reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

@StarAnia ja do tej pory do figury sprzed ciąży nie wróciłam. Po drugiej biorę się ostro za siebie. Już nie jeden a dwa razy w tygodniu ostry trening jumpfitness

ckaiyx8d63pd6voi.png
Tyś taka chudzinka, że nie chce wiedzieć jak wyglądałaś przed ciążą ;p

reklama
Mam zdjęcia przed ciąży ale to z sesji bieliźnianej jak się w fotomodelimg bawiłam to wrzucać nie będę [emoji23] miałam mieć pamiątkę a kurde płakać mi się chce... I zdaje sobie z tego sprawę że niestety nigdy do takiej figury nie wrócę. Fakt faktem byłam za chuda ale o tak mi tęskno [emoji24]

ckaiyx8d63pd6voi.png

@StarAnia piękne kreski. [emoji7]

Ja zaraz do teściowej na obiad, wczoraj mieliśmy dwie Wigilie, marzy mi się już ten ogromny dom i wtedy cała rodzina mogłaby przyjeżdżać na jedną wielką Wigilię.
Siedzę i tłukę pazury ślubne. Nienawidzę sama sobie robić, ale jedna ręka już za mną :)

Cyce zaczynają boleć i zrobiły się pełniejsze
Bo miałam stanik koronkowy w którym cyce mi wisiały a teraz już nie wisza:D
1514205080-fee88d714d628949-aaaaaa.jpeg

ckaiyx8d63pd6voi.png
Pięknee!!! Tez nie lubię sama sobie robic. Wolę komus. Czyli objawy ciążowe się pojawiają :)

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

Czesc dziewczyny. Wigilia minela mi spokojnie, dostalam moje ulubionw zabawki - 2xpuzzle 4000 elementów no i oczywiscie bielizne i perfumy :-)
A teraz pije po obiadku u babci M pierwszy raz od kilku miesięcy lampke wina. Ale mi sie wesolo w glowie kręci hehe.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Aniołek [*] 10.12.2017 8t3d

Dziewczyny pisałyście kiedyś o testach owu które wychodzą pozytywne w ciąży.
Tak z ciekawości Wam pisze.
Jak wiedziałam już że jestem w ciąży zrobiłam test owulacyjny (zostały mi te tanie z allegro które podczas owulacji nigdy pozytywne mi nie wyszły). W okresie kiedy powinnam dostać okres bez ciąży nawet nie miałam cień cienia kreski, a wtedy wyszła bardzo jasna- no ale przecież dalej test wyszedł negatywy.
Właśnie poszłam sikać i siknelam na ostatni owulacyjny test. Bo po co ma leżeć [emoji23] wyszedł pozytywny. Kreska testowa wyszła ciemna od razu zanim pojawiła się kontrolna. Nie trzeba było czekać tych 5-10 min. Nawet kreska testową mocniejsza od kontrolnej. W poniedziałek miałam dostać okres więc jest tydzień po terminie @.
Oczywiście pisze czysto tak informatycznie bo nie raz to kogoś zastanawia :) zostajemy nadal przy tym oczywiście że testy owu są do owu a ciążowe do ciąży [emoji23]
A dlaczego testu owu mogą, a nie muszą wykrywać ciążę?
Wyczytałam gdzieś w necie że bhcg jest bardzo podobny do lh i dlatego testy owu mogą mylić jeden hormon z drugim.
1514228939-87d4b76b153d1979-aaaaaa.jpeg

