reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2018

@StarAnia ja do tej pory do figury sprzed ciąży nie wróciłam. Po drugiej biorę się ostro za siebie. Już nie jeden a dwa razy w tygodniu ostry trening jumpfitness

ckaiyx8d63pd6voi.png
Tyś taka chudzinka, że nie chce wiedzieć jak wyglądałaś przed ciążą ;p

reklama
Mam zdjęcia przed ciąży ale to z sesji bieliźnianej jak się w fotomodelimg bawiłam to wrzucać nie będę [emoji23] miałam mieć pamiątkę a kurde płakać mi się chce... I zdaje sobie z tego sprawę że niestety nigdy do takiej figury nie wrócę. Fakt faktem byłam za chuda ale o tak mi tęskno [emoji24]

ckaiyx8d63pd6voi.png

@StarAnia piękne kreski. [emoji7]

Ja zaraz do teściowej na obiad, wczoraj mieliśmy dwie Wigilie, marzy mi się już ten ogromny dom i wtedy cała rodzina mogłaby przyjeżdżać na jedną wielką Wigilię.
Siedzę i tłukę pazury ślubne. Nienawidzę sama sobie robić, ale jedna ręka już za mną :)

Cyce zaczynają boleć i zrobiły się pełniejsze
Bo miałam stanik koronkowy w którym cyce mi wisiały a teraz już nie wisza:D
1514205080-fee88d714d628949-aaaaaa.jpeg

ckaiyx8d63pd6voi.png
Pięknee!!! Tez nie lubię sama sobie robic. Wolę komus. Czyli objawy ciążowe się pojawiają :)

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

Czesc dziewczyny. Wigilia minela mi spokojnie, dostalam moje ulubionw zabawki - 2xpuzzle 4000 elementów no i oczywiscie bielizne i perfumy :-)
A teraz pije po obiadku u babci M pierwszy raz od kilku miesięcy lampke wina. Ale mi sie wesolo w glowie kręci hehe.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Aniołek [*] 10.12.2017 8t3d

Dziewczyny pisałyście kiedyś o testach owu które wychodzą pozytywne w ciąży.
Tak z ciekawości Wam pisze.
Jak wiedziałam już że jestem w ciąży zrobiłam test owulacyjny (zostały mi te tanie z allegro które podczas owulacji nigdy pozytywne mi nie wyszły). W okresie kiedy powinnam dostać okres bez ciąży nawet nie miałam cień cienia kreski, a wtedy wyszła bardzo jasna- no ale przecież dalej test wyszedł negatywy.
Właśnie poszłam sikać i siknelam na ostatni owulacyjny test. Bo po co ma leżeć [emoji23] wyszedł pozytywny. Kreska testowa wyszła ciemna od razu zanim pojawiła się kontrolna. Nie trzeba było czekać tych 5-10 min. Nawet kreska testową mocniejsza od kontrolnej. W poniedziałek miałam dostać okres więc jest tydzień po terminie @.
Oczywiście pisze czysto tak informatycznie bo nie raz to kogoś zastanawia :) zostajemy nadal przy tym oczywiście że testy owu są do owu a ciążowe do ciąży [emoji23]
A dlaczego testu owu mogą, a nie muszą wykrywać ciążę?
Wyczytałam gdzieś w necie że bhcg jest bardzo podobny do lh i dlatego testy owu mogą mylić jeden hormon z drugim.
1514228939-87d4b76b153d1979-aaaaaa.jpeg

