reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2018

Wydaje mi się, że powinnam w każdej fazie cyklu zrobić te badania. Być może w fazie lutealnej robi się sieczka z hormonami. Chyba pójdę w środę do ginekologa z tymi wynikami i poproszę go o dwa skierowania na jeszcze dwie fazy... Chociaż mówił, żeby przyjść dopiero po 3 miesiącach, ale ja bym jednak wolała mieć wszystko wiadome. Bo tak to czeka mnie wydanie bagatela 280zł na badnia. ;/

reklama
Migdalove, na pewno będziesz musiała obniżyć prolaktynę i dostaniesz leki. Możliwe, że przez to masz takie długie cykle...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny. U mnie starania na urlopie (u mamy). I przeziębienie... No zawsze coś. Mam nadzieję że mnie kompletnie nie rozłoży.
Daga, mówisz ovu 36 godzin po pozytywnym teście?
Wiecie co ja tez te testy wezmę z przymrużeniem oka. Potraktuje pozytyw za pewną nadzieję.. a reszta się okaże...

Ściskam Was ciepło!

Napisane na HTC One_E8 w aplikacji Forum BabyBoom

@monia36 - nie, niestety w tym cyklu z clo nie udało się. Miałam monitoring w 11 dc, były dwa pęcherzyki na dwóch jajnikach, z czego jeden większy. Potem w 28dc byłam na usg i okazało się, że owu nie było, cysta się zrobiła i brałam czopki na nią. Teraz dopiero biorę znowu clo i znowu będziemy próbować, ale tym razem dostanę ovitrelle [emoji4] może tym razem się uda. Za Ciebie trzymam kciuki, może zafasolkowałaś [emoji11]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

@Migdalove - dopytaj lekarza o to, czy masz robić powtórne badania lab. Szkoda kasy, gdyby nie trzeba było. Ja w zasadzie te badania, które i Ty robiłaś, miałam robić na samym początku cyklu, między 3-5 dc. Wyjątkiem był progesteron, który badałam dodatkowo w fazie lutealnej. Z lh i fsh to ich stosunek jest ważny, powinien chyba wynosić 1 (sprawdź na necie :)).

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Migdalove, a jakie masz objawy?
Zgadzam się z koleżanką, szkoda kasy na badania jeśli nie ma wskazania. Pojdz do lekarza i zobaczysz co powie. Rzuciłam okiem i tragedii nie ma na szczescie. Ta prolaktynka taka nie bardzo ale leki wlaczysz i ok bedzie.

Hej, ja dzisiaj zrobilam tsh, ft3 i ft4. Popoludniu beda wyniki, troche sie boje co zobacze ;)

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej laseczki!
Czy ktoras z Was bolal brzuch po Clo, ja obecnie 21 dc i od owulacji jak bol brzucha sie zaczal to boli caly czas takie lekkie i srednie bole jak przed @ i lekkie klucie w pachwinie?

82doe6ydi6gjrojp.png
Migdalove- jakie literowki ;) moja angielska klawiatura nie ma polskich znakow hi hi

Do góry