reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2018

Hej dziewczyny! Serdecznie witam nowe staraczki. :) Ja już dawno po rozmowie o pracę, myślę, że wypadłam w miarę ok i wydaje mi się, że mam jakieś szanse pomimo braku doświadczenia. Muszę tylko wyrobić w miarę szybko książeczkę 'sanepidowską'. Jeszcze ginekologa muszę ogarnąć...

reklama
Dzięki dziewczyny. Facet od grzyba nie przyszedł!!!!!!!:no::no::angry: Jestem wściekła jak nie wiem. Dzwoniłam tam do nich,to mi powiedzieli,że mam zadzwonić jutro rano i oni na cito kogoś wyślą...a myśmy całą sypialnię dzisiaj przygotowali,no normalnie szlag mnie trafił, a P. klnie jak szewc co chwilę...
Aschlee kochana, ja cię pamiętam, i to nie tylko z tego wątku ;) Zgadza się,dobrze pamiętasz,też mieszkam w De, ale nie w kamienicy. Do tego wymieniali nam okna w zeszłym roku!!!! I facet,który przyszedł robić fotki tego grzyba powiedział,że to wręcz niemożliwe przy nowych oknach takie coś mieć.:no: I to tylko w sypialni, w całym mieszkaniu jest ok. Sypialnia przylega do łazienki i P. tak myśli,że musiała jakaś rura puścić i "zalewać" ściany,a że mieszkamy na parterze ,to "zbieramy" jakby wszystko od sąsiadów z góry. Czytałam o domowych sposobach pozbycia się grzyba,ale sama nie wiem...:/
A w temacie: czekam na 7.10, na @ lub jej brak. :D

Karotka pogon tych z Hausverwaltung to ich obowizek dzialac w takich sytuacjach szybko.Przciez tutaj dla nich takie zaniedbanie jest surowo karalne.Pamietam bo tak na mowil prawnik w sprwie tamtego mieszkania.To byla podstawa do wczesniejszego zerwania umowy najmu

Wspolczuje Wam tego problemu :(

A tak poza tematem urodzilysmy sie tego samego miesiaca i roku [emoji6][emoji16]
No i oczywiscie trzymam kciuki zeby @ wredna sie nie pojawila[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]

[emoji738]Nawet najslodsza czekolada nie jest tak slodka jak usmiech dziecka[emoji738]

Karotka pogon tych z Hausverwaltung to ich obowizek dzialac w takich sytuacjach szybko.Przciez tutaj dla nich takie zaniedbanie jest surowo karalne.Pamietam bo tak na mowil prawnik w sprwie tamtego mieszkania.To byla podstawa do wczesniejszego zerwania umowy najmu

Wspolczuje Wam tego problemu :(

A tak poza tematem urodzilysmy sie tego samego miesiaca i roku [emoji6][emoji16]
No i oczywiscie trzymam kciuki zeby @ wredna sie nie pojawila[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]

[emoji738]Nawet najslodsza czekolada nie jest tak slodka jak usmiech dziecka[emoji738]

Dzięki kochana.:) Tu już nawet nie chodzi o Hausverwaltung, bo oni mają podpisaną umowę z firmą,która zawsze przyjeżdża w sytuacjach typu zalania,naprawy,grzyby itp. Tylko,że na termin się czeka,niestety. A ja w zagrzybiałym pokoju śpię z 2-letnim dzieckiem. Grrr....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Coś wesołego? Mój 2-latek każe sobie od 20 minut włączać "Despacito". Zaraz zwariuję.:dry::dry::dry:

Aaa, no i jak data urodzenia podobna, to może jakieś bratnie dusze jesteśmy. ;) Mój syn ma urodziny 3 dni po mnie. :D Za to córka z września.

Ostatnia edycja:
Karotka mozliwe daty urodzeni podobne obie z Dojczlandii [emoji16]
U mnie jedna cora z maja a druga z lutego

Moja córka przyjechala z zielonej szkoły baaardzo zadowolona i polecam fryzurę warkoczyki. Sprawdzilo się. Spokojnie miesiąc dały radę.
Młody przedwczoraj miał w nocy gorączkę i nie poszedł do przedszkola ale już ok. Jakieś jednodniowe.
Dziś starszaki wycieczkę w góry.

Ja poleczyłam zęby na gotowo. Spokój.

mamunia86 takie pytanie, pewnie dość głupie.. :p Jak sobie radzisz z trójeczką dzieci? Czy jest duża różnica między 2, a 3? Chodzi mi ogólnie o logistykę i cały plan dnia. Ja wiem,że każdy to inaczej odczuwa,ale chciałabym poznać twoje zdanie w tym temacie. ;) Jak już mam mieć to trzecie, to fajnie zasięgnąć opinii kogoś doświadczonego. :D
Jestem dzisiaj niesamowicie nieprzytomna. :no: Młody mnie wyciągał z łóżka chyba z pół godziny. O 2 w nocy się obudziłam, obejrzałam ostatni odcinek "Gry o tron" ,poszłam do kuchni, P.też się obudził, zjedliśmy kanapki i w rezultacie usnęłam o 6:30. Jak się obudziłam była 8:15 i już się na siebie wściekałam,że młoda na basen się spóźni (w ramach lekcji oczywiście),ale na szczęście ten mój biedny chłop to ogarnął. :D Tak więc zadowolona poszłam spać dalej. No i pospałam. Do 10. Potem 2-letni stwór zaczął mnie budzić i już nie było zmiłuj. :p Ale o 13 mogę go powoli kłaść na drzemkę,więc jest dla mnie jakaś nadzieja.:-D:-D

Miedzy pierwszym a drugim dzieckiem jest różnicy rok. Początki kiepsoe ale jak wpadniesz w rytm już ok. Jak bliźniaki. Dobra organizacja to postawa. Nie ma idealnych rodziców, porad i...dzieci Zdrowy dystans i chwalenie samej siebie za sukcesy. Na gorsze dni przymykanie oczu i odpoczynek choć czasem wydaje się to irracjonalne bo wtedy trzeba wszytsko na już i na teraz. Nauczylam się z tym żyć, że ic nie musi być . Tylko może. Inaczej jako zona, matka, gospodyni i pracownik nic bym nie dawala z sobie a jedynie były by nerwy i stres.Pomiędzy nimi a najmłodszym jest kolejno 5 i 6 lat.
Teraz już są duzi: prawie 11, skonczone 9 i 4 latka. Już czas nastolatków u starszych nastaje...
Pamietaj! Co by się nie działo: jest moc!

reklama
Bardzo pozytywny wpis. :) Dziękuję. Swoją drogą zawsze miałam ogromny szacunek i podziw dla kobiet,które mają kilkoro dzieci. W dzisiejszych czasach popularny jest model rodziny 2 plus 2, jak ktoś ma więcej, to już się zaczynają głupie docinki o patologii i braku wiedzy o antykoncepcji. :/

Do góry