ckaiyx8d63pd6voi.png

Dziewczyny pisałyście kiedyś o testach owu które wychodzą pozytywne w ciąży.
Tak z ciekawości Wam pisze.
Jak wiedziałam już że jestem w ciąży zrobiłam test owulacyjny (zostały mi te tanie z allegro które podczas owulacji nigdy pozytywne mi nie wyszły). W okresie kiedy powinnam dostać okres bez ciąży nawet nie miałam cień cienia kreski, a wtedy wyszła bardzo jasna- no ale przecież dalej test wyszedł negatywy.
Właśnie poszłam sikać i siknelam na ostatni owulacyjny test. Bo po co ma leżeć [emoji23] wyszedł pozytywny. Kreska testowa wyszła ciemna od razu zanim pojawiła się kontrolna. Nie trzeba było czekać tych 5-10 min. Nawet kreska testową mocniejsza od kontrolnej. W poniedziałek miałam dostać okres więc jest tydzień po terminie @.
Oczywiście pisze czysto tak informatycznie bo nie raz to kogoś zastanawia :) zostajemy nadal przy tym oczywiście że testy owu są do owu a ciążowe do ciąży [emoji23]
A dlaczego testu owu mogą, a nie muszą wykrywać ciążę?
Wyczytałam gdzieś w necie że bhcg jest bardzo podobny do lh i dlatego testy owu mogą mylić jeden hormon z drugim.
1514228939-87d4b76b153d1979-aaaaaa.jpeg

ckaiyx8d63pd6voi.png
Owulacja w pierwszym trymestrze jest mozliwa i zdarza sie. Istnieje rowniez mozliwosc ponownwgo zaplodnienia, nazywa sie to nadplodnienie. Jest wtedy szansa na bliznieta. Pisalam o tym prace, wiec wiem, ze to nie zabobon.

Hej Kochane ale się za Wami stęskniłam :)
@Migdalove u nas Wigilia zawsze późno.. ok. 19:00, czasem po.

Jestem zadowolona, ze jutro już ostatni dzień świąt :p Mo ile to można się objadac xd
Z 2 kg mi chyba dojdzie :D
Ja też zadowolona jestem z prezentow :) Ale tak szczerze, to mało magiczne były dla mnie te święta. Z roku na rok jest coraz gorzej. Może to przez to, że taka szarowka i chlapa. Szkoda, ze nie ma śniegu :(

Za najbliższe tesujące trzymam mocno kciuki. Niech pokażą się dwie kreski :)

Teraz będziemy żyć sylwkiem ;) Jakie plany?

reklama
Czytalam, ze najwiecej dzieci rodzi sie we wrzesniu. Tak, ze do dziela moje drogie :)
Też to czytałam. :) Magiczny czas świąt chyba coś daje w takim razie. :)

Hej Kochane ale się za Wami stęskniłam :)
@Migdalove u nas Wigilia zawsze późno.. ok. 19:00, czasem po.

Jestem zadowolona, ze jutro już ostatni dzień świąt :p Mo ile to można się objadac xd
Z 2 kg mi chyba dojdzie :D
Ja też zadowolona jestem z prezentow :) Ale tak szczerze, to mało magiczne były dla mnie te święta. Z roku na rok jest coraz gorzej. Może to przez to, że taka szarowka i chlapa. Szkoda, ze nie ma śniegu :(

Za najbliższe tesujące trzymam mocno kciuki. Niech pokażą się dwie kreski :)

Teraz będziemy żyć sylwkiem ;) Jakie plany?
U nas za to wcześnie była w tym roku, a zwykle też koło 19 była.

Ja to się doczekać nowego roku nie mogę! Ten był już męczący. U nas sylwester raczej z dziecięcym szampanem, mój nie lubi szampana, i ogólnie nie chce pić bo jak ostatnio browarki go poskładały tak już chyba przez najbliższy rok nic nie wypije. :D Powiem Wam szczerze, że nie lubię sylwestra. Lubiłabym gdyby pirotechnika była by zakazana dla zwykłych ludzi, i jakby tylko zawodowcy się tym zajmowali w jednym miejscu we wsi czy w dzielnicy miasta. A tak to dookoła huk, gorzej niż burza, większość i tak nic ładnego. Zawsze mi szkoda zwierząt. U nas w domu to jest jedno wielkie wycie, miauczenie, przeraźliwe szczekanie i takiego mamy zawsze sylwestra dzięki sąsiadom. Także nie czekam z niecierpliwością na sylwestra jak właśnie na nowy rok. ;)

Do góry