ckaiyx8d63pd6voi.png

Dziewczyny pisałyście kiedyś o testach owu które wychodzą pozytywne w ciąży.
Tak z ciekawości Wam pisze.
Jak wiedziałam już że jestem w ciąży zrobiłam test owulacyjny (zostały mi te tanie z allegro które podczas owulacji nigdy pozytywne mi nie wyszły). W okresie kiedy powinnam dostać okres bez ciąży nawet nie miałam cień cienia kreski, a wtedy wyszła bardzo jasna- no ale przecież dalej test wyszedł negatywy.
Właśnie poszłam sikać i siknelam na ostatni owulacyjny test. Bo po co ma leżeć [emoji23] wyszedł pozytywny. Kreska testowa wyszła ciemna od razu zanim pojawiła się kontrolna. Nie trzeba było czekać tych 5-10 min. Nawet kreska testową mocniejsza od kontrolnej. W poniedziałek miałam dostać okres więc jest tydzień po terminie @.
Oczywiście pisze czysto tak informatycznie bo nie raz to kogoś zastanawia :) zostajemy nadal przy tym oczywiście że testy owu są do owu a ciążowe do ciąży [emoji23]
A dlaczego testu owu mogą, a nie muszą wykrywać ciążę?
Wyczytałam gdzieś w necie że bhcg jest bardzo podobny do lh i dlatego testy owu mogą mylić jeden hormon z drugim.
1514228939-87d4b76b153d1979-aaaaaa.jpeg

ckaiyx8d63pd6voi.png
Owulacja w pierwszym trymestrze jest mozliwa i zdarza sie. Istnieje rowniez mozliwosc ponownwgo zaplodnienia, nazywa sie to nadplodnienie. Jest wtedy szansa na bliznieta. Pisalam o tym prace, wiec wiem, ze to nie zabobon.

Hej Kochane ale się za Wami stęskniłam :)
@Migdalove u nas Wigilia zawsze późno.. ok. 19:00, czasem po.

Jestem zadowolona, ze jutro już ostatni dzień świąt :p Mo ile to można się objadac xd
Z 2 kg mi chyba dojdzie :D
Ja też zadowolona jestem z prezentow :) Ale tak szczerze, to mało magiczne były dla mnie te święta. Z roku na rok jest coraz gorzej. Może to przez to, że taka szarowka i chlapa. Szkoda, ze nie ma śniegu :(

Za najbliższe tesujące trzymam mocno kciuki. Niech pokażą się dwie kreski :)

Teraz będziemy żyć sylwkiem ;) Jakie plany?

reklama
Czytalam, ze najwiecej dzieci rodzi sie we wrzesniu. Tak, ze do dziela moje drogie :)
Też to czytałam. :) Magiczny czas świąt chyba coś daje w takim razie. :)

Hej Kochane ale się za Wami stęskniłam :)
@Migdalove u nas Wigilia zawsze późno.. ok. 19:00, czasem po.

Jestem zadowolona, ze jutro już ostatni dzień świąt :p Mo ile to można się objadac xd
Z 2 kg mi chyba dojdzie :D
Ja też zadowolona jestem z prezentow :) Ale tak szczerze, to mało magiczne były dla mnie te święta. Z roku na rok jest coraz gorzej. Może to przez to, że taka szarowka i chlapa. Szkoda, ze nie ma śniegu :(

Za najbliższe tesujące trzymam mocno kciuki. Niech pokażą się dwie kreski :)

Teraz będziemy żyć sylwkiem ;) Jakie plany?
U nas za to wcześnie była w tym roku, a zwykle też koło 19 była.

Ja to się doczekać nowego roku nie mogę! Ten był już męczący. U nas sylwester raczej z dziecięcym szampanem, mój nie lubi szampana, i ogólnie nie chce pić bo jak ostatnio browarki go poskładały tak już chyba przez najbliższy rok nic nie wypije. :D Powiem Wam szczerze, że nie lubię sylwestra. Lubiłabym gdyby pirotechnika była by zakazana dla zwykłych ludzi, i jakby tylko zawodowcy się tym zajmowali w jednym miejscu we wsi czy w dzielnicy miasta. A tak to dookoła huk, gorzej niż burza, większość i tak nic ładnego. Zawsze mi szkoda zwierząt. U nas w domu to jest jedno wielkie wycie, miauczenie, przeraźliwe szczekanie i takiego mamy zawsze sylwestra dzięki sąsiadom. Także nie czekam z niecierpliwością na sylwestra jak właśnie na nowy rok. ;)

Do góry