reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2018

Mamunia86 - na nfz ?! [emoji44] Mi nikt nie mówił, że na nfz można [emoji37]zresztą, ja prawie nie korzystam z państwowej służby zdrowia, więc przyzwyczaiłam się, że stówka za stówką leci :/

Mój lekarz rodzinny wszystkich uznaje za zdrowych, ale symulujących albo zbytnio przejmujących się pierdołami i prawie nic nie zleca :/

Migdalove - dla mnie kosmos! U mnie nawet na nfz do niektórych lekarzy można zarejestrować się przez neta, a w najgorszym razie telefonicznie, na godzinę... Współczuję tego czekania :(

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja czekam max dzień, dwa, ewentualnie skierowanie mam wypisane dużo wcześniej i idę prosto na badania. Mi takie skierowania wystawia rodzinny. Oczywiscie, że na fundusz okolo 2 lat są refundowane czy jakoś tak, wcześniej pelnoplatne. Mi napisal papierek endokrynolog jakie leki zazywam6i jakie zalecenia i wg tego mi wypisje skierowania na badania i recepty. Tak samo mamy u synów zaświadczenie o chorobie i rodzinny wypisuje.

Do ginekologa chodzę prywatnie. U nas na fundusz bardzo dlugo się czeka. Z pół roku na bank. Jak już się człowiek dostanie to potem terminy fajne ale lekarze tacy sobie...

Mamunia86 - na nfz ?! [emoji44] Mi nikt nie mówił, że na nfz można [emoji37]zresztą, ja prawie nie korzystam z państwowej służby zdrowia, więc przyzwyczaiłam się, że stówka za stówką leci :/

Mój lekarz rodzinny wszystkich uznaje za zdrowych, ale symulujących albo zbytnio przejmujących się pierdołami i prawie nic nie zleca :/

Migdalove - dla mnie kosmos! U mnie nawet na nfz do niektórych lekarzy można zarejestrować się przez neta, a w najgorszym razie telefonicznie, na godzinę... Współczuję tego czekania :(

U mnie lekarz rodzinny to tam daje tylko skierowanie do endokrynologa, ale ten endokrynolog nieciekawy. Tutaj gdzie teraz mieszkam to nawet nie wiem do jakiego rodzinnego się wybrać jak coś. Tu na wsi jest ośrodek ale raczej tzw umierania :D Całe szczęście, że dostałam się do raczej dobrego ginekologa, tak bynajmniej się zapowiada. ;)

Ogólnie moja @ teraz jest strasznie skąpa aż dziwne... A brzuch niemiłosiernie boli...

Hej laseczki!
Czy ktoras z Was bolal brzuch po Clo, ja obecnie 21 dc i od owulacji jak bol brzucha sie zaczal to boli caly czas takie lekkie i srednie bole jak przed @ i lekkie klucie w pachwinie?

82doe6ydi6gjrojp.png

Widocznie to zależy od przychodni. U nas jeśli mają natłok ludzi w sezonie to nawet nie ma wizyty jak tylko po recepty-zostawia się karteczkę w recepcji rano a na wieczór lun drugi dzień ma się gotowa. Szkoda, że tak macie, to naprawdę duużo ułatwienie.

Monia36, mnie nawet bez clo boli brzuch tak właśnie. Kłucie rzadko ale nie zdarza. Mówisz, że bazgrolisz sama dla siebie :biggrin2: Ja dla córki prowadzę ładniutko, drukuje i daje do koszulek. Z tych kilku lat trochę tego jest :errr: Wszystkie cykle w których poczęły się dzieci mam u introligatora za laminowane na pamiątkę ale ja to zboczona na tle pamiątek wszelkiej maści sentymentaliów jestem...pierwsze kaftaniki, koszulka z porodu, opaski na rączkach, pierwsze obcięte loczki itp..no wszystko mam schowane. Po co nie wiem ale lubię pomacać i schować. potem im to mam zamiar podarować w prezencie.
Twoja dziecko rocznik 2007 czy 2008?

Powoli się pakuję na wyjazd.

@monia36 - jestem po pierwszym pełnym już cyklu z clo i mnie i jakby macica i jajniki bolały i zdarzało się kłucie... Masz monitoring robiony?

Widocznie to zależy od przychodni. U nas jeśli mają natłok ludzi w sezonie to nawet nie ma wizyty jak tylko po recepty-zostawia się karteczkę w recepcji rano a na wieczór lun drugi dzień ma się gotowa. Szkoda, że tak macie, to naprawdę duużo ułatwienie.

Monia36, mnie nawet bez clo boli brzuch tak właśnie. Kłucie rzadko ale nie zdarza. Mówisz, że bazgrolisz sama dla siebie :biggrin2: Ja dla córki prowadzę ładniutko, drukuje i daje do koszulek. Z tych kilku lat trochę tego jest :errr: Wszystkie cykle w których poczęły się dzieci mam u introligatora za laminowane na pamiątkę ale ja to zboczona na tle pamiątek wszelkiej maści sentymentaliów jestem...pierwsze kaftaniki, koszulka z porodu, opaski na rączkach, pierwsze obcięte loczki itp..no wszystko mam schowane. Po co nie wiem ale lubię pomacać i schować. potem im to mam zamiar podarować w prezencie.
Twoja dziecko rocznik 2007 czy 2008?

Powoli się pakuję na wyjazd.

Mamunia86- a mnie brzuch zawsze tylko bolal okolo2 dni na owulke i potem jak sie @ zaczela pomiedzy nigdy, dlatego sie zastanawiam czy to po Clo czy moze cos tam sie zadzialo ;). Co do bazgrolek to prowadze tak dla siebie w pierwszej ciazy wogole nic nie robilam bo zaszlam od razu w pierwszym cyklu a teraz tempke mierze i tak np. ten cykl pierwsza faza okolo 35,8, druga na owulke skoczylo do 36,6a teraz juz trzeci dzien mam 36,8, wyglada mi troche na 3 wzrost tempki ale slaby wiec nie wiem ;(.Co do pamiatek to tez chowam wszystkie twoje wyzej wymienione i jeszcze pierwszy zabek wszystko oprocz cyklu hi hi.
A moj Szymus urodzil sie 13/8/2007 ;) i od wtedy 13 przestala byc dla mnie pechowa :)
Pozdrawiam Cie :)

@monia36 - jestem po pierwszym pełnym już cyklu z clo i mnie i jakby macica i jajniki bolały i zdarzało się kłucie... Masz monitoring robiony?

Witaj kochana!
Tak mialam teraz pierwszy raz monitoring bo pierwszy raz z Clo i owulke mialam niby okolo17-18 lipca i od tego czasu caly czas czuje lekki bol brzucha czasem bardzo nisko i klucie w jajniku gdzie owulka byla,a ty zaciazylas? bo tu co chwile ktoras pisze ze w 2 kreseczki,ze ciezko mi sie polapac ktora :biggrin2:

reklama
Hej Wam! :) Dostałam wczoraj wyniki, niektóre w górnej granicy normy. Podsyłam wam skan wyników. Dodam, że badania były robione w fazie folikularnej.
wyniki.jpeg

Załączniki

• wyniki.jpeg
    wyniki.jpeg
    273,6 KB · Wyświetleń: 381
Do góry