam takiej energii że mogę góry przenosić.wreszcie ktoś konkretny:)

@tola_tola Mi Ovarin pomagał, cykl się regulował, tylko później nie chciałam się starać (było to rok temu) bo za dużo problemów było. Trafiłaś na super lekarza :)

reklama
Jejku jeden dzień nie zaglądałam na forum a tyle naskrobałyście :)
Witam nowe dziewczyny, w grupie raźniej ;)
@tola_tola super, że trafiłaś na tak dobrego lekarza
A u mnie zaczął się jakoś dziwnie ten cykl. W niedzielę miałam plamienie (ciemnobrązowa wydzielina), w poniedziałek normalnie w terminie dostałam @ tylko, że trwała tylko 2 dni. Krwawienie było normalne ani obfite ani skąpe. Wczoraj w 3dc po @ nie było już śladu a dziś znowu plamienie :/ Nie wiem co o tym myśleć, zaczęłam się martwić, że coś jest nie tak.

Do góry