reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2018

Cześć dziewczyny! Jak minęła wigilia? U nas bardzo sympatycznie. Po kolacji pojechaliśmy na 'spacer', bo strasznie lało żeby pochodzić. Później do 1 w nocy oglądaliśmy fajny film. Dzisiaj albo jutro pewnie będziemy mieli gości.
Oby te wszystkie pyszności poszły w cycki. [emoji23]

reklama
Cześć dziewczyny! Jak minęła wigilia? U nas bardzo sympatycznie. Po kolacji pojechaliśmy na 'spacer', bo strasznie lało żeby pochodzić. Później do 1 w nocy oglądaliśmy fajny film. Dzisiaj albo jutro pewnie będziemy mieli gości.
Oby te wszystkie pyszności poszły w cycki.
emoji23.png
Hej! Ja obżarta po uszy, ledwo się ruszam ;p
Cycki już rozmiar większe, ale to nie od żarcia, zarcie niechybnie pójdzie w D...PE :D
Wczoraj zrobiłam (obiecałam sobie, że ostatni) test :) Nie mogę się doczekać pierwszej wizyty u ginekologa! Na NFZ termin dopiero na 10, zastanawiam się czy nie iść wcześniej prywatnie do endo-gina, ze względu na tarczycę. Pewnie trzeba będzie zmienić dawkę leku...
Screenshot_2017-12-25-10-02-11.png

Załączniki

• Screenshot_2017-12-25-10-02-11.png
    Screenshot_2017-12-25-10-02-11.png
    200,7 KB · Wyświetleń: 256
Hej! Ja obżarta po uszy, ledwo się ruszam ;p
Cycki już rozmiar większe, ale to nie od żarcia, zarcie niechybnie pójdzie w D...PE :D
Wczoraj zrobiłam (obiecałam sobie, że ostatni) test :) Nie mogę się doczekać pierwszej wizyty u ginekologa! Na NFZ termin dopiero na 10, zastanawiam się czy nie iść wcześniej prywatnie do endo-gina, ze względu na tarczycę. Pewnie trzeba będzie zmienić dawkę leku...Zobacz załącznik 833274
Super krecha! [emoji813]
A dokładnie co masz na myśli, jeśli chodzi o tarczycę i ciążę? Chciałabym wiedzieć jak mam się zachować jakby się udało w tym cyklu (5.01 testuje) wizyta 24.01.

Super krecha! [emoji813]
A dokładnie co masz na myśli, jeśli chodzi o tarczycę i ciążę? Chciałabym wiedzieć jak mam się zachować jakby się udało w tym cyklu (5.01 testuje) wizyta 24.01.
W ciąży tarczyca często szaleje i wymaga natychmiastowego zwiększenia dawki nawet o połowę. Niedoczynność w pierwszym trymestrze może prowadzić do poronienia i wad płodu, więc to bardzo ważne, żeby trzymać motyla w ryzach.

W ciąży tarczyca często szaleje i wymaga natychmiastowego zwiększenia dawki nawet o połowę. Niedoczynność w pierwszym trymestrze może prowadzić do poronienia i wad płodu, więc to bardzo ważne, żeby trzymać motyla w ryzach.
Teoretycznie mam wyniki w normie, tylko tarczyca jest powiększona i jak na mój organizm to trochę za wysoko. Póki co euthyrox 25, moze u mnie nie będzie aż tak poważnie, chociaż nie wiadomo lepiej jak mówisz dmuchać na zimne. Zastanawiam się tylko kiedy najwcześniej zrobić betę żeby koc zareagować. Czy dopiero jakoś po 10dniach od owulacji, żeby było po zagnieżdżeniu w razie coś...

Teoretycznie mam wyniki w normie, tylko tarczyca jest powiększona i jak na mój organizm to trochę za wysoko. Póki co euthyrox 25, moze u mnie nie będzie aż tak poważnie, chociaż nie wiadomo lepiej jak mówisz dmuchać na zimne. Zastanawiam się tylko kiedy najwcześniej zrobić betę żeby koc zareagować. Czy dopiero jakoś po 10dniach od owulacji, żeby było po zagnieżdżeniu w razie coś...
Na spokojnie możesz czekać, wszelkie zmiany w organizmie zachodzą dopiero po zagniezdzeniu

@StarAnia piękne kreski. [emoji7]

Ja zaraz do teściowej na obiad, wczoraj mieliśmy dwie Wigilie, marzy mi się już ten ogromny dom i wtedy cała rodzina mogłaby przyjeżdżać na jedną wielką Wigilię.
Siedzę i tłukę pazury ślubne. Nienawidzę sama sobie robić, ale jedna ręka już za mną :)

Cyce zaczynają boleć i zrobiły się pełniejsze
Bo miałam stanik koronkowy w którym cyce mi wisiały a teraz już nie wisza:D
1514205080-fee88d714d628949-aaaaaa.jpeg

ckaiyx8d63pd6voi.png

Witaj! :) Pewnie, że do nas możesz dołączyć. :) Oprócz samego nicku w tabelce mamy kilka innych informacji. :) Napisz nam coś o sobie. :)
Tabelka - tnij.at/starania2018 a informacje w niej to wiek, data następnej @, cykl starań, dzieci, imię, miasto. :) Jeśli to nie problem dopiszę Cię w południe, bo teraz na moment weszłam. :)
Mam na imię Magda, jestem z Gdańska, w październiku skończyłam 29 lat, drugi cykl starań o pierwsze maleństwo. Dzisiaj jest 3dc, planowana @18.01 [emoji4]

@StarAnia piękne kreski. [emoji7]

Ja zaraz do teściowej na obiad, wczoraj mieliśmy dwie Wigilie, marzy mi się już ten ogromny dom i wtedy cała rodzina mogłaby przyjeżdżać na jedną wielką Wigilię.
Siedzę i tłukę pazury ślubne. Nienawidzę sama sobie robić, ale jedna ręka już za mną :)

Cyce zaczynają boleć i zrobiły się pełniejsze
Bo miałam stanik koronkowy w którym cyce mi wisiały a teraz już nie wisza:D
1514205080-fee88d714d628949-aaaaaa.jpeg

ckaiyx8d63pd6voi.png
O rany podziwiam, ja to jak przeciągnę lakierem, to jest cud ;p zaczynam wpadać w przedwczesna żałobę po zgrabnym zadku, ostatnia ciąża zafundowała mi 25-kilowy nadbagaż (tarczyca mnie kocha) i wracałam do siebie ponad rok. Dzisiaj paczalam na zdjęcia z wczoraj i zażądałam od lubego sesji zdjęciowej, póki jeszcze mieszczę się w drzwiach :p
Screenshot_2017-12-25-13-51-59.png

Załączniki

• Screenshot_2017-12-25-13-51-59.png
    Screenshot_2017-12-25-13-51-59.png
    261,6 KB · Wyświetleń: 281
reklama
Do góry