reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

U dziadka jest tak zaawansowany rak, że nie będą w niego ingerować żadnym zabiegiem. On już wiekowy, bo ma 84 lata. Mieszka sam, radzi sobie super, zawsze coś sobie ugotuje, kocha swoje kurki i ogródek. Na motorze jeszcze jeździ. Ale teraz jak tu żyć z taką świadomością :(

Syn pcha mi się na schody :/ A barierek nie chcę montować u teściów, bo już ich córka chciała, to nie pozwolili. Wolę nie decydować w ich mieszkaniu, jak sami zaproponują to ok.

Stokrotenko to na monitoring się udaj, gin dokładnie Ci powie kiedy owu i pokaże Ci jajeczko ;)

Kinga pogoda śliczna, pochodzilismy z synem, on jak zwykle zasnął, ja też już prawie na stojąco xd Dokąd nad morze się wybieracie?

Adika taka jest prawda że lekarze nie ruszają właściwie osób starszych +60... zaleczaja jedynie. Czasem mam wrażenie żeby wpływ na konto lub program wynagrodzenia za promocję / wydawanie recept na konkretny lek są ważniejsze niż pacjent [emoji20] żeby dziadek żył i żył [emoji110][emoji110]

Monitoring chyba jest płatny. Nie stać mnie na takie badania po prostu [emoji52]
Pójdę akurat w 16dc to może zrobi od reki jak będzie miał usg [emoji12] no zobaczymy. .. powiem ze próbujemy juz od roku i nic nie pyka, że są testy owulacyjne i tez nic nie widzę a do szpitala na badania nie mogę się dostać juz rok.. [emoji52]

Pije szampana ! A co ! Za ciężki tydzień[emoji51][emoji51] i moja marna podwyżkę na koncie, która dotarła po 6 miesiącach na konto [emoji23]

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

reklama
Adika a nie ma innych barierek mniej inwazyjnych ? Zawsze mnie dziwiło ze ludzie cenią sobie wygląd bardziej niż bezpieczeństwo.
Chyba ze to jakieś stare ekstra odnowione schody.... [emoji20]

Aschle aż nie wiem co powiedzieć o chorobie malutkiej. Mam nadzieje i bardzo wierzę w to że nie będzie zabiegu by malutka nie musiała cierpieć. A po porodzie od razu to było wykryte ? Wiedziałas w ciąży ? [emoji45]

Zapytaj teściów o tą barierkę, przecież ewentualnie powiedzą, że nie i po problemie. A jest szansa, że powiedzą tak. Dwie możliwości są: tak lub nie.

Stokrotenko kochana tego nie da sie wykryc w ciazy.Mala sie urodzila bylo ok a od ok 3 miesiaca zycia zacual sie ten problem i tak sie meczymy do dzis.Ona jak juz widzi tubke z mascia to wpada w szal :(

Andzelika no jest niby wiele ksiazek z dietami antynowotworowymi ale szczerze moj dziadzia stosowal wiele tych diet i zadna nie przyniosla efektu.
Nie chce sobie nawet przypominac ile biedny sie nameczyl szczegolnie juz pod koniec...bolal go doslownie lazdy dotyk ;( ehhhh nie powinno byc wogole takich chorob.

Wszystko tak na prawde zalezy od wieku pacjenta,stadium zaawansowania nowotworu i jego budowy,tego czy sa przerzuty czy jest on operacyjny czy nie no i od umiejscowienia :/

Stokrotenko kochana tego nie da sie wykryc w ciazy.Mala sie urodzila bylo ok a od ok 3 miesiaca zycia zacual sie ten problem i tak sie meczymy do dzis.Ona jak juz widzi tubke z mascia to wpada w szal :(

Andzelika no jest niby wiele ksiazek z dietami antynowotworowymi ale szczerze moj dziadzia stosowal wiele tych diet i zadna nie przyniosla efektu.
Nie chce sobie nawet przypominac ile biedny sie nameczyl szczegolnie juz pod koniec...bolal go doslownie lazdy dotyk ;( ehhhh nie powinno byc wogole takich chorob.

Wszystko tak na prawde zalezy od wieku pacjenta,stadium zaawansowania nowotworu i jego budowy,tego czy sa przerzuty czy jest on operacyjny czy nie no i od umiejscowienia :/

To juz domyslam sie co z ciocia bedzie:( boona ma 64 lata, jest po przeszczepie nerki, po udarze itd itd. Cale zycie cos bylo. Ja pierdziu, wiecej w tym zyciu bolu jak radosci :(

Kochana ja wiem ze teraz jest Ci strasznie ciezko ale trzeba myslec pozytywnie.Sciskam Cie najmocniej jak potrafie [emoji182][emoji182][emoji182] mam nadzieje ze i dziadzius i ciocia beda zyli jeszcze dlugo

reklama
Dzięki dziewczyny :* Mam nadzieję, że nic go nie będzie bolało jak do tej pory i spokojnie dożyje jeszcze pięknego wieku. Ważne w tej chorobie jest podejście, dobre nastawienie. Na pewno łatwo tak sobie pisać, póki się tego nie doswiadczy, ale wydaje mi się, że poddanie się w tej sytuacji przyspieszy śmierć. Muszę z mamą pogadać jak on to wszystko przyjął i jak się zapatruje na przyszłość po dzisiejszej wizycie, bo tak to tylko wyrywkowo z tatą rozmawiałam.

Kinga to pięknej pogody życzę :) My jeździmy latem częściej do wiosek typu Stegna, Jantar i to tylko na parę godzin z racji odległości.
Kacperek się wymeczyl dziś chyba :) U nas przed spaniem jeszcze szaleństwo było i się przewrócił, poplakal i dopiero zasnął, ale coś w podobie godziny Twojej córki ;)

Barierka mogłaby być dla 2 wnuków i zgody nie było. Liczę, że niedługo jednak się wyprowadzimy i nie będzie to konieczne.

Stokrotenko no właśnie ja nie wiem jak to cenowo wygląda :( A na nfz nie robią?

U mnie 14 dc, jajnik wyraźnie daje o sobie znać. A myślałam, że długo się tego bólu nie doczekam.

No nic to, zamykam oczy i zasypiam w mig ;)

Do góry