reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2018

twierdzi ze przeczytal cos w necie i ogolnie myslał ze to pomaga. i napewno sie szybko uda. ale juz nie poczytał o tym. a gdy odkryłam ze to robi to zapomniał ze po takich kuracjach bierze sie odblok. moj maz cwiczy dla siebie ale jednak. dodatkowo szprycował sie przed treningówkami które tez źle wpływają. odkryłam to w marcu w polowe i od tego czasu nic nie brał dopiero po badaniu nasienia poradził sie kolegi i trafił do lekarza który zalecił mu odblok. na poczatku grudnia zrobił ponownie badanie i cos sie pojawiła ale to kropeleczka w morzu.
To życzę aby wszystko wróciło do normy jak najszybciej, bo tu niestety potrzebny jest czas. Kup mu jakiś suplement, mój brał FertilMan. Może coś pomoże, na pewno nie zaszkodzi.

reklama
w miedzy czasie ja tez miałam problemy bo okazało sie ze mam polip i to mnie zdołowało myslałam ze to wszystko moja wina. po zabiegu bylam pełna nadziei az do czasu badania męża.

po ostatnim badaniu meza byliśmy u gina. ten nastraszył na ze to koniec szans nie ma on watpi ogolnie to fatalnie zle. żadne leki żadne suplementy diety nic raczej itp zeby lepiej myslec o in vitro bo raszta to wyciaganie kasy. on nam zyczy dobrze wierzy ze bedzie dobrze ale watpi bo to niedobrze
chciało sie wieszać

ale tydzień później moj był u adrologa który nas podniósł i powiedział ze powinno byc dobrze. trzeba czakac. za 3 m czyli w marcu zrobic badanie i zobaczymy co dalej. trwierdzi ze z kazdym dniem zwieksza sie liczba plemników i byc moze bede juz w ciaży lub szanse beda wieksze a jak nie to po badaniu zaprasza i zobaczymy jak bedzie.

ogólnie niewiem nic :p ;(

Aaa w sensie ze nie staramy sie ale tez nie zabezpieczamy i co bedzie to bedzie? Zawsze to lepsze wyjscie niz zawieszenie staran na dwa lata.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Aniołek [*] 10.12.2017 8t3d
No właśnie o to chodzi :yes:

@EklerkaDaria, @Elodia dziękuję!
...musiałam się z tej tabelki wypisać bo jakoś nie mogłam tam kwitnąć i to na pierwszym miejscu :oo: takie dziwne uczucie.
@Elodia może być i tak. W każdym razie nie musisz czekać :rofl: możesz zaciążać ..bo jeszcze Cię przegonię :szok::laugh2:.

@nicola27 :errr: wow, no to numer Ci mężul wyciął... takie trochę nierozsądne ale dobrze, że działacie i jest szansa jakaś.
Nie szkodzi sobie tym ogólne na zdrowiu? Szkoda chłopa...

obecnie ćwiczy bez wspomagaczy zagroziłam rozwodem :p to szkodzi tez na serce. ogolnei ma prowadzic zdrowy tryb zycia plus witaminy i zdrowie jedzenie

@mamunia86 no chyba ze za te dwa latka równo zaczniemy [emoji4] patrz byłabyś moją parką może jakbysmy rowno szly. Zawsze mozna sobie to tak tlumaczyc ze my bedziemy czuc pierwsze ruchy a niektore dziewczyny juz nie beda chcialy miec wiecej dzieci i nam zazdroscic beda, ha!

f2wlk6nllyt56xuu.png

w miedzy czasie ja tez miałam problemy bo okazało sie ze mam polip i to mnie zdołowało myslałam ze to wszystko moja wina. po zabiegu bylam pełna nadziei az do czasu badania męża.

po ostatnim badaniu meza byliśmy u gina. ten nastraszył na ze to koniec szans nie ma on watpi ogolnie to fatalnie zle. żadne leki żadne suplementy diety nic raczej itp zeby lepiej myslec o in vitro bo raszta to wyciaganie kasy. on nam zyczy dobrze wierzy ze bedzie dobrze ale watpi bo to niedobrze
chciało sie wieszać
ale tydzień później moj był u adrologa który nas podniósł i powiedział ze powinno byc dobrze. trzeba czakac. za 3 m czyli w marcu zrobic badanie i zobaczymy co dalej. trwierdzi ze z kazdym dniem zwieksza sie liczba plemników i byc moze bede juz w ciaży lub szanse beda wieksze a jak nie to po badaniu zaprasza i zobaczymy jak bedzie.

ogólnie niewiem nic :p ;(
To jest nadzieja i to najważniejsze, a niektórzy lekarze to szkoda gadać... Trochę cierpliwości i będzie dobrze!

Mój kochany mąż chciał nam pomóc w zajściu i brał testosteron o czym nie wiedziałam. robił to podobno przez 2 miesiace az go przyłapałam. przestał ale sa tego konsekwencje. we wrześniu gin wyslał mojego na badanie i dupa wyniki było 00000 na wszystko

Troche mam inne doświadczenia z braniem testosteronu. Moj narzeczony tez bral i wlasnie wtedy nam sie udalo ale niestety poronilam z wlasnej glupoty...

@Elodia, jestem pełna optymizmu, życie jest tak przewrotne, że nie wiadomo co się może zdarzyć i wcale do tego 2020 nie będzie trzeba czekać, a może jak mnie wyprzedzisz jednak to zapragniesz dziecko rok po roku jak ja miałam i wtedy sobie obie ciążowanko zafundujemy.

reklama
@mamunia86 my rozważamy opcję żeby starac sie w maju i czerwcu a jak sie nie uda to zawieaic starania do czasu dostania dalszej umowy. Bo jakbym zaszla w majowym cyklu to termin bym miala na luty i jeszcze bym zdazyla na miesiac wrocic do pracy a jak w czerwcu to w marcu i calutki macoerzynski by byl objety umową. Tak ze sporo mozliwosci mam do rozważenia

f2wlk6nllyt56xuu.png

Do góry