reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania 2018

Witam się z wami! [emoji813] Piszecie o chodzeniu ze swoim mężczyzną do ginekologa. Mój z chęcią ze mną idzie aczkolwiek jeszcze nigdy nie był ze mną w gabinecie, bo póki co nie było po co.
Co do teściowych, już tutaj pisałam co nieco o mojej... Na szczęście mieszka 400km dalej do tego nie odzywamy się do niej. Wczoraj tylko wydzwaniała bo list przyszedł do mojego narzeczonego, przecież musi się zapytać co z nim zrobić, chociaż dobrze wie, że jak ktoś nie mieszka pod danym adresem to odnosi się na pocztę lub nie przyjmuje takiego listu... Mój wkurzony bo nie chce jej znać.

reklama
Mala_Mi, jesli chodzi o endokrynologa w Gdyni to dr Andrzej Zapała. Jest fantastycznym specjalistą, wszystko wytłumaczy, i nie ma pytania na które nie chciałby odpowiedzieć :). Ja chodzę do niego w ramach pakietu Medicover, ale z tego co wiem to prywatnie też przyjmuje w Gdyni :).

U mnie 25dc i 15dpo. Nie ma szans raczej na pozytywny test chociaż wszystko za to bym oddała. Chyba że ja nie miałam w 10dc owulacji tylko może w 12... No nic. Czekamy do 10 stycznia, wtedy będzie 28dc.

My z tesciowa nie mamy problemu, bo.mieszka 300 km od nas :D jezdzimy do nich 2-3 razy.w roku na weekend, wiec zlego slowa powiedziec nie moge. Wlasnie za miesiac sie wybieramy.

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

"Dobry psycholog potrafi pomóc innym, ale nie sobie", "Szewc bez butów chodzi."
A dokładnie jesteś terapeutą czego? Bo też macie chyba różne specjallzacje?
Dokladnie jestem terapeuta zajeciowym i terapeuta ręki. Rehabilituje ludzi psychicznie, fizycznie i społecznie

Link do: STARACZKI 2017-na pw podaj:nick,imię,wiek,cykl,data.ost@,data.testu
qb3cj44j6cg72hqh.png

Witam dziewczyny pytanie z innej półki do Osób które mają małe dzieci ponad rocznego wybieramy się z mężem nad moze kwiecień maj między innymi żebym ja po wdychala jodu czy któraś z was była tak daleko z malym jeśli tak jak mu czas zapewniliscie?bo to różnie jest wierci się w foteliku nie usiedzi spokojnie nawet godz chyba że spi

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Problemy z teściową znam. Ja wszystko robiłam źle z synkiem w jej mniemaniu. Źle go ubieralam itd. Co mały zaplakal latala na górę bo chyba myślała że mu krzywdę robię. Pewnego dnia zrobiłam jej awanturę i się skończyło.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Moja probowala i czasami nadal probuje nas uszczesliwiac na sile ale na szczescie moj maz stoi za mna murem i nie pozwala jej wchodzi sobie na glowe. Gdy cos mu lub mi nie pasuje to on jej mowi wprost, taki sam uklad mamy w stoaunku do mojej mamy jesli jemu lub mi cos noe pasuje mowie jej wprost, on zalatwia sprawe ze swoja ja ze swoja i jest naprawde dobrze

qb3cj44j6cg72hqh.png

zazdroszczę! chociaż sama mam fajnych teściów (ale tylko na odległość), jakbyśmy mieszkali tak blisko jak Wy, to wtrącaliby się we wszystko
@kobieta90 jestem trochę w szoku, jak można po ślubie żyć na dwa domy? rozumiem, że kochasz męża i musisz to jakoś przezwyciężyć, może jak pojawią się dzieci, to poczuje się bardziej związany z Tobą niż z matką? dla mnie warunkiem mojej zgody na nasze zaręczyny była pewność że ta nasza nowa rodzina jest odtąd najważniejszy, i mój mąż tak też sam powiedział swojej matce gdy zaczęła go stawiać w różnych niezręcznych sytuacjach - od teraz moja narzeczona jest najważniejszą kobietą w moim życiu, ale on jest bardzo stanowczy i uparty i nie znosi jak mu mama próbuje dyktować co ma robić, chociaż wciąż go uczę stawiania granic rodzicom - zwłaszcza ojcu, bo jemu to nie umie odmawiać :oo2: ale ten na szczęście nie wtrąca się do pierdół, i często swoje wywody kwituje: "i tak zrobicie jak zechcecie, prawda? ja się naprodukuje, Wy pokiwacie głowami i zrobicie po swojemu"
i ma rację :-) :)
Mój teść nie żyje, nawet Go nie znam, mój Mąż też Go nie zna. Teść zmarł gdy teściowa była na początku ciąży. Sama ich wychowywała, z pomocą swojej matki, która z nią mieszka. Może to ma wpływ...

U mnie 25dc i 15dpo. Nie ma szans raczej na pozytywny test chociaż wszystko za to bym oddała. Chyba że ja nie miałam w 10dc owulacji tylko może w 12... No nic. Czekamy do 10 stycznia, wtedy będzie 28dc.
Tez czekam do 10 może później pod koniec stycznia kolo 27 wtedy test robiłam przy pierwszym ale to był grudzień 2016

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A co myślicie o obecności męża przy porodzie?
Moj maz byl ze mną od poczatku do konca.. trzymal mnie za rękę, kolysal pomagal kucac.. po porodzie pomagal mi kompac sie .. ja mialam komplikacje bo miesiac po nadal mnie bolalo krocze okazalo sie ze mam w srodku gigantyczny ropień. Pomagal mi siadac w miske z azulanem, psiukal rane pod prysznicem...

Bdyby go nie bylo przy mnie przy porodzie to balabym się, a tak czulam sie bezpiecznie, ale on chcial. Uwazam ze jezeli partner nie chce to nie owinnosie go zmuszac ale ppowinien byc ktos, mama , tesciowa, siotra przyjaciolka.. kto kolwiek

qb3cj44j6cg72hqh.png

Do góry