reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

Hej, dostałam dzisiaj w końcu @ o 10 rano i na wariata chcieliśmy pojechać na badania bo tak mi zalecił lekarz, ale niestety laboratorium gdzie na NFZ bym zrobiła badania już było zamknięte. Musieliśmy prywatnie więc 140zł poszło w kilka minut. No nic ale wolałam zrobić badania przed braniem antykoncepcji. Jutro odbieram wyniki.

reklama
Hej, dostałam dzisiaj w końcu @ o 10 rano i na wariata chcieliśmy pojechać na badania bo tak mi zalecił lekarz, ale niestety laboratorium gdzie na NFZ bym zrobiła badania już było zamknięte. Musieliśmy prywatnie więc 140zł poszło w kilka minut. No nic ale wolałam zrobić badania przed braniem antykoncepcji. Jutro odbieram wyniki.
A jakie badania robilas?

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Monia26, a prowadzisz gdzieś zapiski cyklu? Chętnie podglądne. Mój jest w podpisie.

monia26??? to chyba do mnie :-p ja prowadze tylko zapiski takie dla siebie na kartce z wykresu temperatur, ale to raczej do pokazywanie sie nie nadaje ;):D:p

82doe6ydi6gjrojp.png

Nie wiem czy wiecie ale te badania to z funduszu za darmo są tylko skierowanie trzeba. Kiedyś były płatne.
Tak są na NFZ, miałam skierowanie, ale okres dostałam po godzinie 10:00 dzisiaj, laboratorium już po tej godzinie nie pobiera krwi, konkretnie w tym dniu cyklu (czyli w pierwszym) musiałam zrobić te badania przed wzięciem pierwszej pigułki anty. Takie zalecenie lekarza.

Nie wiem czy wiecie ale te badania to z funduszu za darmo są tylko skierowanie trzeba. Kiedyś były płatne.
Wiem, wiem, ale ja ledwo czas znalazlam, zeby isc do ginekologa, a co dopiero czekac w kolejkach do "normalnego" lekarza...

reklama
Wiem, wiem, ale ja ledwo czas znalazlam, zeby isc do ginekologa, a co dopiero czekac w kolejkach do "normalnego" lekarza...

U mnie na przykład wizyta u ginekologa wygląda tak - wstaję o 5 rano, jadę na 6:00 żeby wbić się w kolejkę gdzie już jest sporo kobiet czekających aż otworzy rejestrację (ta wredna babka), otwiera rejestrację grubo po 7:00, 45 minut trwa zanim mnie akurat zarejestruje i wizytę mam gdzieś na 11... Kosmos. 5 godzin siedzenia w przychodni, bo kolejka jest wg tego jak stałyśmy do rejestracji, nie ma na godzinę, na numerek czy wywołanie przez lekarza, po prostu trzeba pilnować...

Do góry